Incendiu devastator la Biserica din satul Bălușești, comuna Dochia (VIDEO)

0

7 autospeciale ISU și o mulțime de localnici se luptă cu un incendiu ce s-a propagat violent la biserica din satul Bălușești comuna Dochia.
Ora 20:00 – Vom reveni cu detalii
Biserica a ars in totalitate. Se pare că incendiul a pornit din zona centralei termice.
Comunicat  ISU Neamț:

Luni, 23.02.2015, la ora 19:39, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la Biserica „Sfântul Nicolae” din satul Băluşeşti, comuna Dochia. La locul indicat s-au deplasat doi ofiţeri şi 25 de subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. La sosirea militarilor, ardeau acoperişul bisericii şi bunuri din interiorul acesteia, iar vântul puternic creştea pericolul extinderii incendiului către casa parohială. Pompierii au protejat casa parohială, cu perdele de apă, au creat accesul în biserică, pentru a evacua bunuri, şi au acţionat pentru stingerea incendiului. Misiunea pompierilor militari a durat patru ore, timp în care au reuşit să scoată câteva mese şi cărţi din biserică. Alimentarea cu apă a autospecialelor a fost realizată de la hidranţii din satul Dochia, aflaţi la o distanţă de 5 km de biserică. În urma evenimentului, au ars biserica din lemn, izolată cu polistiren, cu acoperiş din astereală din lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp., 40 de icoane, documente şi elemente de mobilier. Cauza probabilă a incendiului: burlan din aluminiu necurăţat de funingine. Pompierii militari au fost sprijiniţi şi de cinci pompieri voluntari din comunele Dochia şi Mărgineni cu autospeciala de stins incendii a SVSU Mărgineni.

Pentru a preveni producerea incendiilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte:

  • Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn).
    Ora 22:30 Filmare incendiu Biserica din satul Bălușești comuna Dochia

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate