Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 iunie 2018
 • :
 • :

De la 1 februarie începe ”LUNA ȘTIRILOR POZITIVE”

Zilnic vedem cu toții multă ură, încrâncenare, răzbunare și, cel mai grav, luna-stirilor-pozitivevedem cum sunt exploatate mediatic și politic fără scrupule nenorocirile care dau peste oameni. Ipostaze cu copii nenorociți, dezbateri pe suferințele familiilor, ura între politicieni, răzbunare între oameni, pușcării, sânge, blasfemii, răutate, răutate și iar răutate. Am ajuns să ne hrănim nevoia de informare în special cu lucruri negative. Așa că datoria noastră de formatori de opinie este sa încercăm să schimbăm ceva.

”LUNA ȘTIRILOR POZITIVE” este un concept pe care ziarpiatraneamt.ro va încerca să îl implementeze alături de dumneavoastră.
Pe scurt, vom încerca, cu riscul de a pierde rating și prima poziție în topul presei nemțene, ca în luna februarie să nu oferim decât informații pozitive cititorilor noștri, iar unde informația nu este total pozitivă din cauze care nu depind de noi vom încerca să extragem și să vă prezentăm doar părțile pozitive ale evenimentelor.

Este foarte ușor este să criticăm și să demolăm. Este ușor este să facem rating pe știri care șocheză, oripilează sau prezintă dezastre, crime și accidente violente. Și, din păcate, și mai ușor este să facem audiență exploatând mediatic nenorocirile care dau peste oameni și familii. Așa că am decis să lăsam luna aceasta lucrurile ușoare în seama celor care nu pot să facă lucruri complicate și să încercăm un proiect pe care nu a mai avut nimeni curajul să îl implementeze. O lună în care doar să promovăm, să construim, să ne implicăm și să nu obținem niciun vizitator din exploatarea durerilor și nenorocirilor care dau peste semenii noștri.

Este, într-adevăr, foarte greu într-o societate avidă de sânge pe pereți, părinți care își plâng copiii și scandal să încerci să fii pozitiv, dar haideți să încercăm cu toții o lună de zile să fim pozitivi. Oare vom muri dacă facem asta?

Este în puterea ta să schimbi modul în care ți se prezintă știrile și felul în care arată presa. Este în puterea ta să decizi politica noastră editorială. Experimentul acesta poate fi definitoriu sau poate rămâne doar o încercare ratată de a încerca să fim mai buni.

Iosub Robert
11 comentarii la “De la 1 februarie începe ”LUNA ȘTIRILOR POZITIVE”

 1. Tibi

  UN CONCEPT ! Gandit bine , Numai ca vedeti D vstra Dle . ROBERT din Pacate sa ajuns unde sa ajuns , cu dezbinarea , ura si vrasmasia in societatea Romaneasca ! D vstra v ati propus sa bucurati oamenii , cititorii publicatiei de fata , Cetatenii cu Vesti , Stiri , Articole pozitive , Numai ca din pacate Cele cu BREAKING NEWS , BOMBA , SENZATIONAL , au ajuns sa Domine Programele ,stirile ,articolele din Mass media . Chiar astazi 1 Februarie 2017 , vedem ca este iar Fierbere , agitatie in Capitala , unde s au adunat iar niste UNii , care probabil vor sa reitereze anumite evenimente din 1991 , Atunci au fost chemati niste ,, cetateni , oameni de bine ,, care au Dus la o Schimbare , Astazi Datele ecuatiei sunt putin diferite , vedem cum unii ,care au detinut anumite functii , cum ar spune ,, D zeu,, din Cel mai Iubit Pamantean , Se opun unui anume legi . Dar oare NU vor si Ei sa Participe la niste Ore de Practica , Munca predate de niste Gardieni , la care sa invete despre partea Lemnoasa si Feroasa a Cosorului lui Moceanu , DUPA care sa se RADA ori Ne Radem ! la Carcera BINenteles .

  Raspunde
 2. Melania

  E o ideie fuarte frumuasa. Neam saturat de violuri si crime asa ca dati stiri frumuase sa ne bucure inimele. Veti vedea ca veti avea si mai multi cititori ca lumea sa saturat de scandal si proteste vrea liniste si pace

  Raspunde
 3. Bobric Roxana

  Ideea mi se pare inovativa si cred ca ar trebui sa schimbe multe mentalități! Si eu consider ca oamenii ar putea fi mult mai veseli si senini daca nu cunosc tot răul ce ii înconjoară. Sub pretextul ca încercam sa ne interesam de soarta celor din jur, putem chiar sa ne înrăutățim situația. Mie mi-ar placea si mi-as dori ca in viitorul apropiat sa se organizeze si programe in care adolescenții sau de ce nu, chiar copiii sa devina mici ziariști si sa le fie publicate creațiile.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *