Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 25 aprilie 2019
  • :
  • :

Festivitatea de închidere a Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul”, ediţia a XXI-a

Marți, 7 august, a avut loc festivitatea de închidere a Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul”, ediţia a XXI-a, eveniment organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamț, sub patronajul Consiliului Județean Neamt.
Începând cu ora 19:00, formațiile  din Taiwan, Serbia, Georgia, Macedonia, Grecia, Republica Moldova, Ucraina, Polonia și România au încântat pentru ultima dată, prin spectacolul oferit, mulțimea de oameni venită pe platoul de la Curtea Domnească să-i admire.

Programul artistic de excepție, a impresionant publicul încă o dată, prin unicitatea și diversitatea adusă de către invitații europeni și asiatici.

„A fost o ediție extraordinară pentru noi. Am ajuns în aproape toate orașele județului. Am străbătut acest tărâm minunat și le-am arătat invitaților noștri cât de frumos este județul Neamț. A plouat, a fost și soare, iar publicul a fost mereu alături de noi și pentru asta îi mulțumesc. Bineînțeles, acest festival nu putea fi atât de bine organizat fără sprijinul Consiliului Județean Neamț și al partenerilor noștri, primăriile Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț, Bicaz și Durău. Sper ca la anul să avem o ediție și mai frumoasă. Încercăm de fiecare dată să facem lucruri cât mai deosebite.”, a declarat Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”.

De asemenea, doamna Carmen Nastasă a ținut să-i felicite și pe cei care sunt în spatele scenei, pe eroii acestui festival, familia Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Seara a culminat cu minunatul concert susținut de Nicolae Furdui Iancu, artist cu rădăcini adânci în folclorul românesc, alături de grupul instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia.

„Mulțumesc celor care s-au trudit pentru realizarea acestui eveniment și îi felicit pentru buna organizare. Am venit cu mare drag și cu dorința de a vă prezenta cântecele noastre străvechi ( din Țara Moților) și de petrecere, dar și istorice, mai ales că în acest an sărbătorim 100 de ani de când suntem împreună.”, a menționat Nicolae Furdui Iancu.

Și în acest an,  Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” s-a dovedit a fi  o experiență multiculturală  bine-venită, o sărbătoare a culorilor, muzicii şi dansului, care a fermecat public iubitor de tradiție și autentic.

Nicolae Furdui Iancu, artist cu rădăcini adânci în folclorul românesc, pe scena Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul”, ediţia a XXI-a

Publicată de Ziar Piatra Neamt pe Miercuri, 8 August 2018

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *