Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 25 aprilie 2019
 • :
 • :

Mega hoția continuă la lumina zilei în Neamț – Petroforest SA

Orice pietrean cunoaște că în Piatra-Neamț a existat o fabrică de prelucrare a lemnului, foarte profitabilă, care asigura locurile de muncă la mii de oameni și se chema 1 Mai. După revoluție, această fabrică împreună cu alte facilități de producție s-au reunit în SEF Petroforest SA și au fost preluate de clanul Tărâță cu promisiunea de retehnologizare, păstrarea locurilor de muncă, etc. Desigur că nimic din toate acestea nu s-a întâmplat, ci totul a fost un jaf generalizat ajungând azi să se vândă tot, de la terenuri la fier vechi. Acum se eliberează ultimele terenuri unde au fost fabricile de peste drum de autogară și de la 1 Mai.

Dar să vedem care a fost, și mai ales care este în continuare, șmecheria cu Petroforest căci treaba e una făcută profesionist și cu manevre de milioane de euro. Urmăriți cu atenție textul în continuare căci ce vi se va părea imposibil sau greșeală de redactare este de fapt realitatea 100%. Băieții ăștia care au lucrat la ingineria asta financiară sunt foarte buni. Ne-a luat foarte mult timp să o descâlcim și mai ales să o înțelegem.

 1. SEF Petroforest SA / CUI 3224088, pe care o vom nota în continuare în articol cu Petroforest 1, a dat faliment iar în momentul în care a dat faliment (nu e o greșeală de redactare) acționar la SEF Petroforest 1 era altă firmă cu același nume, SEF Petroforest SA / RO 2039376, pe care o vom nota în continuare în articol cu Petroforest 2
 2. Petroforest 2 a rămas cu terenurile și clădirile de la Petroforest 1 care a falimentat și a luat cu ea în mormântul economic o serie de datorii.
 3. În anul 2000, la Petroforest 2 era o cifra de afaceri de 30 milioane lei noi, nu avea datorii și avea 2.409 angajați iar acționarii erau STATUL ROMAN și TCE 3 Brazi.
 4. Între timp, cifra de afaceri, profitul și cei 2400 de angajați au dispărut și au început să dispară clădirile și terenurile ce puteau fi vândute la bucată, iar cele care nu puteau fi vândute au fost puse garanție pentru credite care nu s-au mai achitat, adică au fost înstrăinate prin executare.
  Iată cum a început în anul 2010 toată șmecheria :
  – Aproba vânzarea ultimelor 5 apartamente, proprietatea S.C. SEF PETROFOREST – S.A. Piatra- Neamț – S.E.P.P.L., Poiana Teiului și a terenului aferent.
  – Aproba dezmembrarea și informarea documentației de dezmembrare a imobilului ”Blocuri și Locuințe S.E.P.P.L. Poiana Teiului” cu terenul aferent acesteia în suprafață de 2.801 mp.
  – Aproba constituirea unei garanții în favoarea S.C. T.C. COMPIL IMPEX – S.R.L., Piatra-Neamț, pe imobilul S.I.L. Foresta situat în Piatra-Neamț, bd Decebal nr. 161, identificat cu C.F. 2944/N si N.C.P. 1162, conform contractului de prestări servicii nr. 1686/6.05.2009.
  – Ratificarea aprobării de garantare a majorării facilității de credit acordat de RAIFFEISEN BANK S.A. BUCURESTI, S.C. TCE 3 BRAZI S.R.L. Piatra Neamț, de la suma inițială de 38.635.200 lei la suma de 42.770.400 lei, prin menținerea ipotecilor constituite asupra imobilelor proprietatea exclusivă a garantului și anume: imobilul aflat în proprietatea garantului situat in str. Petru Movila nr. 29, municipiul Piatra Neamț, jud. Neamț, denumit S.T.T.L. Piatra Neamț, incinta 1, format din teren în suprafață totală de 20.440 m, 24 construcții C1 – C24, în suprafață totală de 6.658 m, imobilul situat in Bd. Republicii nr. 42, municipiul Piatra Neamț, jud. Neamț, denumit SIL Bistrița, format din teren în suprafață totală de 21.862 m 
  – Ratificarea hotărârii consiliului de administrație nr. 14/29.05.2010 privind ipotecarea în favoarea RAIFFESISEN BANK a imobilului S.I.L. FORESTA, situat în mun. Piatra-Neamț, bd. Decebal nr. 79, jud. Neamț, compus din teren în suprafață totală de 74.199 m și 58 construcții (C1-C58) în suprafață totală construită la sol de 11.957 m în vederea garantării creditelor acordate: S.C. TCE 3 BRAZI – S.R.L., Piatra-Neamt, societate din grupul de firme S.C. TCE 3 BRAZI – S.R.L., Piatra- Neamt, de la RAIFFEISEN BANK – S.A., in suma totala de 1.300.000 euro (in echivalent RON calculat la cursul BNR valabil la data semnarii contractului de credit si in suma de 700.000 euro); S.C. AGRICOST – S.R.L., societate din grupul de firme S.C. TCE 3 BRAZI – S.R.L., Piatra-Neamt, de la RAIFFEISEN BANK, in suma totala de 5.200.000 euro; AGRICOP COOPERATIVA AGRICOLA, din grupul de firme S.C. TCE 3 BRAZI – S.R.L., Piatra-Neamt, de la RAIFFEISEN BANK, in suma totala de 5.400.000 euro; S.C. PETROFOREST – S.R.L., din grupul de firme S.C. TCE 3 BRAZI – S.R.L., Piatra-Neamt, de la RAIFFEISEN BANK, in suma totala de 8.258.112 euro.
  – Ratificarea aprobarii angajarii societatii sa execute obligatiile asumate de S.C. AGRICOST – S.R.L., AGRICOP COOPERATIVA AGRICOLA, S.C. TCE 3 BRAZI – S.R.L., Piatra-Neamt, si S.C. PETROFOREST – S.R.L., Poiana Largului, prin contractele de credit, in mod solidar si indivizibil, in cazul in care aceasta nu le executa, cu renuntarea expresa la beneficiul de diviziune si discutiune.
 5. După ce s-a ras tot ce se putea, în 2016 la firma Petroforest 2, alături de acționarul STATUL ROMÂN apare altă firma, Holding Investment – S.R.L. cu acționari Târâță Mihai, Tărâță Culiță și Tărâță Elvila.
 6. Pentru că mai rămăseseră ceva lucruri de muls, acționarul STATUL ROMÂN stă capră și noua firma Holding Investment sare de la un profit de zero lei în 2015 la unul de 43.293.382 Ron în 2016 dar reușește să nu plătească nici un leu impozite deoarece profitul este acoperit de o datorie de 61.598.901 lei.
 7. Noua firma minune Holding Investment se pregătește acum să ia pe ea și toate datoriile acumulate de noua firma „Grupul de Firme TCE 3 Brazi” – S.A. rămasă după falimentarea fostei TCE 3 Brazi SRL, așa că, din acest an, 2018 HOLDING INVESTMENT – S.R.L. deține 97,5% din capitalul social al Grupului de Firme TCE 3 Brazi.

Deși articolul pare complex, în realitate este foarte sumar deoarece ingineriile financiare prin care s-au transformat în bani privați toată industria acestui județ sunt mult mai complexe. În articol vorbeam de Petroforest 1 și 2 dar vom reveni la subiect să vă povestim și de celelalte Petroforest, căci sunt 5 de toate. Cinci firme cu același nume pe care le distingi după codurile unice de înregistrare. O adevărată mașinărie de zăpăcit pe oricine vrea să le ia urma. Fiecare dintre aceste 5 firme Petroforest sunt administrate la rândul lor de alte firme care și acelea sunt administrate de alte firme. Spre unele s-a canalizat profitul, spre altele pierderea. O mașinărie economică cum nu am văzut să fi existat vreodată în vreo țară, dar care a existat, există și încă funcționează la Neamț unde autoritățile sunt anesteziate sau depășite de complexitatea acestor șmecherii de mare anvergură.

În spatele acestei mașinării, care credeam cu toții că se va opri odată cu decesul lui Culiță Tărâță dar care se pare că merge în continuare, se află profesioniști școliți de serviciile secrete, finanțiști, oameni bine poziționați în toate instituțiile, politicieni și mai ales jurnaliști care fac tot posibilul să distragă atenția autorităților și a opiniei publice de la chestiile de anvergură care se petrec în Neamț, făcând multă gălăgie pe tema găinăriilor și încercând să țină lumea atentă la nimicuri în timp ce alții rad tot ce se mai poate rade în acest județ. Dar de acești Pinochio  ne vom ocupa după ce terminăm cu Geppetto.

Va urma…

Iosub Robert
5 comentarii la “Mega hoția continuă la lumina zilei în Neamț – Petroforest SA

 1. Cristi

  Foarte bun articolul. Destul de curajosi sa scrieti despre asta…
  Cum reuseste oare un simplu cetatean sa dezgroape toate aceste informatii?

  Raspunde
 2. Ionel acatrinei prisecaruta

  D le iosub,nu aveti minime cunostinte de macroeconomie.totul e legal prietene.daca ai fi platit macar un salariat a ti fi inteles.multa bafta…..

  Raspunde
 3. Nicolae Birsan

  Exact la fel s-a intamplat si cu S.C. PANMONT S.A. – fosta fa MORARIT PANIFICATIE , care a alimentat cetatenii judetului cu PAINE fara chimicale pana cand a fost JEFUITA in stil mafiot . Am inteles ca si acum primeste subventie de la guvern …..etc Ce INSTITUTIE mai functioneaza PRO CETATEAN in jud. Neamt ? Aveti macar un singur exemplu ?

  Raspunde
 4. constantin

  D-le Iosub va felicit pentru documentarea prezentata si va doresc spor in documentarea viitoare.Poate d-na consilier juridic care a fost foarte bine platita de angajator vine si ea cu un punct de vedere.Are prea multa experienta in domeniu si este si bine pregatita.Nu cred ca a stat neutra numai pe salar.

  Raspunde
 5. Onelian dalmatio

  Unu care fură un ou e deferit justiției iar cel ce fură un bou (boii) nu pățește nimic O Doamne , zdrobește orânduirea cea cruntă și nedreaptă și scapa-mi neamul de acești hoți , escroci și bandiți. Doamne ascultami ruga.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *