Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 18 februarie 2019
 • :
 • :

Două proiecte pilot pentru colectarea deșeurilor, demarate de Primăria Piatra-Neamț și Brantner

Primăria municipiului Piatra-Neamț, în parteneriat cu operatorul de salubritate Brantner SA, a demarat marți, 30 ianuarie,  două proiecte pilot în ceea ce privește colectarea deșeurilor. În zona Pieței Agroalimentare „Sf. Gheorghe” a fost amplasat un nou tip de container care permite depozitarea deșeurilor pe categorii (hârtie-carton, sticlă-plastic-aluminiu).

Acest container este destinat deșeurilor provenite de la comercianții din Piața Centrală, dar poate fi folosit și de către comercianții sau persoanele fizice din vecinătate. Implementarea acestui proiect și colectarea selectivă a deșeurilor direct de către utilizatori ar crește cu mult eficiența procesului de reciclare, eliminând costurile pe care le implică selectarea deșeurilor de către operator.
Cel de-a doilea proiect constă în securizarea unui shelter cu cheie, de asemenea arondat Pieței Centrale, având în acest fel acces doar comerciații din piață. Acest proiect va continua în perioada imediat următoare cu securizarea altor trei sheltere din Piatra-Neamț, din zonele în care s-au raportat cele mai multe probleme, reclamații, referitoare la depozitarea deșeurilor.

Implementarea acestor proiecte pilot nu a implicat niciun fel de costuri pentru municipalitate, ele fiind suportate de către operatorul de salubritate.

În funcție de cât de eficiente se vor dovedi în cursul acestui an aceste proiecte, se va hotărî dezvoltarea lor la nivelul întregului municipiu.
3 comentarii la “Două proiecte pilot pentru colectarea deșeurilor, demarate de Primăria Piatra-Neamț și Brantner

 1. Adri

  In Europa acest tip de selectare functioneaza de circa 10-15 ani ! Ba mai mult , exista tari in care fiecare sac de gunoi are si un cip electronic personal , daca nu faci selectia ; amenda vine direct acasa pe numele tau !

  Raspunde
  1. UN PLATITOR DE TAXE SI IMPOZITE .

   MERGETI IN DARMANEȘTI , STATIA DE AUTOBUZ „TIC TAC” SI O SA GASITI O MIZERIE GROAZNICA !!!!!
   CONSUMATORII PRODUSELOR COMERCIALIZATE DE ALIMENTARA „CARPINIS” NU FOLOSESC COSURILE DE GUNOI SI ARUNCA AMBALAJELE PE TROTUARE SI NIMENI DE MAI MULTI ANI NU REACTIONEAZA IN NICI UN FEL .

   Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *