Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 16 ianuarie 2019
  • :
  • :

Contracte în valoare de 19,8 milioane de euro pentru dotarea spitalelor cu echipamente de imagistică

34 de spitale din țară și din Capitală vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf (14), Rezonanță Magnetică Nucleară (24) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).
Potrivit unui comunicat emis de Guvernul României, cele trei contracte în valoare de 19,8 milioane de euro, pentru achiziționarea echipamentelor medicale au fost semnate marți , 9 ianuarie, la Palatul Victoria, de ministrul Sănătății, Florian Bodog, și furnizorii de echipamente, în prezența premierului Mihai Tudose.
La ceremonia de semnare au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, președinți de Consilii Județene și primari, precum și managerii spitalelor dotate cu echipamentele achiziționate.

Sănătatea este o prioritate a Guvernului, alături de educație și infrastructură. Dotarea cu echipamente medicale performante este un pas important în asigurarea serviciilor medicale de calitate. Pe de altă parte, este normal ca fiecare român să beneficieze de sprijin atunci când are o problemă de sănătate”, a afirmat premierul Mihai Tudose.
Șeful Executivului i-a asigurat pe reprezentanții autorităților locale și pe managerii de spital prezenți la ceremonie că au un partener în Guvern în responsabilitatea lor de a aduce îmbunătățiri sistemului medical.

*Pe lista cu spitalele din țară  care vor beneficia de echipamente de imagistică se regăsește și Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

La ceremonia de semnare a participat și președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț va primi, datorită guvernării actuale, echipamente de imagistică, în baza unui contract semnat astăzi (9 ianuarie), astfel încât, unitatea medicalã de la Piatra-Neamț să poatã asigura servicii medicale de calitate tuturor pacienților care vor necesita investigații RMN. Prin semnarea contractului am dovedit, încã o datã,  că suntem consecvenți și ne onorăm promisiunile făcute românilor, cã tratãm cu prioritate domeniul sănătății,  astfel încât pacienții sã apeleze cu toată încrederea la spitalele din România,  iar medicii să fie mulțumiți de mediul lor de muncã. a declarat Ionel Arsene.

De asemenea, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a subliniat următoarele:  ”Îndeplinim o promisiune din Programul de Guvernare, care prevede un CT (Computer Tomograf) și un RMN (Rezonanță Mangetică Nucleară) pentru fiecare spital care nu are astfel de echipamente. Nu ne-am limitat doar să bifăm o măsură, ci am înlocuit și echipamentele vechi din spitale, care nu mai puteau fi utilizate. Pentru prima dată în istoria sistemului public de sănătate, facem achiziții de aparatură imagistică medicală pentru a crea, la nivel național, o rețea de imagistică medicală sustenabilă și interconectată”.

Ministrul a adăugat că este responsabilitatea autorităților locale și a managerilor de spital să asigure spațiile adecvate pentru instalarea echipamentelor de imagistică, pe care urmează să le primească.

Cele trei contracte de achiziție sunt finanțate din Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014, și deblocat în cursul anului 2017.  Pe lângă achiziția de echipamente de imagistică, Acordul cu Banca Mondială mai prevede și construcția de secții noi ATI și UPU, Centre de mari arși, blocuri operatorii și reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialități, precum și achiziții de echipamente necesare în secțiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliație, imagistică, radioterapie și screening afecțiuni oncologice.
10 comentarii la “Contracte în valoare de 19,8 milioane de euro pentru dotarea spitalelor cu echipamente de imagistică

  1. Otilua

    Din pacate, in Neamt, majoritatea medicilor sunt slab pregatiti, nu merg la congrese de specialitate, la cursuri de perfectionare, unii sunt formati pe vremea ceausista si mai mult decat sa te hacuiasca mecaniceste nu prea stiu. In plus, pt aparatura aceea de milioane, mai trebuie si mentenanta, adica alti specialisti care sa ofere servicii de evaluare periodica, reparatii a acestora. Sa dea bunul Dumnezeu sa fie si folosite, sa nu ploua pe ele cum s-a intamplat in multe spitale!Romania oricum e o tara bolnava la propriu, sanatatea si educatia ar trebui sa fie prioritare.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *