Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 17 iulie 2018
 • :
 • :

LIVE: Eclipsa parțială de Lună, 7 august 2017

În seara zilei de luni, 7 august 2017, are loc o eclipsă parţială de Lună, cu magnitudinea de 0.2464 (24.64%). Eclipsa se observă din Europa, Africa, Asia şi Australia, maximul va fi la ora 21.20 (ora de vară a României).

Eclipsa începe la 18:49, când Luna încă nu a răsărit, iar Soarele se află pe cer. Luna intră în umbra Pământului la 20:22, în momentul în care răsare dinspre orizontul de est-sud-est, putând fi observată și din țara noastră.

Transmisie în direct de la un observator astronomic din Asia:

Animația de mai jos prezintă modul în care se desfășoară eclipsa parțială de Lună din această seară. La faza maxima, ora 21.20 (ora de vară a României), Luna va fi puțin mai întunecată în partea de jos (emisfera sudică), acest fenomen se explică prin faptului că Luna va intra parțial în conul de umbră al Pământului.

Eclipsele de Lună pot fi observate noaptea, în întregime dintr-o jumătate de emisferă a globului și parțial din și mai multe locuri. În medie dureaza 4-5 ore. Un articol despre cum se produc eclipsele de Lună se află aici.
3 comentarii la “LIVE: Eclipsa parțială de Lună, 7 august 2017

 1. mickey999

  Vai de mine!
  Nu m-am uitat ca am auzit ca la eclipsa ies moroii si dupa aia vacile ramin sterpe. Lucru’ diavolulu’ , maica..daaa.

  Ptiu! Doamne fereshte! Sa piara dracul dintre noi!

  S-a inmultzitara moroii, oare??

  🙂 🙂 🙂

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *