Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 17 februarie 2019
  • :
  • :

Descinderi de amploare la romii din Târgu Neamț și Vînători- Neamț

În zorii zilei de astăzi, 11 iulie, 135 de polițiști și jandarmi nemțeni, mascați de la Serviciul de Acțiuni Speciale și Gruparea mobilă de jandarmi Bacău au descins simultan în comunitățile de romi din Târgu Neamț și Vânători Neamț.

La vederea celor peste 10 autoturisme și dube, locuitorii orașului au presupus că a izbucnit un nou scandal între romi. De fapt, se luau măsuri în forță împotriva lor.

În jurul orei 6.00, au fost săltați din paturi 21 de indivizi despre care există informații că ar fi fost implicați în conflictul din joia topoarelor.

„După un instructaj în prealabil, în jurul orei 6.00 s-au pus în executare 22 de mandate de aducere, privind conflictul izbucnit în seara zilei de 5 iulie.

Mandatele au fost emise în vederea documentării activității de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare. Două persoane urmează a fi cercetate și pentru comiterea infracțiunii de distrugere”, ne-a declarat Georgiana Mosu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Oamenii legii au intrat în cinci locuințe din Târgu Neamț, cinci de pe strada Cetății din Vînători (patru mandate executate acolo,  unul nu a fost găsit la domiciliu) și 12 pe strada Ștefan cel Mare, tot din localitatea Vînători- Neamț. Pe lângă indivizii cu „țintă” pe spate, au legitimate toate persoanele găsite în locuințele vizate.

„Au fost conduse 21 de persoane la sediul Poliției Orașului Târgu Neamț în vederea audierii.

Totodată, în urma legitimării a 15 persoane, acestea  nu au putut face dovada identității și nu au justificat prezența în locațiile în care s-a acționat, motiv pentru care au fost  conduse la poliție pentru amprentare și fotografiere”, precizează reprezentantul IPJ Neamț.

Pe perioada desfășurării acțiunii nu au fost înregistrate incidente.

Față de cele 21 de persoane va fi dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Mâine vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamt cu propunere de arestare preventive. Precizăm că persoanele ridicate astăzi sunt altele decât cele reținute inițial.

Chiar și acum, în zona Poliției, numeroși romi așteaptă vești de la indivizii arestați, iar jandarmii îi țin la depărtare.

Andreea T.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *