Search
miercuri 23 mai 2018
  • :
  • :

ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI DE LA AGAPIA NOUĂ A FOST DUSĂ LA SLOBOZIA

Renumita Icoană Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstire Agapia Nouă se află în cetatea Sloboziei, la străvechiul așezământ monahal Sfinții Voievozi.

icoana agapia nouaMiercuri, 19 aprilie, Sfânta icoană a ajuns la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, fiind întâmpinată de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, împreună cu toţi preoţii Eparhiei și peste 10.000 de credincioși. După oficierea slujbei de Te Deum, Episcopul Vincențiu a mulțumit Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan pentru generozitatea și dragostea frățească arătate prin trimiterea acestei sfinte icoane in Eparhia Sloboziei și Călărașilor.

icoana-facatoare-de-minuni

Tot miercuri, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstire Agapia Nouă a fost scoasă în procesiune pe străzile municipiului Slobozia până la Mănăstirea istorică „Sfinții Voievozi”. Aici, sfânta icoană a fost depusă într-un baldachin, spre închinare tuturor credincioșilor, cu ocazia sărbătoririi hramului Izvorul Tămăduirii. Cu siguranță, renumita icoană din județul Neamț va atrage în Slobozia mii de credincioși din zonă.

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului rămâne spre închinare în Slobozia până luni, 24 aprilie, orele 10:00, când va fi pregătită pentru întoarcerea la Mănăstirea Agapia Nouă potrivit unui comunicat de presă emis de Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Icoana Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Agapia Nouă este o icoană bizantină a Maicii Domnului, numită și „Povăţuitoarea”( pictură din secolul al XIV-lea). Este renumită pentru minunile săvârșite în urma rugăciunilor făcute înaintea sa de către cei cu credința tare și, potrivit maicilor din mănăstire, „îşi păstrează nealterată frumuseţea asemănătoare cu a icoanelor atonite”.

Andreea T.

Sursa: ziartarguneamt.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *