Search
sâmbătă 21 aprilie 2018
  • :
  • :

Mariana Papară, după mulți ani, revine cu o personală la Galeria de Artă „Lascăr Vorel”

 

D

Miercuri, 19 aprilie,  la Galeria de Artă  „Lascăr Vorel” a avut loc vernisajul expoziției personale de pictură „Reflecții sindonice între metamorfoză și meditație” semnată de Mariana Papară.

Publicul prezent a putut admira creația unui artist plastic care se reîntoarce pe plaiurile nemțene, după ce a expus în marile capitale ale lumii.
„Mi-aș dori ca această expoziție, prima expoziție personală după atâția ani, să o primiți ca  o dedicație….pentru colegii mei, cei prezenți, pentru prieteni.”, a ținut să precizeze Mariana Papară.

Despre tablourile expuse pe simezele Galerie „Lascăr Vorel” au făcut vorbire critici de artă Emil Nicolae și Lucian Strochi.

Emil Nicolae: „Această expoziție este prima personală a Marianei Papară, după întoarcerea din Italia, un eveniment pe care trebuie să îl întâmpinăm cum se cuvine. Avem de-a face cu un artist european.”

Lucian Strochi: „Mariana Papară este un artist important și sunt convins că despre ea se va vorbi și se va scrie mult de acum înainte. Un om de o generozitate extraordinară.”

Expoziţia va putea fi vizionată de public până la sfârșitul lunii aprilie.

Mariana Papară s-a născut la Brăila în anul 1955.  În 1978 a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, iar până în anul 2000 este cadru didactic la Liceul de Arte ”Victor Brauner” din Piatra-Neamț. În 2000 se stabilește în Torino (Italia), unde înființează prima Galerie de Artă Contemporană din Italia. Din 2006 devine președinte al Asociației Artistice Internaționale ”ARIPA”.  În ceea ce privește activitatea profesională, Mariana Papară are peste 20 de personale în Europa și peste 70 de participări la expoziții și simpozioane naționale și internaționale.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *