ISJ Neamț – „Raportul privind starea învăţământului pe anul şcolar 2014-2015”

0

Inspectoratul Școlar din Neamț a prezentat joi, 8 octombrie, „Raportul privind starea învățământului pe anul școlar 2014- 2015″. Acest eveniment a reprezentat în cea mai mare parte o rezumare a unui an școlar 2014-2015, complicat, ce a stat sub auspiciile fraudei și care a știrbit din credibilitatea acestei instituții. La întâlnire  au fost prezenți toți directorii unităților de învățământ din Județul Neamț, dar și reprezentanții autorităților locale.
„2014-2015 este un an de bilanț, cu bune și cu rele. Tot timpul am fost adeptul adevărului rostit, mai ales în împrejurări cum este bilanțul anului care a trecut. Credibilitatea este un lucru care se câștigă extraordinar de greu și se pierde foarte ușor, dar care se recâștigă prin eforturi pe care dumneavoastră, cu siguranță vi le imaginați care ar fi. Mă refer aici, la un nefericit incident care a avut loc la bacalaureat și care trebuie privit cu toată responsabilitatea și căruia  toți cei din sală trebuie să-i găsească o soluție care să nu mai umbrească activitatea inspectoratului  școlar județean pe viitor.”, a declarat prefectul Vlad Angheluță.
De asemenea, prefectul a precizat și următoarele: „În acest an Guvernul României a livrat 41 de microbuze județului Neamț în mediul rural. Tot în decursul acestui an s-a dat startul unui program operațional pentru ajutorarea persoanelor defavorizate care a avut o componentă și în ajutorarea celor care au nevoie de rechizite pentru învățământul primar și gimnazial, lucru care și astăzi este în derulare.”
În finalul discursului, prefectul Angheluță a tras atenția directorilor de școală să se folosească de orice prilej pentru a cere tot ce trebuie primăriilor pentru buna funcționare a instituțiilor de învățământ.
Următorul înscris la cuvânt au fost comisarul IPJ Neamț, Paul Tablan. Acesta a scos în evidență faptul că 14 școli din Județul Neamț nu au gard împrejmuitor, iar mai bine de o treime nu au supraveghere video sau paznic. Cu toate acestea, infracționalitate în școli și în zona adiacentă pe anul 2014-2015 s-a aflat pe un trend descendent.
În schimb, șeful ISU, Ioan Nițică,  a informat auditoriul despre importanța zilei de 13 octombrie -„Ziua Internațională pentru Reducerea Dezastrelor”. „Contăm pe sprijinul dumneavoastră  pentru ca exercițiul de aplicare a regulilor de comportare pe timpul și  imediat după producere unui cutremur să aibă succes.  În acest sens, trebuie  făcute  2 exerciții semestriale, iar cu ajutorul inspectoratului să le facem la nivel județean, unul pe 28 februarie de „Ziua Protecției  Civile”  iar celălalt pe 13 octombrie, de „Ziua Internațională pentru Reducerea Dezastrelor”. Acest exercițiu durează 15 minute, un timp scurt care nu va afecta foarte tare programul profesorilor și al elevilor”.
Discursuri au mai ținut: Ioan Popescu – directorul ITM, Sorin Gherman – inspectorul șef al Jandarmeriei Neamț, Mihaela Nichifor – reprezentantul Asociației de Părinți din județul Neamț, dar și doctorul Dan Morenciu – directorul Direcției de Sănătate Publică, ultimul dintre vorbitori.
La final, inspectorii ISJ  au prezentat  slide-uri ce conțineau date tehnice cu privire la învățământul nemțean.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate