Concursul naţional de creaţie „Locuri ale memoriei în localitatea ta”, ediția a II-a

0

Liceenii nemțeni se pot înscrie, până în data de 20 martie, la cea de-a II-a ediție a concursului național de creație „Locuri ale memoriei în localitatea ta“.
Competiția este organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice.ConcursCreatie_Locuri_ale_memoriei-2016
Concursul reprezintă prima etapă a proiectului „Memorie Locală – Memorie Națională“, inițiat de IICCMER, cu scopul de a oferi metode alternative de înțelegere a istoriei comunismului, la nivel local și național.
Cadrul de desfășurare este prilejuit de programul „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!“.
Concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII și își prupune ca printr-un exercițiu de creativitate, să atragă interesul acestora asupra cunoașterii și studierii regimului comunist din România. Astfel prin identificarea și cercetarea unor locuri care au legătură cu comunismul, tinerii implicați vor ajunge să cunoască însemnătatea acestora.
Totodată vor putea afla și felul în care în ultimii 26 de ani societatea s-a raportat la trecut, prin marcarea acestor locuri cu semnificație istorică, (monumente, plăci comemorative etc).

Concursul se adresează doar echipelor formate din 4 elevi și un profesor coordonator.
Aceștia vor trebui să prezinte un material fizic (o serie de fotografii ale locurilor de memorie cu descrierea și povestea lor/ un colaj/ un ghid) sau un material digital (un scurt film documentar despre locurile de memorie/ un scurt film despre activitățile echipei desfășurate în respectivele locuri/ o hartă interactivă/ o prezentare power point, sau altă formă de exprimare artistică).
Indiferent de forma aleasă, pentru jurizare se va pregăti un document digital, ce va fi trimis pe adresa de e-mail [email protected], până în data de 20 martie 2016.

În urma concursului vor fi desemnate trei echipe câștigătoare. Premiul constă în invitarea echipelor câștigătoare (elevi și profesorul coordonator) într-o tabără organizată la Râmnicu-Sărat, județul Buzău, în perioada 18 – 22 aprilie 2016, în cadrul programului Școala altfel: „Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Cheltuielile de transport, cazare, masă vor fi asigurate de către organizatori. Programul celor cinci zile va conține activități culturale și sociale, de team building, cercetare de teren, workshop-uri, prelegeri, vizionări de filme, după un calendar care va fi anunțat ulterior.

Printre câștigătorii de anul trecut s-a aflat și echipa Colegiului Național „Roman-Vodă”, coordonată de profesoara Mihaela Grapă.

Mai multe detalii aici

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate