Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 18 august 2019
  • :
  • :

Expoziția de artă românească și europeană Artmark la Piatra Neamț

Sâmbătă a avut loc la Piatra Neamț vizita casei de licitații Artmark care promovează, într-un turneu-fulger, cei mai valoroși artiști români. Iubitorilor de artă au avut ocazaia să ia contact cu maeștrii ca: Grigorescu, Tonitza, Petrașcu, Aman, Iser, Pallady, Baba etc.
Cele peste 50 de opere expuse la Piatra Neamț au avut estimatimări ce porneau de la câteva sute de euro și până zeci de mii de euro. Cele mai valoroase picturi purtau semnătura lui Gheorghe Petraşcu („Interior la Viforâta”, valoare estimativă: 45 000 – 65 000 de euro), Ion Theodorescu-Sion („La șipot”, valoare estimativă: 20 000 – 30 000 de euro), Eustaţiu Stoenescu („Curcanul”, 15 000 – 25 000 de euro) sau Nicolae Grigorescu („Visare – Portretul Zettinei Urechia”, 8.000 – 15.000 de euro).
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul: Complexului Muzeal Județean Neamț, sub patronajul Consiliului Județean Neamț, Primăriei Piatra Neamț, Central Plaza Hotel, Rotary Club „Piatra Neamț 2005”
S-a simtit totusi in aer o organizare din pripa a evenimentului si o cunoastere precara a potentialilor cumparatori din zona sau o slaba motivare a prezentei acestora efecte datorate probabil unei bugetari zgarcite in vederea promovarii evenimentului ceea ce starneste semne de intrebare mai ales cand ai pretentia sa iesi in piata cu exponate de zeci de mii de euro.


SELECTII DIN LOTURILE ARTMARK




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *