Comuna Margineni

0
Comuna Margineni

Comuna Margineni

Comuna Margineni este situate in judetul Neamt, la jumatatea distantei dintre orasele Piatra neamt si Roman.
Comuna Margineni, cu satele ei componente, are o importanta economica si istorica deosebita prin asezarea sa, prin descoperirile arheologice facute, cat si prin evenimentele care s-au petrecut de-a lungul anilor pe aceste tinuturi.
Teritoriul comunei Margineni face parte din bazinul hidrografic al raului Bistrita, format din numerosi afluenti ai acestuia cu trasee neregularizate si neprotejate ecologic.Toate localitatile comunei Margineni sunt strabatute de cursuri de apa ce urmaresc directia drumurilor principale si sunt alimentate in general de cursuri de torenti ce-si aduna apele de pe versantii din vecinatate.
Meleagurile Marginenilor au fost locuite din vechi timpuri. Faptul este confirmat de inscrisuri si marturii istorice privind inceputurile acestora ca asezari satesti. Populatia era organizata in sate si catune. Satele comunei Margineni faceau parte, ca forma de organizare teritoriala, din ocolul domnesc Bacau.
Satele ce intra in component acestei commune sunt: Margineni, Hartesti, Hoisesti, Itrinesti.
Comuna Margineni are o suprefata totala de 5.983 ha, din care 533 ha intravilan si 5.450 ha extravilan. Comuna are o populatie de 4.075 locuitori.


Reclama sponsorizata
Margineni - Neamt

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. *

ponta

Stiri de ultima ora

Sondaj

În curând Consiliul Local va trebui să aleagă din cei doi viceprimari pe unul care să preia atribuțiile de primar în perioada în care Gheorghe Ștefan va fi suspendat. Cine credeți că ar fi cel mai potrivit pentru a prelua atribuțiile de primar?

Vezi rezultatul sondajului

Emisiuni Neamt TV

Spatiu publicitar

targ

Euro Travel

Rifil

Parking

oldtowncafe