În vizită la rezervația de la Zărnești. Vezi în ce condiții va trăi pentru tot restul vieții ursoaica Anca

0


Ursul brun european este o specie strict protejată de către Convenţia de la Berna. România a ratificat Convenţia de la Berna în 1993, dar abia în 2005 dreptul de proprietate asupra unui urs luat din sălbăticie a devenit ilegal în România. În același an, Asociația „Milioane de prieteni“ a semnat un parteneriat public-privat cu Primăria Zărnești, prin care a primit concesiunea pentru terenul necesar construcției sanctuarului „Libearty“, pentru 49 de ani. Acestor eforturi li s-a alăturat WAP (Societatea Mondială pentru Protecţia Animalelor), pentru proiectul “Salvarea urșilor captivi” – cel mai mare proiect de salvare, îngrijire și bunăstare a ursului brun, din Europa.

105 urși au fost salvați, de la înființarea Sanctuarului „Libearty”, ultimul fiind ursoaica Anca, preluată în luna aprilie 2018 de la parcul zoo din Piatra-Neamț. Detalii aici. Cu toții au trăit o viață de coșmar, plină de abuzuri, în cuști minuscule în comparație cu nevoia de spațiu a unui astfel de animal, prizonieri între gratii ruginite și cu ciment sub tălpi, în loc de pământ și iarbă. Până să ajungă aici, unii nici nu știau cum e să se cațere într-un copac, să se ascundă de soare în zilele caniculare, sau să se bucure de o apă suficient de adâncă pentru o bălăceală.

Libearty este cea mai mare rezervație de urși bruni din întreaga lume. Are 69 de hectare de pădure de stejar luată în concesiune pentru 49 de ani de la Primăria Zărnești, care a devenit astfel partener în acest proiect. Mai multe detalii pe site-ul oficial.

Rezervația de urși “Libearty” NU este o Grădină Zoologică. Sanctuarul Libearty nu primește niciun fel de sprijin din fonduri publice.

Din motive de siguranță, pentru o bună desfășurare a vizitelor în sanctuar și pentru bunăstarea urșilor, Sanctuarul Libearty Zărnești nu primește copii sub cinci ani.

Specificul drumului nu permite accesul cu cărucioare.

Accesul în sanctuar cu orice tip de aparat foto-video se taxează suplimentar cu 50 de lei, cu excepția tururilor special dedicate fotografilor profesioniști. Taxa pentru realizarea de filme documentare este de 200 de euro/ora de filmare.

Studenții care au depășit vârsta de 25 de ani NU beneficiază de bilet de intrare cu reducere! Pentru grupurile mai mari de 15 persoane este necesară PROGRAMARE PREALABILĂ.

În zilele de sărbătoare din timpul săptămânii, declarate libere oficial, se aplică prețurile de weekend.

Programări pentru grupuri și detalii:

1. Numere de telefon:
+40 268 471 202 sau +40 722.533.895 (între orele 9.00 și 16.00)

2. Adrese de mail: [email protected] sau [email protected]

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate