Search
miercuri 25 aprilie 2018
  • :
  • :

Comuna Valea Ursului

Comuna Valea Ursului

Comuna Valea Ursului

Comuna Valea Ursului este situata in partea de nord-est a tarii, in zona de sud-est a judetului Neamt, la limita cu judetul Bacau. Se afla la intersectia paralelei de 47 grade şi 27’ latitudine nordica cu meridianul de 27 grade şi 07’ longitudine estica.
Privit din punct de vedere al reliefului comuna se afla in partea central vestica a Podisului Moldovei, in subunitatea denumita Podisul Central Moldovenesc, iar ca subunitati mai mici se regasesc Dealurile Balusestiului si Dealurile Racovei.
Tot de pe teritoriul comunei Valea Ursului izvoraste raul Barlad ce isi aduna o parte dintre afluentii care strabat jumatatea estica a comunei. Teritoriul comunei se suprapune peste doua bazine hidrografice şi anume: jumatatea estica este situata pe partea superioara a bazinului hidrografic al Barladului, iar jumatatea vestica se suprapune cu o mica parte a bazinului hidrografic al Siretului. Cu alte cuvinte, axul central al comunei, orientat nord sud, coincide cu cumpana de ape dintre cele doua bazine hidrografice.
Comuna Valea Ursului este asezata pe coasta Barladului, în bazinul superior al acestuia.
Este o zona cu un relief variat, platforme structurale, dealuri înalte, forme marcate de puternice eroziuni, terase si sesuri.
Atestarile documentare scrise din epoca medievala, confirma stravechea locuire a regiunii, majoritatea satelor fiind consemnata in actele cancelariei domnesti a Tarii Moldovei, incepand cu secolul XIV.
Comuna Valea Ursului este compusa din urmatoarele sate: Valea Ursului, Giurgeni, Chilii Bucium, Muncelul de Jos.
Suprafata totala a comunei este de 5.964 ha, din care 741 ha intravilan si 5.223 ha extravilan. Populatia comunei este de 4.120 locuitori.
Obiective turistice in comuna Valea Ursului: Manastirea Giurgeni si Iazul piscicol Scheia Chilii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *