Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 25 septembrie 2018
  • :
  • :

Liceul cu Program Sportiv din Piatra-Neamț serbează 60 de ani de la înființare

Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamț serbează 60 de ani de la înființare. Pe data de 15 noiembrie 1957 a luat ființă secția sportivă ce a funcționat pe lângă Liceul „Petru Rareș”.
Consiliul de Adimistrație al Liceului cu Program Sportiv din Piatra-Neamț a decis ca în această săptămână să se serbeze zilele liceului în cadrul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun”.
Cu această ocazie, oficialități, foști directori ai Școlii Sportive (așa cum era denumită odinioară instituția de învățământ), dar și actualii profesori, elevi, sportivi, vor depăna amintiri, marți, 14 noiembrie 2017, de la ora 10:00, în cadrul manifestării intitulată60 de ani de succese ale Școlii Sportive din Piatra-Neamț” ce va fi găzduită de Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra-Neamț. Alegerea locației nu este întâmplătoare, deoarece manifestarea de marți se va încheia cu vizitarea expoziției cu trofee din vitrina Liceului cu Program Sportiv, unitate de excelență a sportului, premiată an de an în cadrul Galei Sportului Nemțean. Muzeul de Istorie și Arheologie a mai găzduit de-a lungul timpului expoziții temporare dedicate sportului nemțean.
„Ne bucurăm că am ajuns la această vârstă care impune respect. Îi așteptăm pe toți cei care iubesc liceul nostru să ni se alăture. În cei 60 de ani de existență, LPS Piatra-Neamț a evoluat, având în prezent reputaţia unei instituţii şcolare de prestigiu. În acest an, elevii noștri au obținut rezultate deosebite atât la sporturile individuale cât și la jocurile sportive”, a declarat prof. Ovidiu Țoc junior, directorul instituției.
Primul director al Școlii Sportive fost profesoara Maria Săvinescu, care a înființat și antrenat prima echipă de volei fete în Piatra Neamț. Maria Săvinescu, decedată recent, ocupă un loc aparte în cadrul expoziției găzduită de Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra Neamț, care va fi deschisă publicului larg pe tot parcursul acestei săptămâni.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *