Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 19 decembrie 2018
  • :
  • :

„Flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc…”, proiect social-filantropic implementat în Protopopiatul Roman

În perioada 9 – 30 martie 2018, în trei dintre parohiile din Protopopiatul Roman, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, va fi implementat proiectul eparhial cu caracter social-filantropic intitulat „Flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc…”

În acest sens, în zilele de 9, 16 și 23 martie, în parohiile Cordun, Horia și Cotu Vameș II, se va oficia Taina Sfântului Maslu. La aceste slujbe vor participa preoții din cercurile pastorale aferente.

„Cu această ocazie vom încerca să sensibilizăm credincioșii din aceste comunități să participe cu obolul lor spiritual și material (produse alimentare, obiecte vestimentare sau bani), în vederea întrajutorării semenilor aflați în lipsuri și nevoi. Produsele, obiectele și banii colectați vor fi dăruite unor familii greu încercate din parohiile Ghidion, Linsești și Moreni.”, a precizat părintele Dragoș Munteanu, protopop de Roman.

Astfel, vineri 9 martie, în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Cordun, un sobor de preoți, sub protia părintelui protopop Dragoș Munteanu, au oficiat Taina Sfântului Maslu. În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, părintele protopop a evidențiat importanța acestei perioade deosebite a Postului Mare, îndemnând pe credincioși să îi urmeze lui Hristos în toate, postind, rugându-se și făcând milostenie, așa cum a făcut-o El. Totodată a mulțumit tuturor pentru implicarea în acest proiect de întrajutorare.

La final, părintele protopop Dragoș Munteanu împreună cu părintele paroh Tiron Constantin și părintele Bordei Mihai s-au deplasat în satul Ghidion.  Aici, părintele paroh Stan Vasilică a identificat 15 familii care au beneficiat de produsele alimentare și banii colectați.

sursa: Arhiepiscopia Romanului si Bacaului
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *