Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 16 noiembrie 2018
  • :
  • :

Delegațiile din orașele înfrățite și prietene au venit la Piatra-Neamț de 1 Decembrie

De Ziua Națională a României, Municipiul Piatra-Neamț i-a avut invitați pe reprezentanții orașelor înfrățite – Kiryat Malachi din Israel, Verbania din Italia, Orhei din Republica Moldova, Hliboca din Ucraina și ai orașului prieten, Chișinău.

Primarul Dragoș Chitic i-a primit pe membrii delegațiilor, în această dimineață,  la sediul primăriei unde fiecare reprezentant a transmis felicitările orașelor înfrățite cu Piatra-Neamț: din partea orașului  Kiryat Malachi – viceprimarul Steiner Haim,  din partea orașului Verbania – consilierul local Adrian Chifu, din partea orașului Orhei – consilierul orășenesc Popușoi Vladimir și vicepreședintele Consiliului Raional Orhei, Sergiu Miron, din partea orașului Hliboca – vicepreședintele Consiliului Raional Hliboca, Vitalii Gumenâi, iar din partea Municipiului Chișinău, Viorica Negrei – șef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Municipiului.

După întâlnire, oficialitățile pietrene împreună cu reprezentanții orașelor înfrățite au participat la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României în Piața Ștefan cel Mare.

„1 Decembrie 1918 a însemnat ziua întregirii neamului românesc, visul de veacuri al poporului român. A fost un act de dreptate meritat de națiunea noastră, o răsplată a curajului și jertfei poporului român. Ziua Națională a României reprezintă un prilej pentru mine, în calitate de primar al acestui oraș, să vă îndemn la unitate, la a fi mai buni, la a ne respecta unii pe alții și la a crede că putem avea un viitor mai bun la noi în țară. Vă îndemn totodată să ne implicăm fiecare dintre noi pentru a construi un viitor demn României. Vă doresc tuturor să vă bucurați de Ziua Națională și să aveți parte de cât mai multe momente fericite în viață, realizări și dorințe împlinite! La mulți ani pietreni! La mulți ani românilor de pretutindeni! La mulți ani România!” a declarat, în cadrul festivităților, primarul Dragoș Chitic.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *