Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 25 septembrie 2018
 • :
 • :

El este nea Mihai și este om ca noi toți

El este nea Mihai de la Dumbrava. Cei care se mai uita din când în când la ce este în jurul lor îl văd prin parcările din Piatra-Neamț stând cuminte, fără să ceară nimic și așteptând să i se facă cuiva milă de el și să îl ajute cu ceva.

Nea Mihai este mult mai vizibil noaptea când stă și doarme în scaunul cu rotile sau în frig pentru că nu mai apucă să se ducă acasă la el în Dumbrava unde fratele vitreg nu îl așteaptă tocmai cu brațele deschise.

A lucrat vreo zece ani la Săvinești la secția de oxigen, loc de muncă cu multă răspundere dar o scară de la un tren l-a lovit în cap și l-a tras sub un vagon. Medicii au crezut că va muri deoarece avea capul aproape despicat în două dar a supraviețuit.

Acum, fără picioare și cu probleme de la lovitura de la cap, caută în fiecare zi un motiv pentru a trece la o nouă zi.

Greu de judecat, greu de ajutat, nea Mihai este unul dintre oamenii loviți de soartă de care cei care se ocupă de asistența socială de cele mai multe ori nu știu, iar atunci când știu spun că nu au soluții. Astfel de oameni sunt din categoria celor care trebuie să fie ajutați, dar dacă se poate nu cu bani, căci tentația să îți îneci amarul în alcool este foarte mare în astfel de situații, dar cu o haină, cu o sticlă de apă, cu ceva de mâncare putem cu toții să ajutăm astfel de oameni în locul cărora nici măcar nu avem puterea de a ne imagina cum este să fii.

Iosub Robert

 
5 comentarii la “El este nea Mihai și este om ca noi toți

 1. roman

  Solutii se pot gasi in astfel de situatii tragice ,pentru un om.Dar bineinteles cei responsabili ,se fac ca nu vad,ca nu se poate.Decat,ajutor cu haine,apa si o paine,mult mai bine o internare intr-un azil,unde ar avea ingrijire medicala,hrana,caldura,adapost.Nuexista,nu se poate,,,exista nu se vrea!!!ca asa este la noi in tara,nimeni nu-si mai face datoria,pe deplin,toti sunt interesati de castiguri rapizi si usoare.Vai de noi popor,unde am ajuns!

  Raspunde
 2. Luca Daniela

  Eu nu pot sa-mi explic :un om care are nevoie de ajutor nu poate fi ajutat ,dar toți Ce’i buni de muncă primesc bani buni de la stat .Ceva nu-i in regula .Sant siguri cei de la Asistenta Sociala ca au facut totul ce era in puterea lor ???Primăria??

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *