Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 18 octombrie 2018
 • :
 • :

Maternitatea de la spital, de la măcelărie la abator?

În urma decesului unei mame ce a născut la maternitatea din Piatra-Neamț au apărut noi reguli interne. Pacientelor li se fac mai multe analize, medicii de gardă sunt răspunzători într-o mai mare măsură de ce se întâmplă și altele.

O parte dintre aceste reguli ori au fost prost înțelese de unii medici, ori unii medici încearcă să profite de ele, ori e vorba de orgolii prostești. Regula pe care vrem să o dezbatem acum este cea conform căreia femeile care nasc natural sunt în răspunderea medicului care este de gardă în acel moment, ceea ce ni se pare și normal dacă este să gândim logic. Ei bine, unii au interpretat această regulă ca fiind una ce interzice medicului curant să asiste la o naștere naturală a pacientei sale. FALS !
În baza acestei interpretări, unii medici și-au anunțat deja pacientele că dacă vor sa nască cu ei nu o pot face decât prin cezariană ca să le programeze atunci când sunt ei de gardă, căci dacă e alt medic de garda când le apucă pe ele născutul natural trebuie să nască cu respectivul.

Așadar, să curmăm suferința medicilor care ”nu au înțeles” noua regulă. 
Dacă o pacientă vrea să nască natural și se nimerește când e un alt medic de gardă, medicul curant poate veni să asiste la naștere, dar nu fără să anunțe medicul de gardă care este răspunzător de ce se întâmplă în secție. Dacă unii medici consideră că ar fi umilitor să se subordoneze unui coleg care este medic de gardă este fix problema lor, dar în niciun caz nu se poate spune că femeile care vor să nască natural cu medicul căruia i-au băgat 9 luni bani în buzunar nu o mai pot face.

Singura rezolvare la problemele de la maternitate, de fapt la infracțiunile care se petrec zilnic în maternitatea din Piatra-Neamț ar fi ca spitalul să scoată oficial, legal și civilizat o listă de prețuri pentru pretențiile pacientelor ce depășesc recomandarea medicului. Un preț pentru cezariană la cerere, unul pentru un anumit tip de anestezie la cerere, etc.
Doar oferind posibilitatea legală și oficială de a se face astfel de operațiuni medicale contracost, la cererea pacientului, va duce la eradicarea falsului și uzului de fals în actele medicale de la această secție. Fals și uz de fals, pentru că atunci când un medic vrea sau este presat de pacientă să facă o cezariana, chiar dacă nu este necesar, el trebuie să inventeze ceva de care suferă femeia și să treacă în fișa medicală ca să se justifice operația, iar asta se cheamă fals și uz de fals și e penal.

Iosub Robert
17 comentarii la “Maternitatea de la spital, de la măcelărie la abator?

 1. Camelia Ganga

  Bine,bine si atunci cand ii respecta decizia si i trage o operatie de sub furca pieptului pana jos si o despica ,ca pe animale de saraca femeie nu se mai poate dezbraca in veci. Can am nascut eram in salon cu o alta pacienta proaspat operat si tot ma privea si tot incerca sa ma intreb ceva dar nu stia cum. Pana la urma indrazneste si ma intreaba : dar tu de ce ai pansamentul orizontal si eu il am vertical??? O despicase ,saraca exact ca pe un animal…. de ce ??? Comoditate.. lipsa de consideratie …. dupa care dr resp a abandonat o si nuci un alt dr nu i facea externare ca nu se bagau peste colega… etc…

  Raspunde
 2. Stefan

  Cat de bine ați făcut voi ca ati „iluminat” medicii…si ce idei „strălucite” aveti voi acolo la ziar…cel putin un nobel meritati…mai bine ați face investigații adevarate treceți peste bârfe de doi lei si faceți ceva pentru oameni cu adevarat

  Raspunde
  1. Gigi Hanganu

   DACA AR FI SOLIDARITATE…SANT MILIOANE DE FEMEI IN ROMANIA FARA POSIBILITATI FINANCIARE DAR SE VREA NATALITATE…SA SE FACA DEMONSTRATII IN STRADA CUM SE FACE LA BUCURESTI PE” LEGILE JUSTITIEI” …SA SE DEA DREPTURI SI MAMELOR!!!!!!!!!!

   Raspunde
 3. Ana Magdalena

  DAR DE CIND MEDICUL TREBUIE SA DECIDA IN FUNCTIE DE MOFTURILE FIECARUIA.. UN MEDIC POATE DECIDE DACA ESTE CAZUL DE CEZARIANA SAU NU SI NU CA ASA VREA MUSCHIUL PACIENTEI… NU ARE DECIT SA NASCA LA CLINICA PARTICULARA SI.. ATUNCI SA CEARA TOT CEEA CE DORESTE DAR… PE BANII SAI SI NU AI C.N.A.S-ULUI PE CARE TOTI IL PLATIM UNII BENEFICIAZA DE O RETETA SI ALTII AU ATITEA PRETENTII DE NICI NU STII DACA MAI SUNT ASIGURATI( CEI CARE AU PENSIE DE LA C.A.P NU AU PLATIT NIMIC LA C.N.A.S.. DAR… AU TOT FELUL DE PRETENTII)

  Raspunde
  1. Gigi Hanganu

   STIMATA DOAMNA!! LA MUNCITORII DE LA CAP LI SE OPREA BANII LA SFARSIT DE AN (LICHIDARE) PENTRU CASA DE PENSIE…DE CAND SAU DESFIINTAT CAP.urile SI LI S-A INTOCMIT DOSARE DE PENSIE LI S-A RETINUT PENSIONARILOR LUNAR CONTRIBUTIA LA ASIGURARI DE SANATATE!! MA INTREB …BUNICII SAU RUDELE D.VSTRA VIN DIN ALTA TARA????

   Raspunde
 4. Smeu Daniela

  este o regula cat se poate de normala…anormali suntem noi care facem toate controalele si ecografiile si tot ce se presupune urmarirea sarcinii la un cabinet particular, se umple medicul de bani si nu poate saracul sa ia si cireasa de pe tort… regula absolut normala in orice spital …din pacate la noi orice este normal este blamat…daca consultatiile acestea ar fi gratis si s ar face obligatoriu in spital n-ar mai sari saracii medici nedreptatiti sa arate asa mare compasiune pt pacientele lor… cine doreste medic personal la nastere trebuie sa se adreseze unei clinici private care asista si nasterea. punct!

  Raspunde
  1. Mira Juv

   Nu e deloc anormal sa ai o preferinta. Fiecare se simte mai comod si are mai multa incredere intr-o anumita persoana. Daca nu ai nici un fel de chimie cu un anumit medic , nu iti place din diferite motive, de ce sa te duci la el? De ce sa ti se para sarcina si nasterea un calvar? Ati auzit vreodata de dreptul de a alege? Si nu doar cand vine vorba de medici. E alegerea fiecaruia cat de des si la cine merge si care e persoana cu care se simte comod si in siguranta.

   Raspunde
  2. Smeu Daniela

   Mira Juv , cred ca nu ati citit in intregime…pt preferinte exista clinici private…si apoi este o metoda buna ca bunul doctor de garda sa nu mai poata pasa pisica atunci cand nu are chef sa si faca treaba…se numeste responsabilizare! si apoi este o metoda timida oarecum de descurajare a spagii

   Raspunde
  3. Mira Juv

   Smeu Daniela ce spaga? Platesti consultatia ,ecografia , analizele sau ce-o mai fi pe care le faci pe timpul sarcinii. Ce spaga? In spital , cine da spaga o da pt ca vrea, nu cred ca i se cere, eu nu am dat niciodata si am fost tratata foarte ok . Si nu sunt singura. Va place asa mult cuvantul asta? Afla ca se poate foarte bine si fara spaga!

   Raspunde
  4. Irina Păun

   Pana la urma sistemul care circula în tarile vest europene cred ca e cel mai bun: sarcina este supravegheata de o moasa pe care o alegi sau îți poate vi alocata aleatoriu, iar cu medicul interacționezi f rar. În sarcina faci 3 ecografii maxim dacă nu sunt alte probleme, iar de născut, naști cu moasa. Dacă apar complicații intervine unul dintre medicii de garda. În felul acesta nu se încurajează sa mai dai șpagă nimănui. Medicul oricum ar fi își face Datoria la fel pentru orice pacient și este primul responsabil. Dar sistemul romanesc nu se va schimba prea curând pentru ca interesele sunt prea mari.

   Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *