Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 iunie 2018
 • :
 • :

Grevă în Italia, după moartea tânărului Ioan C. în urma unui accident de muncă

Moartea fulgerătoare a nemțeanului Ioan C. în urma unui accident de muncă în Italia induce stare de grevă în toate companiile siderurgice din provincia Verona, Italia.

Amintim că românul în vârstă de 32 de ani a decedat sâmbătă, 9 septembrie. Lucra la o fabrică de oțel din Vallese di Oppean, provincia Verona. În timpul unei manevre de ridicare a capacului unui cuptor, utilajul de ridicare a cedat pe neașteptate.  Ioan a fost lovit mortal în zona capului de un cârlig (click pentru detalii).

Din cauza acestui tragic accident de muncă, dar și a altor accidente grave care au avut loc în Verona în ultimele luni, sindicatele Fim, Fiom și Uilm au declarat pentru joi, 14 septembrie, grevă de 8 ore în toate companiile siderurgice din provincie, potrivit tgverona.it.

Între orele 10.00- 12.00, în piața orașului va avea loc și o manifestație autorizată a lucrătorilor.

Potrivit unui comunicat transmis de sindicatele industriale reunite, se insistă pentru respectarea legilor de securitate în procesul muncii și solicită o întâlnire cu asociațiile antreprenoriale din zonă, cât mai curând posibil.

 
2 comentarii la “Grevă în Italia, după moartea tânărului Ioan C. în urma unui accident de muncă

 1. Marius Dogaru

  In această societate, acum 10 ani erau frecvente accidente mortale de muncă părea că totul era adus la normalitate… Adepții partidelor extremiste din Italia acuză imigranții de această situație, pentru lipsă de profesionalitate si salarii mici. Dar istoricul acestei intreprinderi spune cu totul altceva…
  Cert este că criza economică duce la eliminarea unor costuri de mentenanță!
  Condoleanțe familiei.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *