Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 16 noiembrie 2018
 • :
 • :

”Măcelăria” de la maternitatea din Piatra-Neamț?

Medicii de la maternitatea din Piatra-Neamț nu fac operațiile doar când acestea trebuie făcute din considerente strict medicale. O acuzație dură care este susținută de statistică.

În anul 2017 au fost în jur de 1600 de nașteri la spitalul din Piatra-Neamț dintre care aproximativ 800 s-au făcut prin cezariană. Dacă medicii din maternitatea din Piatra-Neamț ar fi făcut aceste operații doar cu motivație medicală, atunci înseamnă că 50% dintre femeile care au născut în 2017 nu puteau naște natural, ceea ce reprezintă un fel de apocalipsă maternală sau începutul dispariției speciei umane în Neamț.

Este clar că statistica indică o mulțime de operații făcute la cererea pacientelor, ceea ce nu prea are legătură cu actul medical așa cum îl avem noi definit în cap. Dacă ținem cont că după o operație sunt mai multe probleme și complicații ca după o naștere naturală, putem suspiciona pe baza statisticilor că unele paciente sunt operate la cererea lor, dar în detrimentul sănătății lor.

Aceleași statistici de la maternitate spun că deși doctorii de aici au același număr de gărzi, aceleași salarii și teoretic se ocupă cam de același număr de paciente, unii fac într-un an 100 de operații de cezariană, alții 10.

Informațiile noastre spun că  mai toate femeile care sunt operate la aceasta secție în fișele de la spital au trecute diverse afecțiuni care justifică operația de cezariană, căci vorbim de un spital de stat – deci fiecare operație înseamnă bani publici și ei trebuie justificați.

Acum nu rămâne decât ca instituțiile statului să ne spună nouă nemțenilor dacă avem de-a face cu falsificarea actelor medicale sau cu începutul dispariției speciei umane pe teritoriul județului Neamț prin ridicarea la procentul alarmant de 50% femei care nu mai pot naște pe cale naturală.

O fi vorba de o ”măcelărie” bazată pe falsuri medicale sau operații în detrimentul sănătății ori e vorba de o problemă majoră de sănătate publică?

Întrebată despre această statistică într-o conferință de presă, șefa acestei secții a spitalului a dat de înțeles că problema este mai mult decât medicală, dar ea nu poate stabili dacă ce scrie într-o fișă medicală care indică necesitatea unei operații este trecut în fals de către medicul curant. Noi am înțeles că, indirect, șefa acestei secții numai că nu roagă organele de cercetare penală să își facă treaba. Deci, domnilor ”cercetători” penali, mergeți și vedeți ce se întâmplă acolo, dar faceți asta înainte de a reuși ”unii” să schimbe șefa de secție care se pare că a început să vorbească ”prea mult”…

Iosub Robert

 
63 comentarii la “”Măcelăria” de la maternitatea din Piatra-Neamț?

 1. Andreea

  Se exagereaza extrem de mult, eu am fost incurajata sa nasc natural de dr. Rugina Cosmin si ii sunt foarte recunoscatoare este un om minunat. Personalul maternitatii nota 10, toti sunt foarte atenti si amabili..la rautati si la aruncat cu noroi sunteti primii, am ramas siderata de ce am citit aici si cred ca sunt multe femei care au acesta parere. Eu una recomand femeilor sa nu considere aceste exagerari si sa mearga cu incredere.

  Raspunde
 2. Alexandra

  Am nascut acum 2 ani (natural ) cu dl dr Rugina Cosmin despre care trebuie sa spun ca este un medic si un om de nota 10; dl dr era in concediu; l-am sunat a venit cu toate ca nu avea nici o obligatie si nici nu a avut pretentii banesti. Cat despre moase, asistente pot spune ca au fost niste dragute au avut grija de mine si de copil, veneu si de 3-4 ori pe noapte sa ma ajute sa- mi alaptez copilul si in general erau atente si vorbeau frumos cu toate mamicile chiar si cu cele care erau impertinente si nu mi-au luat un ban…nu pot sa inteleg de unde vin toate comentariile astea… poate se inamplau acum 20 de ani, poate mai e vreun caz sporadic dar nu cred ca e corect sa generalizati pentru ca ingroziti bietele femei care vor mai naste de acum… Voi, cei care vorbiti din nestiinta sau din auzite sunteti ” macelarii” imaginii si credibilitatii unor oameni care nu merita asemenea mizerii.

  Raspunde
 3. Botezatu Radu

  Dar cursuri de specializare pentru medicii respectivi asigura cineva? Carti up-to-date si acces la baze de date internationale asigura cineva? Materiale pentru supravegherea corecta a travaliului are spitalul acela? (Cardiotocografe, posibilitate de nastere operatorie, vid-extractoare in cazul blocarii expulziei?). V-ati invatat sa vedeti numai efectele. Ganditi-va nitel si la cauze si daca este totul perfect atunci incepeti sa aruncati cu noroi in medici. Pana atunci n-aveti niciun drept. In multe spitale din Romania medicul se descurca in conditii subliminale.
  Marea majoritate a spitalelor din Romania au rata de operatio cezariene minim 50% asa ca sa fim seriosi. Luati problema si cautati cauza in alta parte. Mai lasatii pe doctori in pace ca nu pot fi tapi ispasitori pentru toate magariile din tara asta.

  Raspunde
 4. Lyly

  Dl dr. Cosmin Rugină un medic jos pălăria, sunt pacienta lui, am născut de două ori cu el (natural), a venit în toiul nopții la spital fără a cere nimic. Spre deosebire de asistentele de garda și de medicul de la urgență, care erau foarte intrigați că ma apucat travaliul la 2 noaptea.

  Raspunde
 5. Alina Elena Spînu

  Nu ar trebui aruncat cu noroi in toti medicii,am nascut in spitalul din Neamt in urma cu 10 luni,personalul s a purtat impecabil,iar dr meu dnul dr Rugina si a dat mai mult decat interesul ! Nu cred ca merita reclama asta ,si da aici cred ca e vorba de invidia intre dr din maternitate

  Raspunde
 6. Andra Ale

  Am nascut in maternitatea Piatra Neamt si nu e deloc asa! Personalul a fost jos palaria!Oameni care isi fac treaba cum trebuie. De la asistente pana la doctori .Fara atentii si prostii! Am auzit multe vorbindu-se dar nu a fost deloc asa..iar d-na dr Vintea desi nu eram pacienta dumneaei s-a purtat ff dragut cu mine fara sa vorbeasca urat si chiar dandu-mi sfaturi despre unele aspecte privind alaptarea. Iar medicul care mi-a supravegheat sarcina sub nici o forma nu a pus problema cezarienei

  Raspunde
 7. Nohai Jojo

  Am nascut in urma cu 9 ani la spitalul din.Piatra Neamt si o replica data de doamna doctor care era de garda,imi rasuna si acum in minte:Da ceva mi dai mie doar 4 mil, crezi ca sunt ospatarita?

  Raspunde
 8. Simmy Loredana

  Vintea nu vorbeste „prea mult”,Vintea spune doar ce ii convine. Ea este prima care face cezariene fara un motiv intemeiat. Si vorbeste pe un ton nepotrivit cu pacientele. In loc sa „fluture” protocolul in fata presei mai bine si-ar instrui personalul sa se poarte frumos si sa acorde aceeasi importanta fiecarui pacient. Chiar si cele de la internari dorm noapte si sunt foarte deranjate cand ajungi cu ambulanta de urgenta, cu iminenta de avort. Ti se vorbeste de parca ai fi „ultimul om”. Dar cred ca asta e o practica generala in spitalul nostru.

  Raspunde
 9. Vos Valica

  Buna ziua! Nu prea cred ca exista medici la Piatra Neamt care ar Lasa pacientul sa moara farà sa se implice total pentru a salva vietile oamenilor,posibil o neglijenta banala …

  Raspunde
  1. Anna Ungureanu

   „Neglijenta banala” ! Care consta in pierderea unei vieti! Cei care nu au pierdut un suflet drag lor (neglijenta banala) se pot exprima ca d-voastra. In medicina nu exista „neglijenta banala”

   Raspunde
 10. Simmy Loredana

  In conferinta de presa „medicul cardiolog” a insirat o multime de diagnostice si la urma spune ca nu era grav,nu se putea salva pacienta chiar daca intervenea mai devreme. Dati demisia si iesi din sistem!!!! Dupa 3 ore a ajuns la pacienta si atunci dupa ce s’a dus ginecologul la ea cu ekg-ul. Ce medic e asta care da diagnostic si tratament prin telefon unei persoane cardiace care se zbate intre viata si moarte? A avut timp de vorbit la telefon dar nu a putut lua liftul pana la etaj.

  Raspunde
  1. Irina Filimon

   Doctorul cardiolog respectiv a formulat afirmații contradictorii precum și afirmații fără logică. Și în loc să vorbească clar, a făcut o înșiruire de termeni medicali ca să nu se mai înțeleagă nimic. Concluzia … dacă legi afirmațiile doctorului respectiv…este că, pacienta nu avea probleme cardiologice grave dar a decedat neputând fi salvată sub nicio formă ! Totală incoerenta !

   Raspunde
 11. Elisei Maria Si Andrei

  Era o fata de vro 25 de ani avea 7 luni si era mort kopilu in burta avea 2saptamani de kand murise copilul in ea asa a lasato ii fakea perfuzii degeaba kica sa se intoark copilu k sa nask a stat 3 saptamani asa nu ia fakut nm ia dat 2milioane jumatate la doctorita visan si dupa ke a loat bani nu a mai vn la ea delok sa o vada rusine sai fie niste nesimtiti toti dak nu le dai nu se uita la tn kat am stat in spital multe cazuri fe copii morti si din cauza lor. K nu fak nm dak nu le dai nu au mila de un kopil dapai de uni mai invarsta la lift mia sp p fata dak nui dau cv nua koboara jos nesimtiti

  Raspunde
  1. Mihaela Tofan

   Elisei Maria si Andrei…scurt si la subiect…mie mi-ar fi rusina sa ma exprim public in asa hal…mai deschide o carte de gramatica !!!!

   Raspunde
 12. Elisei Maria Si Andrei

  Niste nesimtiti toti asteapta doar bani atat eu aveam 43 de saptamani si cv si nu puteam sa nasc mau lasat asa o saptamana tot imi fakeau perfuzii si debeaba imi sp k nu are kemi fake sa ma plimb k sa imi vn durerile si p deasupra vorbeau si urat nu numai ku mn ku toate dupa ora 7 nu gasesti p nm park e pustiu iam sp la o asistenta sami fak o injectie cv a sp k seara nu se fake nm.rusine sa le fie mori ku zile dak nu ai bani

  Raspunde
 13. Stefan

  Solutia ar fi simpla, daca s-ar dori:cine vrea cezariana la cerere, sa plateasca oficial operatia catre spital!Din aceasta suma s-ar putea acorda o cota si echipei medicale si s-ar evita (sau diminua) spaga!

  Raspunde
 14. Pavel Elena Lavinia

  Hei deja se exagerează !! Complicații pot apărea la fiecare naștere in orice locație!Medicii aia au o pregătire si stiu cum sa actioneze,dar sa nu uitam ca totuși nu sunt Dumnezeu!!!Nu totul depinde de ei…eu nu cred ca exista vreun medic care sa-si dorească sa moara cineva! Sunt mama,am născut in Maternitatea din Piatra Neamț cu domnul Dr. Rugina Cosmin( un medic excepțional ) si uite ca am ieșit ,,întregi,, si eu si fetița din acea,,măcelărie,, cum ii spuneți voi! E foarte simplu sa judecăți niste oameni când nu sunteți in pielea lor! Faceți o facultate de medicină si abia după scrieți articole de acest gen! Înțeleg ca sunteți jurnaliști si tb sa aveți titluri cu impact dar hai sa respectam femeile care vor deveni mame!

  Raspunde
  1. Simona

   Da….școala făcută și cu banii…..fata aia putea fi salvata….la noi 70% din doctorii sunt corupții și foarte comozi….știu prea bine ce spun ,in urma cu 4 anii era sa mor pt greșeala lor ca la operația anterioară nu a curățat bine și am făcut infecție…..mațele încurcate și câte și câte……..așa ca nu le mai luați apărarea, dacă vi s-ar întâmpla dv sau la cineva din familie nu ați mai spune ca se exagerează .Cei vinovați sa plătească și schimbată șefa de secție punct

   Raspunde
 15. RP

  Eu personal cred ca femeia trebuie sa aiba dreptul sa aleaga daca isi asuma o nastere naturala riscanta sau alege o nastere atraumatica prin cezariana. Dl. redactor nu are de unde sa stie care e diferenta si nici ce implica una sau cealalta . Pe foarte scurt nasterea naturala este traumatizanta pentru femei -ore de travaliu , dureri inimaginabile , luxatia oaselor bazinului si in final daca dilatatia nu este suficienta asistenta sau medicul de garda ia un fosrfece si-ti despica pe viu organul genital – seama un pic cu evul mediu. Fatul este prins cu un forceps ( cleste special) de cap de sold de brat si de multe ,foarte multe ori rezulta luxatii ale articulatiilor sau hemoragii . Am putea vorbi ore intregi despre alte complicatii cum ar fi strangularea cu cordonul ombilicat etc. O nastere normala dureaza intre 3 si 24 de ore . Cezariana este procedeul chirurgical prin care printr-o incizie de zece cm. realizata deasupra osului pubian, se extrage chirurgical fatul . Procedura se face sub anestezie si dureaza la un operator bun ,30 de minute . E mai simpla decat o apendicectomie. Nu exista practic riscuri iar mama se reface in cateva zile . Practic de a doua zi poate sa se ridice din pat si sa se deplaseze singura. INTREBARE -xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  Raspunde
  1. Lavinia

