Mafia din sănătatea nemțeană. Peste 1.750.000 cazuri decontate de Casa de Asigurări de Sănătate Neamț în anul 2016

32

bani-din-pixMafia din sănătatea nemțeană este dincolo de orice limită de înțelegere a unui om în toate mințile. Dacă comparăm numărul de cazuri decontate la numărul de asigurați problema se vede de pe planeta Marte. Peste 1.750.000 cazuri decontate de Casa de Asigurări de Sănătate în Neamț la nivelul anului 2016 pentru tot felul de servicii medicale, începând de la spitalizări și teminând cu plombe pentru dinți.
Vorbim despre consultații acordate de medicii de familie – 1.200.000, consultații acordate în ambulatoriu – 250.000, îngrijiri la domiciliu – 40.000, cazuri la spitale – 180.000, cazuri stomatologice – 20.000, cazuri centre de permanență – 40.000.

Noi înțelegem că sunt bolnavi care apelează de mai multe ori la serviciile medicale și asta se contorizează, dar la cum arată statisticile, dacă e să le comparăm cu orice țară normală unde nu este vreo epidemie, se vede clar că se fac bani din pix. Peste 1.200.000 de consultații la medicii de familie într-un an e o cifră care naște suspiciuni oricărui om normal. Dincolo de media imposibilă de cazuri care ar trebui rezolvate de un medic de familie, haideți să calculăm băbește. 1.200.000 consultații împărțite la 245 zile lucratoare dintr-un an… asta ar însemna că media de pacienți pe zi la ușile medicilor de familie din Neamț este de 4.897 de persoane.

Unde se duc milioanele de euro sifonate din sistemul de sănătate nemțean? Este clar pentru toată lumea. Cine nu știe cum arată vilele lor? Cine nu vede cu ce mașini merg? Cine nu vede unde fac vacanțele? Cine nu se întreabă de unde vile, mașini și vacanțe exotice, dacă toți din sistemul medical se plâng de salarii mici. Un sistem profund mafiot, cu medici care te tratează la spital, dar te cheamă la cabinetele lor private să le dai bani, cu 245 de medici de familie care acordă peste un milion de consultații, multe din pix. Restul poveștii o știți dumneavoastră pentru că vă confruntați cu ea zi de zi.

Ce e de făcut? E nevoie de instituții care să sancționeze sever măcar 1% dintre cei care sunt corupți în sistemul de sănătate. E nevoie de directori de spitale și policlinici care să dea afară cel puțin 1% din medicii sau asistenții la adresa cărora primesc frecvent reclamații. Și, nu în ultimul rând, e nevoie ca noi, simplii cetățeni, să forțăm destructurarea mafiei din sănătate și să îi deconspirăm public pe rețelele de socializare pe toți cei care cer sau nu fac nimic până ce nu primesc mită, se poartă urât, nu ne bagă în seamă cand avem o afecțiune, ne cheama în privat ca să ne ia banii etc.

Noi, de la acest ziar, nu putem schimba lumea, dar dacă tot vorbeam de statistici… Dacă am contribui fiecare cu câte 0,1% la schimbat sistemul, e nevoie doar de 1000 de nemțeni sătui de mafia din sănătate.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
32 Comentarii
  1. silviu spune

    Mai mult de 20/24/28 de consultatii pe zi ..in medie nu se deconteaza.. de altfel bugetul alocat medicinei primare este fix..

  2. Gina spune

    Nu pot să cred ce citesc.Domnule reporter fiti mai întâi medic de familie,documetati-va cu tot ce este legat de cabinetele de medicina de familie și luați apoi dvs.pixu si rectificati aberațiile scrise.Noi lucram cu carduri….Se vede că nici la capitolul asta nu va pricepeți…..Cred ca dvs ați oferit vacante de lux ca să fiți băgat ca reporter….Sunt tânăr medic si nu îmi permit de multe ori să achit toate utilitățile personale și ale cabinetului pt k înainte de toate sunt darile pentru angajați și dvs.vorbiti de vacante de lux?!DOAMNE!!!!

