Comuna Margineni

0
Comuna Margineni

Comuna Margineni

Comuna Margineni este situate in judetul Neamt, la jumatatea distantei dintre orasele Piatra neamt si Roman.
Comuna Margineni, cu satele ei componente, are o importanta economica si istorica deosebita prin asezarea sa, prin descoperirile arheologice facute, cat si prin evenimentele care s-au petrecut de-a lungul anilor pe aceste tinuturi.
Teritoriul comunei Margineni face parte din bazinul hidrografic al raului Bistrita, format din numerosi afluenti ai acestuia cu trasee neregularizate si neprotejate ecologic.Toate localitatile comunei Margineni sunt strabatute de cursuri de apa ce urmaresc directia drumurilor principale si sunt alimentate in general de cursuri de torenti ce-si aduna apele de pe versantii din vecinatate.
Meleagurile Marginenilor au fost locuite din vechi timpuri. Faptul este confirmat de inscrisuri si marturii istorice privind inceputurile acestora ca asezari satesti. Populatia era organizata in sate si catune. Satele comunei Margineni faceau parte, ca forma de organizare teritoriala, din ocolul domnesc Bacau.
Satele ce intra in component acestei commune sunt: Margineni, Hartesti, Hoisesti, Itrinesti.
Comuna Margineni are o suprefata totala de 5.983 ha, din care 533 ha intravilan si 5.450 ha extravilan. Comuna are o populatie de 4.075 locuitori.


Reclama sponsorizata
Margineni - Neamt

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. *

Stiri de ultima ora

  • est-TV

    EST TV pe ultima sută de metri

    Surse bine informate ne spun că se pregătește la CNA decizia de suspendare a licenței postului regional EST TV pe motiv că au depășit de mult termenul legal în care ar fi trebuit să plătească fabuloasa amendă de 2 miliarde de lei vechi primită pentru difuzarea unor scene de tip adult. Nici portalul instanțelor de…

Trailer film CAPCANA

Ultimele emisiuni Neamt TV

Spatiu publicitar

Euro Travel

saltele piatra neamt

Rifil

Parking

oldtowncafe

lista firme

Din grila de programe Neamt.tv

de vorba cu robert iosub

stiri neamt tv

autoritatile la raport

retrocedarea luminii

romania incotro

Oameni de succes

portia de cunoastere

vocea strazii

vocea strazii

tagma