Comuna Ceahlau

0
harta-comuna-ceahlau-neamt

Comuna Ceahlau

Comuna Ceahlau se afla situata la 100 km de resedinta judetului Neamt, la 60 km de orasul Targu Neamţ si orasul Bicaz.
Comuna Ceahlau s-a dezvoltat de-lungul unor cursuri de apa, numele de Ceahlau provenind de la ceahlau/" target="_blank">Muntele Ceahlau, la poalele caruia se afla.
In prezent comuna Ceahlau cuprinde trei sate: Ceahlau, Bistricioara si Paraul Mare. Toate intra in categoria satelor de munte, rasfirate in lungul apelor si a drumurilor care le insotesc. Totusi, se observa si anumite particularitati.
Satul Ceahlau – resedinta de comuna, cu o populatie de peste 1.500 locuitori, se desfasora pe malurile paraului Schitu (motiv pentru care s-a numit initial satul Schit) si a numerosilor lui afluenti, cu gospodarii inguste, dispuse perpendicular pe drum, cu terenul agricol inclus, care se intinde pana sub poalele padurii. In partea dinspre amonte s-a dezvoltat Statiunea turistica Durau – situata sub Varful Toaca. Aceasta atrage mii de turisti anual, in hotelurile si pensiunile agroturistice existente;
Satul Bistricioara, cu o populatie de cca. 800 locuitori, se intinde pe terasele inferioare ale raului cu acelasi nume, in lungul celor doua drumuri paralele, cu terenuri mai drepte, care au permis dispunerea mai adunata a gospodariilor. Acest sat are conditii optime de dezvoltare economica diversa;
Satul Paraul Mare este o asezare mai noua, alcatuita din aproximativ 140 locuitori stramutati din satele disparute sub apele Lacului de acumulare. El se intinde in lungul paraului cu acelasi nume si a drumului ce-l insoteste, avand gospodarii rare, cu terenuri arabile reduse.
Comuna Ceahlau are o suprafata totala de 9.500 ha, din care 1.200 ha intravilan si 8.300 ha extravilan.
Punctele de atractie ale comunei Ceahlau sunt: Statiunea Durau (5 hoteluri, 36 vile turistice, 62 pensiuni agroturistice, 2 cabane turistice), monumente istorice, Palatul cnezilor – sec. XVII, Muzeul Satesc, Manastirea Durau, biserica “Sfanta Ana”, Pastravaria, precum si posibilitatea de a face excursii la manastirile din nordul Moldovei sau in ceahlau/" target="_blank">masivul Ceahlau.

Harta Comuna Ceahlau

Dictionar Site

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. *

Stiri de ultima ora

  • marcaje-rutiere

    Marcaje rutiere

    Noile marcaje rutiere de presemnalizare a trecerilor pentru pietoni de pe ruta Piatra Neamț – Săvinești sunt cele mai bune măsuri luate până acum în materie de semnalizare rutieră. În sfârșit este clar și pentru șoferi când urmează o trecere de pietoni, indiferent de viteza cu care rulează.

Reclama sponsorizata

Sondaj

Dacă s-ar reînființa Partidul Comunist Român ați vota cu el la viitoarele alegeri ?

Reclama sponsorizata

Spatiu publicitar


invitatie

Euro Travel

Image Media

Rifil

Parking

oldtowncafe

Dolinex

Redzone Tuning

Grup Axa

Cescop

Pensiunea Troian

Taxi Luca

Romania Host

Computers Popa

talida

ajutor