    ADMIN: Adica dumneavoastră nu ati auzit de medici de familie care au cate o cutie cu cadruri de sanatate in special de la persoane in varsta pe care le au in evidenta ?

  3. Cristian Stoinescu spune

    Un articol facut la comanda (a cui, nu stiu) din partea unui asa-zis reporter, probabil angajat in urma unui interviu de 17 secunde… un articol cum sunt cele mai multe din ziua de azi (fara argumente din surse sigure), din pacate.
    Ia vedeti ce scrie aici: http://www.casan.ro/casnt/media/postFiles/anunt%20mass%20media%20ianuarie%202017.pdf
    Aceasta reactie a CasNt ma face sa cred ca sursa d-voastra este alta.
    Anul trecut au fost 254 zile lucratoare
    Ia vedeti si aici: http://www.casan.ro/casnt/media/postFiles/Furnizori%20de%20asistenta%20medicala%20primara%20la%2011.01.2017_2.pdf
    deci, 1200000 consultatii mf:254 zile lucratoare=4724,4094488188976377952755905512 consultatii/zi/medici de familie
    4724,4094488188976377952755905512:247(sunt si cabinete mf cu mai multi medici)=19,127163760400395294717714941503 consultatii/zi/un medic de familie
    Deci unde e senzationalul?
    Sunteti rau intentionat d-le „reporter”, iar eu sper ca cei vizati de acest articol sa aiba si un drept la replica acordat de ziarul d-voastra.
    Si mai sper sa va cereti si scuze publice d-voastra, d-le „reporter” iosub robert si ziarul d-voastra.
    Cu stima,

    ADMIN: Dacă ați sti cate astfel de discuții am avut cu diverse persoane in decursul anilor. Și de căte ori am fost puși la zid exact cum faceti dumneavoastra acum ca mai apoi sa vină după un timp organe de urmărire penală si sa confirme excat ce spuneam noi …
    Eu zis sa aveti puțină răbdare. In curând vor cădea capete din zona celor care fraudează sistemul sa sananate…

    1. Cristian Stoinescu spune

      Am uitat sa mentionez, programul de lucru al medicului de familie e de 5/6/7 ore de cabinet… va las pe d-voastra sa calculati cate minute revin unei consultatii.
      Si mai mentionez ca, din partea unui reporter ma asteptam sa scrie un articol impecabil din punct de vedere lingvistic si gramatical (un exemplu: „Dacă comparăm numărul”), dar m-ati dezamagit si aici.
      cu stima,

    2. Cristian Stoinescu spune

      Nu neg acest lucru cum ca se fura bani din sanatate… asa este, inca se fura destui bani…dar, daca vreti sa fiti obiectivi si sa atrageti atentia, luati exemplul celor de la gsp.ro, nu cu un articol aruncat pe una din paginile ziarului.
      Acesta nu este un articol demn de luat in considerare.
      Cu stima,

  4. Geni spune

    Am patit-o pe pielea mea.Am ajuns la urgenta si acolo mi s-a recoltat de 2 ori sange.Cand sa plec am solicitat o copie cu rezultatele analizelor.Mi s-a raspuns ca trebuie sa le platesc daca le vreau si culmea sunt asigurata.Nu pot sa inteleg ce s-a intamplat.Poate imi pot explica doamnele doctor…Cum abia ma tineam pe picioare si eram infometata,pentru ca stateam de 4 ore acolo,am plecat acasa fara sa mai cer explicatii.Rau am facut.Doctorasii au o atitudine de lehamite fata de pacienti.Ceva de genul…cine te-a mai adus si pe tine?!Greataaaaa.Insa intr-adevar cu lamentarile pe internet nu se sesizeaza nimeni

  5. Ioan Taranu spune

    Ne plangem ca ne pleaca medicii …De ce ..??
    Pentru ca nu se vrea un sistem medical corect cap coada de la ministru la infirmier dupa o tara unde functionaza un astfel de sistem …

  6. Bica Angela spune

    REFERITOR la cele 1 200 000 de consultatii in 2016 efectuate de cei 245 de medici de famile rezulta 19 consultatii pe zi deci nu sunt multe . Iar medicul de familie nu pate trece o consultatie din pix asa cum insinuati pentru ca pacientul are card care este la el . Rugamintea este sa faceti rectificare si sa nu mai acuzati medicii degeaba.

    ADMIN: Probleme matematice ? Pai anul de muncă nu are doar 245 de zile fara sa punem la calcul concediile … refeceti calculele la un program de lucru de 8 ore pe zi … puneti si o pauza de masă si vedeti cam cate minute ar iesi de consultatie …

    1. Sandra Alexiu spune

      Se vede treaba ca nu aveti nici cea mai mica idee cum decurg consultatiile in medicina familiei. Ar fi utila o minima documentare. In cabinetul de medicina familiei nu se munceste opt ore pe zi cu pauza de masa si concediu de odihna cum gresit presupuneti, ci atat cat e nevoie, uneori cu zeci de consultatii nedecontate de casa de asigurari. Toate consultatiile adultilor, la cabinet sau domiciliu se fac cu cardul, deci nici vorba de furt. Cautati in alta parte sifonarea banilor si furtul, nu la medicii de familie.

    2. mihaiela spune

      Probleme cu matematica la dvs. Impartiti va rog numarul de consultatii dintr-un an la numarul de medici de familie si apoi la numarul de zile lucratoare si rezultatul va iesi unul rezonabil. Ati impartit numarul de consultatii doar la numarul de zile lucratoare. Consultatiile se fac obligatoriu cu cardul de sanatate pentru a fi validate de CJAS, deci nu pot fi facute din pix, necesita prezenta pacientului.

    3. Manuela Dăscălescu spune

      Domnule Admin, ca să respectați adevărul și etica jurnalistică, e bine să vă documentați serios înainte de a porni cruciade. Medicina de familie NU ARE CONCEDIU. Medicii de familie au vacanțe, e drept, dar nu pot pleca nicăieri dacă nu lasă un înlocuitor, tot medic de familie, anunțat către Casa de Asigurări și validat de aceasta. Altfel spus, și atunci când un medic de familie e plecat în vacanță, pacienții lui sunt consultați în mod absolut normal. iar consultațiile intră în gestiunea și obligațiile contractuale ale cabinetului lui.

    4. Tudor spune

      1.200.000 / 245 zile / 245 medici = 20 consultatii / zi x 15 minute pt 1 pacient = 5 ore de cabinet. Medicul de familie este obligat sa gaseasca un medic inlocuitor si atunci cand pleaca in vacanta, ca nu ii plateste nimeni concediu! Eu sunt convins ca aceste sunt consultatii decontate, majoritatea medicilor au mai multe servicii neplatite de casa de asigurari daca depasesc 20/zi. Eu am avut in registrul pe 2016 peste 10.700de consultatii, din care s-au decontat 20×245= 4.900.
      Restul pro bono!

    5. POPESCU MONICA CRISTINA spune

      Medicii de familie sunt obligati sa lase medic inlocuitor pe perioada de concediu/lipsa de la cabinet. In plus, contractual cadru permite medicului de familie programarea pacientilor in asa fel incat sa existe o medie pe zi de 20 consultatii decontate de casa de asigurari, un maxim de 40/zi si un numar trimestrial de 1200 consultatii(maximul care poate fi decontat !). In realitate, in medicina de familie exista mult mai multe consultatii pe care medicii nu le pot deconta deoarece depasesc aceasta limita trimestriala sau sunt servicii care nu intra in pachetele de servicii ale caselor de asigurari. Va rog sa nu dezinformati cu false stiri senzationale si sa cereti public scuze medicilor de familie din judetul dumneavoastra si din Romania pentru ca i-ati acuzat pe nedrept si fara dovezi .

  7. Maria Gutu spune

    JOS CU MAFIA

  8. costache spune

    Corect este asa:245x20consultatii/zi(limita de cons impusa de casa )=4900consultatii deci domnilor reporter studiaza intii normele contractului cadru si pe urma lanseaza acuzatii.

  9. terente revine! spune

    orice incepator in cercetari penale poate constata filierele din sanatate,unde se cotizeaza si cine dispune de bani.numai daca nu se doreste nu se poate afla cine sunt ciorditorii din sanatate.asa se intampla cand politicul slab pregatit numeste pe criterii de spaga sefi de institutii.ce expertiza are arsene in sanatate sa numeasca manageri si apoi sa-i poata controla.ce expertiza a avut madam arcanu sau dan constantin privind managementul in sanatate.atata timp cat la casa neamt gestioneaza bugetul personaje ce nu au specialitatea necesara pot fi usor corupti.vedeti de curiozitate ce salarii au cei de la cas neamt si care sunt veniturile colaterale.dar cand e vorba de lucruri mafiote cei mai buni specialisti devin impotenti.

  10. xx spune

    Stii cit costa o zi de spitalizare? Daca ai sti nu ai mai posta prostii aici,ma tem ca asigurarea ce o platesti pe 1 an nu acopera spitalizarea pe o zi.Daca mai adaugi si medicul de familie,nu esti asigurat nu primesti reteta gratuita sau compensata.Cind ai un paduche nu dai camasa pe foc,cauti sa stirpesti paduchele

  11. mickey999 spune

    Ce bun ar fi un pelerinaj pe schiuri pina la Muntele Athos……

    Ce vraci? Ce felceri ? Aiureli !

    Oleaca de moaste in naframa si nu ma mai doare nici genunchiu’ , nici nu-mi coace ochiu’ si nici de tirnafes nu mai sufar.
    Toate trec cu niste moaste in naframa mai baietzi mai ….

    Apropo, pentru moashte se plateste TVA la intrarea in tzara ?
    Da’ pentru o trusa voodoo???

    🙂 🙂 🙂

  12. mickey999 spune

    Stai asa ca nu-i asa deloc! Dar deloc!!

    Ai facut o impartire buna in prima faza si intr-adevar cifra e aproximativ de 4900 consultatii zilnice.

    Dar omiti numarul medicilor de familie ( la un moment dat confuzi numarul zilelor lucratoare cu numarul medicilor..acea cifra de 245!!!) din judetul Neamt care acorda sau au acordat aceste consultatii zilnice !!!!

    Conform Pagini Aurii in Neamt sint cam 1400 de medici .
    Uite aici pentru confirmare:

    https://www.paginiaurii.ro/firmy/PIATRA+NEAM%C5%A2/q_medici+de+familie/1/

    Web site-ul arata cite 20 de medici pe pagina si sint 70 de pagini deci cam 1400 de medici nu in Piatra Neamt ( unde probabil domiciliaza) ci in Judetul Neamt, fratzica!!!

    Ia imparte acum 4900 de cazuri zilnice la numarul de medici care este cam de 1400 si vezi ca …nici 5 pacienti pe zi nu iasa, taica!

    Desigur poate nu sint chiar 1400 ca or fi plecat saracii la o viata fara de Culitza sau Pinalti, dar vreo 400-500 tot sint, mai baiete , mai!!!!

    Unde gresesc ?

    Ca eu vad unde greseti tu : confunzi numarul de zile lucratoare cu numarul de medici care nu e nici pe departe adevarat din cite bag seama ca se vede „dupe” Pajinatziuni Galbejite.

    Ia mai socoate inca odata si vezi daca nu am dreptate.

    Poftim , imparte 4900 de consultatii la , hai sa spunem 400 de vraci si felceri si da cam 12 omuletzi pe zi consultati, shtampilati, injectati, si eventual ingropati!

    Fii putin atent ca ….”dai in mine , dai in fabrici si uzine, dai in clasa muncitoare , dai in clasa roditoare”, uai!!

    ….America ma’sii de „artimetica”….

    🙂 🙂 🙂

    ADMIN: sunt 245 medici de familie si coincidenta 245 zile lucratoare pe an…

    1. mickey999 spune

      Si inca mai completez:

      America ma’sii de „artimetica” de la Silicon -Clay Valley Ciritei City Limits.