   Imi pare rau sa te anunt ca😃…dupa o nastere naturala te ridici din pat la 5 min dupa expulzia placentei( adica un maxim de 30 de min la un corp relaxat). Asta se intampla la femeile care nu si au pierdut timpul si mintile, discutand cu medici care gandesc ca dumitale. Nu mai vorbim despre schimbarile din ADN care intervin in corpul bebelusului, la nasterea prin cezariana. E deja prea mult de inteles…tipul de nastere este optiunea mamei. Informatiile oferite de majoritatea medicilor sunt pro alegere facila pt ei. Sa afirmi ca o nastere naturala este traumatizanta….este cel putin aberant. Corect este: o nastere naturala POATE fi traumatizanta, in spital, sub ingrijirea unor medici care si au pierdut constiinta. De exemplu, un medic ce inca mai are constiinta, nu face chiuretaje de rutina. Epiziotomia a devenit rutina din COMODITATE. Ce simplu ar fi sa se faca educatie prenatala, ca sa afle femeile ca un simplu masaj perineal in ultima luna de sarcina, poate salva perineul. Subiectul este evident delicat si sunt multi medici buni in tara asta.Util ar fi sa se scoata o lista pe fiecare medic, cu procentul de cezariana.

   Raspunde
 16. any

  Si daca se fac cezariene multe care e problema?Nu are statul bani de operatii?Decat sa moara cum s-a intamplat cu fata aia de 23 de ani care s-a chinuit sa nasca natural ,mai bine o operatie cezariana.

  Raspunde
  1. Ana

   Sau sa moară copilul la naștere..multi nu au cap..pe vremuri toate nășteau natural, de aceea fiecare avea in familie pe cineva care a murit născând sau bebeluși născuți morți.. Greu ne trezim..

   Raspunde
 17. Cipriana L. Apintilioaiei

  Ce-i cu articolul asta? Ce se intampla in Neamt, se intampla in toata Romania. Fiecare femeie alege cum sa adica pe lume un copil, pe cale naturala sau cezariana. In secolul XXI, in toate tarile civilizate, asa se intampla. Citesc ziar Piatra Neamt, dar uneori aveti articole „goale” bazate pe subiectivism.

  Raspunde
  1. Loredana Gaina

   Doamna Mira Juv, in tarile civilizate se naste natural dar cu epidurala. Te intreaba chiar cand iti face internarea daca vrei epidurala sau nu. La noi sunt mamici care nici nu au auzit de asa ceva.

   Raspunde
 18. Andrei

  Toti de acolo stiu ce se intampla inauntru spitalului dar unora le este frica sa vorbeasca. Se spala pe maini unii pe altii. Numai ca la un control amanuntit adevarul ar iesi la iveala.

  Raspunde
 19. Luca Daniela

  Toată lumea stie cum merg treburile in spital :Sant tarifuri ca la piața, ai bani esti îngrijit dacă nu vai de capul tău. Si biletele femei ca sa nu stea in durerile facerii zile intregi plătesc cezariana ,pt siguranta lor si a copilului .

  Raspunde
 20. Cosmin

  Stiu ca n-are legatura cu subiectul ,dar as vrea sa va povestesc ce a patit o prietena.Acum cativa ani ,in urma unui mic accident-s-a impiedicat si a aterizat in mana stanga,cot-a ajuns la urgente.N-are rost sa va mai spun ca a durat ceva timp pana sa sa se ocupe cineva de ea.,majoritatea persoanelor care au ajuns la UPU stiu despre ce vorbescIntr-un final ajunge la dr.Grigore Berea.Dupa consult ,rezpectiv radiografie,dr Berea da verdictul: operatie,tije ,sute de euro.Da el comanda de tot ce trebuie ,sa nu-si faca griji .Ne-am gandit sa mai intrebam in stanga si-n dreapta.Unii spuneau ca e un dr bun,altii mai putin bun.Intr-o proportie destul de mare ,prietena respectiva era resemnata si anume:se opereaza.Numai ca la sugestia unui doctor-nu era ortoped-i-a facut „lipeala” cu un dr din Tg Mures.Ajunsa acolo ,respectivul dr. a inceput sa rada si sa se cruceasca.” Cum doamna sa va opereze pentru asa ceva?!”Cuvintele dansului spun totul…”Mda,Piatra Neamt loveste din nou”Acum e bine mersi,a purtat un ghips,recuperare si asta a fost tot.In concluzie,avem si doctori buni in Piatra Neamt ,dar fereasca D-zeu sa intri pe mana unuia care se gandeste doar la bani si mai e si slab pregatit.Cand esti in subordinea dr-ului Caranfil,nici nu ma gandesc ca ai putea sa nu pui banii pe primul plan.

  Raspunde
  1. Stefan

   Cosmine, ai perfecta dreptate, cunosc bine un caz asemanator cu acelasi „distins” doctor Berea!Acest personaj a ajuns la ortopedia SJN pe niste cai cam dubioase si s-a integrat perfect in schema de lacomie si incompetenta de aici!Mai este un personaj penal acolo, dr. Guzu, (condamnat penal pentru mita) care acum are nerusinarea sa ceara revenirea la post!Mai mult, se pare ca dr. Guzu a prestat garzi cand era suspendat!

   Raspunde
  2. Andita

   Dr. Berea, in 2013 a fost obligat de familia unui pacient sa dea inapoi 40 milioane lei vechi. Asa a scapat de pedeapsa care i-ar fi fost data de Colegiul Medicilor. Familia l-a amenintat ca-i face plangere. Nu s–a multumit cand i-a dat mai putini bani. I-a aruncat jos.Apoi i s-a dat cat a cerut, adica 4000 lei.

   Raspunde
 21. Catalin

  Cum indrazniti sa vorbiti urat de bravii si eroii medici din Romania, care se sacrifica in fiecare zi pt pacienti si care nu au parasit tara doar de dragul meseriei si pt a lucra pe bani putini si in conditii mizere. De restul personalului nu mai vorbim.

  Raspunde
 22. Adina

  Nu numai in piatra neamt peste tot è asa,incaseaza de la stata si incaseaza si de la pacienti, nu numai ginecologii, toti daca nu le dai dreptul nu faci nimic,Romania,asta è,hoti

  Raspunde
 23. Elena

  1. Numai un barbat putea scrie articolul acesta. Sau o femeie care nu are copii inca. Sau Ditta Depner.
  2. Nu e vorba de Piatra Neamt in mod expres, ci de Romania intreaga.
  3. ‘Vina’ e impartita in mod egal intre paciente-ca sa fiu in acord cu articolul ‘cele taiate’ care de frica solicita cezariana si doctori care prefera sa aiba procesul sub control in acest fel.
  4. In orice oras se stiu dr. care incurajeaza nasterile naturale si cei care prefera cezarienele.
  5. Daca esti la sarcina a 2 a si ai cezariana, 99% ca vei avea o noua cezariana.

  Raspunde
 24. Cristiana Larisa Apetri

  Mi se pare ca de acum exagerati f mult…toti sunteti doctori si toti stiti ce si cum,iar cei de la presa au gasit un subiect care vinde si de acum aveti „la ce lucra”…de ce nu scrieti niciodata si de lucrurile bune?sunt sigura ca multi sunt si care ajuta,care salveaza si pana la urma aduc atatia copii pe lume…e tare usor sa aruncam cu pietre,nu?

  Raspunde
 25. marcela

  se numeste mita. inteleg o femeie la 40 de ani sa aiba o cezariana e normal da una de 24 nu ma e normal e mita si noi platim. in romania nimeni nu respecta nici un fel de regula si nu sant controale asa cum trebuie sa le puna amenzi sa le usture portofelul in chilimele totii sant mituiti.

  Raspunde
 26. Vasili

  Fetița mea s-a născut in 2009 la maternitatea din Piatra Neamt prin cezariana la indicațiile doctorului. Operația a decurs bine. Problemele au apărut după, in sensul ca fetița nu s-a adaptat bine după naștere, semn ca s-a născut prea devreme. Medicul ginecolog a pasat problema la neonatolog. După câteva zile de incubator și cu ajutorul unei super doamne doctor neonatolog copilul a intrat in parametri.
  Sunt prea multe nașteri prin cezariana fără o motivatie medicală veridică.
  Intr-adevăr, dacă așa stăteau lucrurile in urma cu 1000 de ani, specia umană ar fi fost in pericol întrucât nu prea avea cine face operații de cezariana atunci.
  Personal, încurajez femeile sa nască natural atunci când copilul este pregătit sa vină și nu prin cezariana când e pregătit doctorul să…încaseze…

  Raspunde
 27. Elena Mechea

  Poate
  ….a sa …se mai iau miste masuri..Mac ad acum in al 9ceas …dati avara schimbati to ti ….curaj…..de ce nu vorreste personali???li è frica sa nu Fiè dati afara …..bun rai …ai servici

  Raspunde
 28. Constantin Cira

  Dați și numele medicilor care fac 100 de cezariene și a celor care fac 10. Se poate????? Clar că pentru prostimea care cotizează la contribuțiile de sănătate nu se poate. Exemplu la urgenta în două luni diferite mai și iunie ajungem cu doua probleme total diferite. Suntem întrebați în iunie: pai ați fost și în mai. După o inflamare fireasca că nu suntem boschetari adunați de pe bănci si că suntem contribuabili suntem consultați, examinați 4 ore diagnostic gastrita. La 4 zile peritonita. E strigător la cer. Trebuie sa te rogi la Doamne Doamne sa nu ajungi pe acolo. Dar sunt și oameni competenți care își fac meseria cu raspundere ( puțini). In hârtii ei au dreptate. Mortul e vinovat că avea diverse afecțiuni de ți se încurcă limba in gura când le citești. Câți medici vinovați sunt că au omorât sau lăsat să moară din incompetenta oameni?Stați calmi că se judecă săracul soț și bărbat ( tatăl copilului) până face pruncul 18 ani și tot moarta o să fie vinovată că avea o afecțiune nemaiîntâlnită! CALM!!!

  Raspunde
 29. Oana Elena

  Mi se pare absurd! Acum 12 ani in urma am ajuns cu la maternitate pe 16 octombrie deja cu dureri si dilatati e….pregatita sa nasc ! Doar ca am nascut dupa mai bine de 60 de ore … ore petrecute in dureri si pierderi de sange! Eram epuizata si aproape moarta….iar medicul meu refuza sa imi faca cezariana! Abia dupa interventia asistentelor si a sotului meu care au realizat ca era sa imi pierd viata atat eu cat si fetita mea medicul a intervenit acceptand varianta cezarianei! Astazi ce se intampla? E de nedescris situatia de la noi din spital

  Raspunde
 30. Dana

  Cu siguranta majoritatea cezarienelor sunt la cerere , din pacate . Si dupa cum spunea chiar sefa sectiei de O.G. , dr Vintea, desi in alte unitati spitalicesti din tara se practica nasterea naturala dupa cezariana , protocolul facut de SJU NT , nu permite acest lucru . Adica daca ai facut prostia si te-ai lasat taiata prima data (din lipsa de informatie sau influentata de medicii care prefera acest tip de interventie chirurgicala in detrimentul nasterii sanatoase, normale , naturale) , tot asa trebuie sa te lasi taiata in continuare , desi statistic vorbind riscurile de ruptura uterina in cazul unei NVDC sunt cam la fel ca cele care se pot produce oricand , adica infime. Dar banutul vine la sigur cand iti programezi pacienta la data de , ora cutare si totul e pe banda rulanta , ca vacile la macelarie.

  Raspunde
  1. Ana

   Stimata doamna, aveți copii? Daca nu mi se făcea cezariana(una destul de prost făcută)_, de urgenta, după 22 de ore de travaliu probabil unul din noi( eu sau copilul) ar fi murit.Acum sunt la a doua sarcina pe care o duc greu, tocmai datorita cezarienei si urmărilor acesteia.Multe femei sau copii ar muri daca nu ar exista practica asta. M-a deranjat ca ne-ați făcut vaci pe astea „tăiate”. Daca vreouna e atat de tuta încât sa ceara cezariană, sigur va regreta luni după..

   Raspunde
 31. Maria Cristina Vicol

  Culmea e că mai și plătim asigurări de sănătate! Pentru ce oare? Ar trebui deschisa o petiție: stop asigurare obligatorie la stat ! Oricum când ai nevoie de analize nu sunt fonduri,la consultații in policlinica primești invitații in cabinet privat și Doamne ferește,sa te internezi in spital!

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *