Search
miercuri 25 aprilie 2018
  • :
  • :

Echipa Colegiului Național „Calistrat Hogaș”, mențiune la prima ediție a Olimpiadei Naționale „Tinerii Dezbat”

Echipa Colegiului Național „Calistrat Hogaș”, formată din elevii Toma Teodor, Andrei Malaicu și Eduard Pătrunjel și coordonată de prof. Petruța Lostun,  secțiunea începători, a fost recompensată cu mențiune MENCS la etapa finală a Olimpiadei Naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”.

Olimpiada, aflată la prima ediție, a fost organizată la Piatra-Neamț, cu participarea a peste 200 de elevi și 94 de profesori coordonatori din mai mai multe județe ale țării.

Județul Neamț a fost reprezentat la secțiunea începători de echipa Colegiului Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț, iar la secțiunea avansați de cel al Colegiului Național „Roman Vodă” Roman.

„Rezultatul a fost unul  destul  bun,  însă ne-am fi dorit mai mult. Ne bazam și pe echipa de la avansați, dar elevi câștigători ai etapei județene de la CN „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț nu au putut participa, deoarece au avut examen la facultate și au fost înlocuiți cu echipa care a obținut locul al doilea la faza județeană, respectiv cel de la CN „Roman Vodă” din Roman. Chiar și așa prestație lor a fost una destul de bună. Lumea a fost  mulțumită de organizarea, echitatea și neutralitatea comisiei. S-a folosit o platformă care a distribuit arbitrii automat, astfel încât aceștia să nu-și jurize propriul județ.” a declarat  prof. Carmen Elena  Blaga.

Meciurile de dezbateri au fost găzduite de Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamţ unde s-au în înfruntat echipele Opoziției și Guvernului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *