Comuna Valea Ursului

0

Comuna Valea Ursului este situata in partea de nord-est a tarii, in zona de sud-est a judetului Neamt, la limita cu judetul Bacau. Se afla la intersectia paralelei de 47 grade şi 27’ latitudine nordica cu meridianul de 27 grade şi 07’ longitudine estica.
Privit din punct de vedere al reliefului comuna se afla in partea central vestica a Podisului Moldovei, in subunitatea denumita Podisul Central Moldovenesc, iar ca subunitati mai mici se regasesc Dealurile Balusestiului si Dealurile Racovei.
Tot de pe teritoriul comunei Valea Ursului izvoraste raul Barlad ce isi aduna o parte dintre afluentii care strabat jumatatea estica a comunei. Teritoriul comunei se suprapune peste doua bazine hidrografice şi anume: jumatatea estica este situata pe partea superioara a bazinului hidrografic al Barladului, iar jumatatea vestica se suprapune cu o mica parte a bazinului hidrografic al Siretului. Cu alte cuvinte, axul central al comunei, orientat nord sud, coincide cu cumpana de ape dintre cele doua bazine hidrografice.
Comuna Valea Ursului este asezata pe coasta Barladului, în bazinul superior al acestuia.
Este o zona cu un relief variat, platforme structurale, dealuri înalte, forme marcate de puternice eroziuni, terase si sesuri.
Atestarile documentare scrise din epoca medievala, confirma stravechea locuire a regiunii, majoritatea satelor fiind consemnata in actele cancelariei domnesti a Tarii Moldovei, incepand cu secolul XIV.
Comuna Valea Ursului este compusa din urmatoarele sate: Valea Ursului, Giurgeni, Chilii Bucium, Muncelul de Jos.
Suprafata totala a comunei este de 5.964 ha, din care 741 ha intravilan si 5.223 ha extravilan. Populatia comunei este de 4.120 locuitori.
Obiective turistice in comuna Valea Ursului: Manastirea Giurgeni si Iazul piscicol Scheia Chilii.

Valea Ursului - Neamt

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. *

Stiri de ultima ora

  • parcarecurteadomneasca

    S-a deschis parcarea subterană de la Curtea Domnească

    În sfârșit s-a deschis parcarea subterană de la pasajul Curții Domnești. Cu un spațiu destul de generos, această parcare ar trebui să descongestioneze aglomerația auto din curtea primăriei și din fața instituțiilor din jur . Rămâne doar ca pietrenii să înceapă să folosească această zonă de staționare auto. Recomandarea noastră pentru toți onducătorii auto este…

Reclama sponsorizata

Sondaj

Sunteți de acord cu migrația politică a aleșilor locali ?

Vezi rezultatul sondajului

Stiri locale

Reclama sponsorizata

Spatiu publicitar


invitatie

Euro Travel

Image Media

Rifil

Parking

oldtowncafe

Dolinex

Redzone Tuning

Grup Axa

Cescop

Pensiunea Troian

Taxi Luca

Romania Host

Computers Popa

talida

ajutor