      Ce ? Ciritei nu-i un fel de alt fel de Silicon Valley ???

      🙂 🙂 :- )

  13. Elena spune

    Imi pare f rau xa se gandeate asa despre statisticile din sanatate.Ar trebui savedwti realitatea fiind in mijlocul oamenilor care din cauza nivelului de trai scazut apeleaza la medic cand nu mai pot.Nr conaultatiilor in medicina de familie este sub limita.
    20 consultatii in medie pe zi lucratoare inseamna intr-o luna 600 de consultatii ,inseamna intrun an inseamna 7200 consultatii pe medic so pt cei 245 medici de familie ar fi 1764000 consultatii.Avand in vedere ca au fost numai 1200000 inseamna ca a fost economie…nu sifonari de bani….
    De ce nu vedeti sifonarile din risipa publica in ce priveste lucrarile pe proiecte de ordonanta guvernamentala…etc

  14. Gheorghies Dorina spune

    Stiu …am fost la Casa de Sanatate…am vazut cum se lucreaza……….

  15. Chirilescu Valy spune

    Asai fac ce vor ca nui controleaza nimeni

  16. Rusu Marcela spune

    Am fost la
    Casa de sănătate.
    Pană nu am achitat sănătatea pe 5 ani in urmă nu mi a dat adeverinta.
    Astia fură cu sacul banii care ni i ia abuziv.

    1. cristina spune

      Ce va deranjeaza ca ati platit ptr 5 ani ( si la salar minim pe economie !) ? Ati fost tratata dvs. si altii ca dvs care nu platesc asigurari de sanatate din banii mei si ai altor ca mine care platesc asigurari de sanatate de 30 ani (de munca cu acte legale !) si cind ,dupa atitia ani de cotizat , daca am nevoie de tratament medical sau niste banale analize, trebuie sa le platesc din buzunar, pentru ca fondurile se termina la inceputul lunii ( cind eu sunt la serviciu si nu pot pierde timpul ptr. programari ( cum isi permit sa stea pe la usile cabinetelor cei care nu muncesc, nu platesc asigurari , dar sunt f. scandalizati ca nu li se ofera servicii medicale ca in occident ! Acolo daca nu iti platesti asigurarile medicale pur si simplu nu se uita la tine !
      AVETI DREPTUL SA CRITICATI SERVICIILE MEDICALE DOAR DACA VA PLATITI LA ZI CONTRIBUTIILE DE SANATATE !

  17. Angela Licau spune

    De
    mult spun si eu același lucru…

  18. Anonim spune

    De ce nu suntem tara europeana atunci cand avem drepturi.In toata Europa si nu numai angajatorii si angajatii nu platesc atatea biruri pentru sanatate și fiecare iși face asigurare de sănătate unde vrea el sau plătește de fiecare dată când merge la medic. Astfel se va opri sifonarea banilor și va creste calitatea si vom fi si noi in rand cu lumea si va creste media de varsta.

  19. Lucia Si Doru Bujoreanu spune

    Așa este .Nu știm decât sa ne plângem dar fără sa luam atitudine

    1. Maria Botezatu spune

      Credeti ca hotii astia se-ncurca in atitudinea noastra ? !

    2. Andrei Mihaela spune

      La fel procedeaza si medicii veterinari…pe ce bani credeti ca se plimba prin Europa?

  20. Maria Sfetcu spune

    Păi soluția ar fi următoarea: nema impozite date de angajat și angajator la stat și fiecare să-și facă asigurare de sănătate unde vrea el sau plătește de fiecare dată când merge la medic. Astfel se va opri sifonarea banilor și va creste calitatea serviciilor oferite

    1. mickey999 spune

      Marioara, taci ma ca ti-o inghetzat catrintza si naframa si vorbesti in dodii .

      Da cu olea’ de omat pe fatza sa-ti vie sinjele in obraz sa shii fremoasa , bre ca-ti shade ghini cu bujorei in obrajori.

      Numai , TACI!

      🙂 🙂 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate