Dacă-i bac să fie cu ….perle

2

Dacă se gândea cineva că examenul la Limba și Literatura română va trece lin și nesezizabil, s-ar fi înșelat amarnic. Și uite așa, bieții elevi au reușit din nou, să stârnească amuzamentul tuturor. Spicuim şi noi câteva dintre perlele acestui an:

-sinonimele pentru deştepţi, ar fi în concepţia unora,  neproşti şi netâmpiţi , iar nepomeneşte e la fel cu a pomeni.

Fără scriitori viata noastră ar fi mai pustie. Când citim ce scriu ei oamenii mai uita de griji, aşa o fi, noroc că ne-o mai îndulcesc aceste bijuterii literare.

Cum nu poţi sa le ai pe toate, Felix se face doar doctor si Otilia nu-l bagă în seamă pentru ca era un amărât,  asta ca să nu uităm că şi pe vremea aceea erau „fete doar pe interes„.

După descrierea autorului Otilia arăta bine, dar era fiţoasă, ca să completăm ideea de mai sus.

Viaţa e de 2 parale. Viaţa ar fi magică fără Bac”

– „Eu n-am niciun prieten scriitor, deci în viaţa mea scriitorii n-au niciun rol.”

– „Relaţia dintre personajele „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” este tristă pentru că bărbatul pleca la luptă şi trebuia să trăiască o ultimă partidă de amor.”

– „După cum spune şi titlul, Otilia avea o problemă pe care nu putea să o dezlege şi nimeni nu putea să-i dea un răspuns la ea.”

– „Aglae era cea mai rea babă din tot universul. Şi îşi urmărea doar interesul.”

– „Otilia reuşea să-i vrăjească pe toţi cu farmecele ei, pentru că arăta super bine.”

– „Harap Alb este cel mai şmecher fiu al împăratului.”

– ”Ruxandra era foarte îndragostită de muzician îi voia banii, de fapt asta se întampla şi pe vremea aia cu banii. Femeile voiau statut. Profa ne-a zis ca perioada asta interbelica a fost cea mai smechera dintre toate, femeile aşteptatau iar bărbaţii munceau dar dădeau dovadă de bărbăţie.”
– ”Notăţiile autorului sunt să ne impresioneze pe noi cititorii dacă om mai fi sau ele pot sa accentueze sau să aplaneze drama dintre cele doua personaje.”
– ”Pe mine sportul nu mă ajuta deoarece după o noapte de băută cu băieţii în cartier nu mai am timp să fac şi sport. La educaţie fizica proful ne-a spus că si relaţiile intime intra in sport deci şi ăsta e un sport.”
– ”În concluzie toţi ăştia bogataşii fac sport deoarece au bani să meargă pe la tot felul de săli şi saloane.”
”Scriitorul e stingherit în societate se simte ca un frustrat sau poate este şi de aceea vrea sa scrie să se scufunde în necazuri. Viaţa lui e chiar tristă nu poţi judeca un asemenea sensibil.”
– ”Personajul lui Moromete este personajul central, chiar Tudor Calaraşu participa la acţiune, aveau 10 copii şi o pisică pe Bisisica.”
Importanţa sportului:
– ”Mama îmi dă 1500 de lei lună să merg la una dintre cele mai de lux săli”
– ”Romanul Povestea lui Harap alb a aparut în revista Literatorul în anul 1840 la Iaşi chiar în Dacia literara a lui Kogălniceanu.”
– ”Scenele reprezentative din romanul Morometii sunt: Ca să se mire prostii şi s-au mirat atunci cand au văzut că nu mai au arborele în curte şi alta e cand le frige băietilor o bataie ca-n zona de nord a ţării.”
– ”Ela era o curvă deoarece s-a combinat cu unul la Odobeşti iar Stefan un frustrat psihopat că suferea dar ce nu mai erau femei în lumea asta?”
– ”Harap Alb e prea tare ajunge pe un alt tărâm şi o recuperează pe fata lui Roş.” ”Eram însurat de 7 ani cu o colega de la psihologie, Camil vrea să zică că suferea.”
– ”Ion o violeaza pe Ana pe dupa sobă în timp ce tatso sforaia. O lasă bortoasa şi face un plod apoi ăsta inteligent din fire îi ia pamanturile, şmecher baiat.”
– ”Eu fac sport deoarece mama îmi dă 1500 de lei lună să merg la una dintre cele mai de lux săli din cartier. Acolo nu prea facem sport stăm pe la o bere, fumam ceva şi plecăm în club.”
– ”Moromete deţinea disimularea deoarece citea mult dintr-o revistă pe stănoagă”.
– ”Catinca îl certa pe Moromete că fuma mult. Un exemplu îl constituie şi faptul ca mama îl cearta pe bunicul când bea.”
– ”Profa nu ne preda nimic” Unii elevi s-au plâns în lucrări că nu au studiat la şcoală autorii, deşi aveau de ales, dând vina pe profesori. Alţii au încercat, în zadar, să demonstreze că ”studiază foarte mult”.
– ”Anul acesta mi-am luat ţeapă, am învatat poezie, Moromeţii e poezie? Nu am facut opera asta la scoală.”
– ”Profa de romana nu ne preda nimic ne punea să copiem dintr-o carte zicea ca are salariul prea mic ca să facă una ca asta.”
– ”Liviu Rebreanu este cel mai de seama poet al regiunii Moldova, a scris in perioada paşoptistilor alături de Sadoveanu şi de Bacovia.”
– ”Romanul Plumb a lui Rebreanu este o artă poetică deoarece prezintă drama unui ţăran într-un cavou.”
– ”Familia Moromete s-a distrus pe sine însăşi când a inceput să bea Ilie cu tovaraşii lui pe la poiana lui Iorgu Iovan.”
– ”Romanul Ion a apărut în anul 1990 alături de poezii precum Luceafarul sau Gorunul.”
– ”Tema şi viziunea din romanul Plumb este reprezentativă pentru lume dar şi pentru noi elevii care studiem foarte mult fiindca încercăm să descifrăm profund sensurile.”
Concluziile le trageţi d-voastră, însă cu siguranţă nu va fi ultima sesiune de bacalaureat în care se vor regăsi asemenea perle.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. legio spune

    Doamneeee mare este gradina ta si cum ii mai suporti tu pe toti.

  2. mickey999 spune

    Eh….ca sa folosesc limbajul lor : e boi …si e tot mai multi boi!

    Ce rost mai are scrisul daca tot ce trebuie sa stii e sa citesti instructiunile de folosire?

    In scurt timp bancurile cu prosti nu mai au umor…. pentru ca nu le mai intelege nimeni.

    E posibil ca flmul „Idiocracy” sa devina o intimplare reala in mai putin de 10 ani !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate