Search
miercuri 23 mai 2018
  • :
  • :

Fie conducerea DIICOT Neamț, fie conducerea DGASPC – demisia de urgență

dgComunicatul DGASPC Neamț este unul care, dacă nu este mincinos, ar trebui să ducă la demiteri la nivelul DIICOT, dar dacă este mincinos atunci trebuie obligatoriu să vedem persoane demise imediat de la DGASPC Neamț.

Instituția de protecție a copilului spune de la începutul comunicatului că ”DGASPC Neamț a aflat din presă despre cercetarea unor minore din centrele de plasament din Neamț pentru apartenență la o rețea de prostituție. În urma verificărilor efectuate de către DGASPC Neamț a reieșit că de fapt este vorba despre două minore dintr-un centru din Piatra-Neamț care au fost audiate în calitate de martor.”

Procedura clară prevăzută de lege spune că la audierea celor două martore ar fi trebuit obligatoriu să fie de față psihologul, curatorul, educatorul, asistentul social sau o persoana desemnată de DGASPC Neamț. Dacă DIICOT Neamț nu a încălcat aceste reguli și la audieri a participat cineva de la DGASPC Neamț, atunci instituția subordonată Consiliului Județean minte, deoarece conform legii reprezentantul care însoțește minorul din centrul de plasament asistă la audieri și știe tot ce declară copilul. Implicit, acesta află de investigația de care DGASPC Neamț spune că a aflat din presă.

Așteptăm cu mare interes să aflăm de la instituțiile statului sau ale județului cine a încălcat legea. DIICOT, nerespectând procedurile, sau DGASPC, oferind informații publice false prin intermediul comunicatului de presă.

Vom reveni.

Iosub Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *