Search
joi 26 aprilie 2018
  • :
  • :

Măsuri concrete la Pediatrie pentru a preveni apariția focarelor de gândaci

Articolul publicat de ziarpiatraneamt.ro la finele lunii martie a acestui an, Gândaci la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, a ajuns subiect național de presă după ce părinții unui copil internat la secția de pediatrie a SJU Piatra-Neamț au trimis redacției noastre filmări cu gândaci în saloanele în care stau micuții.

În urma scandalului mediatic, cei responsabili au început să ia măsuri, dar, cel mai important, s-a autosesizat din presă președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, care a mers personal la fața locului și a stabilit împreună cu managementul spitalului ce măsuri urgente să se ia. Pe de o parte s-au continuat lucrările de renovare la Pediatrie, în paralel cu dezinsecții masive, pe de altă parte la nivelul conducerii CJ Neamț și a managementului Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț s-a decis luarea unor măsuri care să prevină, pe lângă dezinsecții, reapariția focarelor de gândaci.

Prin urmare, s-au achiziționat 10 frigidere și 40 de noptiere pentru saloane, iar pentru zona de oficiu, unde se încălzește mâncarea micuților, s-a achiziționat un frigider mare și un cuptor cu microunde. Noptierele vechi au fost scoase în curte și date la casat, iar în saloanele de la Pediatrie s-au montat noptierele noi. De asemenea, există câte un frigider la 2 saloane unde se ține obligatoriu mâncarea pacienților pentru a preveni atragerea gândacilor.

A fost nevoie de 20 de ani ca să apară un președinte de Consiliu Județean Neamț căruia să-i pese cu adevărat și un management al spitalului care să ia în serios problemele elementare cu care se confruntă pacienții. Deci, deși în ultimii 20 de ani am auzit numai ”nu se poate”, iată că… se poate.


Puteți citi și:

 
6 comentarii la “Măsuri concrete la Pediatrie pentru a preveni apariția focarelor de gândaci

  1. Stefan

    Masura corecta era sa se interzica aducerea de mancare in saloanele spitalului.Nu este nicio garantie ca mancarea nu va fi lasata ca si acum, pe unde doresc „mamicile”!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *