Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 iunie 2018
  • :
  • :

Mirajul unui preţ mai mic, o nouă metodă de înşelăciune

Polițiștii nemțeni aduc în atenția cetățenilor, pentru prevenirea victimizării lor, o nouă metodă de săvârșire a infracțiunii de înșelăciune. 

La nivelul județului Neamț s-a înregistrat, până în prezent, trei astfel de fapte săvârșite prin această metodă, iar pentru informarea și conștientizarea cetățenilor prezentăm modul de acțiune prin care persoane din toată țară au fost înșelate.

Astfel, mai multe tinere au fost ademenite pe reţelele de socializare cu oferte de scutece la preţuri avantajoase, chiar şi de trei ori mai mici decât cele din magazine, anunţurile fiind postate pe grupuri dedicate persoanelor cu copii mici, iar după efectuarea plății pe un cont bancar indicat, comenzile nu mai erau livrate către destinatar. Ce ar fi trebuit să trezească suspiciunea victimelor este faptul că plata se cerea făcută în avans şi nu la primirea coletului, banii urmând a fi depuşi într-un anumit cont cu specificaţia „alimentare cont“.

Pentru evitarea victimizării dumneavoastră prin astfel de infracțiuni sau prin achiziționare de produse de pe internet, vă recomandăm ca în momentul în care faceți cumpărături de pe internet să achiziţionați produse de pe site-urile de profil şi să alegeți varianta plăţii la primirea coletului.

Cum să nu fii înșelat pe internet

  1. Nu cumpăra de la cei pe care nu-i cunoști!

O bună strategie, în cazul de față, este să cauți pe internet totul posibil despre numele persoanei de la care cumperi. Informațiile despre ei ar trebui să fie cât se poate de transparente. Răspunsurile la întrebările tale ar trebui să fie clare. Să fie totul la vedere. Chiar și adresa personală a celui care vinde.

  1. Nu trimite bani în avans!

Asta-i regulă clară. Nicio companie care se respectă nu cere banii înainte.

  1. Nu-ți introduce datele personale, sau bancare, pe site-uri care nu prezintă siguranță!

Înșelăciunile prin metoda magazinelor online fictive„phishing” au ca mod de operare sistemul prin care, dacă vrei să-ți cumperi un produs, ești rugat să îți introduci datele personale într-un formular – inclusiv datele care nu se dau –, cu aceste informații realizându-se clonarea cardului și sustragerea economiilor depozitate în conturi.

 

sursa: IPJ Neamţ
Un comentariu la “Mirajul unui preţ mai mic, o nouă metodă de înşelăciune

  1. Adri

    Nu e o metoda sa nu faci plata in avans ! Pe situl ebay (cel mai mare din Europa) orice produs se plateste anticipat iar situl plateste rambursarea imediat in cazul neprimirii coletului!, acuma depinde cat esti de naiv si de unde cumperi.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *