Search
sâmbătă 21 aprilie 2018
 • :
 • :

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Limba Germană Modernă

OLIMP Gremana

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Limba Germană Modernă, competiție care se desfășoară anul acesta la Piatra-Neamț, a avut loc aseară, 20 aprilie, în sala ”Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț.
La eveniment au participat elevi care îndrăgesc limba germană, susținători, cadre didactice, reprezentanți ai Ministerului Educației, Instituției Prefectului județului Neamț și Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

În acest spațiu binecuvântat de Dumnezeu, cu o puternică personalitate, pe care ne-am obișnuit să îl numim ținutul Neamțului, marcăm ziua de început a Olimpiadei Naționale de Limba Germană. a declarat în deschiderea evenimentului inspectorul şcolar de specialitate Limba Engleză şi Germană, Gabriela Pușcălău.

Subprefectul județului Neamț, Iulian Jugan a venit în fața celor prezenți cu un mesaj de bun venit : „Sunt onorat să vă urez bun venit în ținutul Neamțului, din partea Instituției Prefectului. Chiar dacă vremea nu este cea mai potrivită,  pe parcursul zilelor pe care le veți petrece aici o să reușiți să vizitați și obiectivele pe care vi le-ați propus în cadrul acestei olimpiade. Mă bucur să constat că este al doilea mare eveniment, într-o perioadă scurtă de timp, organizat în județul Neamț de către Inspectoratul Școlar. Succes tuturor participanților!”

Conducerea comisie centrale a Olimpiadei Naționale de Limba Germană Modernă este formată din: președinte-Dana Conkan (Universitatea „Babeș-Bolyai”Cluj-Napoca), președinte executiv-Luminița Stoian (Ministerul Educației Naționale București), vicepreședinte-Beáta Széles (Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, jud Sălaj).

Partenerii educaționali care s-au implicat în buna desfășurare a acestei olimpiade sunt: 

 • CONSILIUL JUDEŢEAN NEAMŢ
 • GOETHE INSTITUT
 • ASOCIAŢIA PROFESORILOR DE LIMBĂ GERMANĂ DIN ROMÂNIA
 • EXPERŢII CREŞTERII
 • FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN PIATRA NEAMŢ
 • COLEGIUL NAŢIONAL „CALISTRAT HOGAŞ” PIATRA-NEAMŢ”
 • COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE CARTIANU” PIATRA-NEAMȚ
 • COLEGIUL NAȚIONAL DE INFORMATICĂ PIATRA-NEAMȚ
 • ASOCIAŢIA „Gutenberg” – Organizația studenților vorbitori de limba germană

Festivitatea de deschidere a cuprins și câteva momente muzicale pregătite de elevi mai mari sau mai mici din instituțiile de învățământ din Piatra-Neamț.

Olimpiada națională a debutat astăzi, 21 aprilie, cu proba scrisă, care a fost susținută la Colegiul Național “Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț, urmând ca în data de 25 aprilie să se desfășoare proba de proiect (tot la colegiul amintit mai sus). De asemenea, festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 26 aprilie, ora 9:00, în sala ”Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț.

Județul Neamț este reprezentat la Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă de 11 elevi.

Cei interesați pot găsi mai multe detalii aici
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *