Comuna Ceahlau

0
harta-comuna-ceahlau-neamt

Comuna Ceahlau

Comuna Ceahlau se afla situata la 100 km de resedinta judetului Neamt, la 60 km de orasul Targu Neamţ si orasul Bicaz.
Comuna Ceahlau s-a dezvoltat de-lungul unor cursuri de apa, numele de Ceahlau provenind de la ceahlau/" target="_blank">Muntele Ceahlau, la poalele caruia se afla.
In prezent comuna Ceahlau cuprinde trei sate: Ceahlau, Bistricioara si Paraul Mare. Toate intra in categoria satelor de munte, rasfirate in lungul apelor si a drumurilor care le insotesc. Totusi, se observa si anumite particularitati.
Satul Ceahlau – resedinta de comuna, cu o populatie de peste 1.500 locuitori, se desfasora pe malurile paraului Schitu (motiv pentru care s-a numit initial satul Schit) si a numerosilor lui afluenti, cu gospodarii inguste, dispuse perpendicular pe drum, cu terenul agricol inclus, care se intinde pana sub poalele padurii. In partea dinspre amonte s-a dezvoltat Statiunea turistica Durau – situata sub Varful Toaca. Aceasta atrage mii de turisti anual, in hotelurile si pensiunile agroturistice existente;
Satul Bistricioara, cu o populatie de cca. 800 locuitori, se intinde pe terasele inferioare ale raului cu acelasi nume, in lungul celor doua drumuri paralele, cu terenuri mai drepte, care au permis dispunerea mai adunata a gospodariilor. Acest sat are conditii optime de dezvoltare economica diversa;
Satul Paraul Mare este o asezare mai noua, alcatuita din aproximativ 140 locuitori stramutati din satele disparute sub apele Lacului de acumulare. El se intinde in lungul paraului cu acelasi nume si a drumului ce-l insoteste, avand gospodarii rare, cu terenuri arabile reduse.
Comuna Ceahlau are o suprafata totala de 9.500 ha, din care 1.200 ha intravilan si 8.300 ha extravilan.
Punctele de atractie ale comunei Ceahlau sunt: Statiunea Durau (5 hoteluri, 36 vile turistice, 62 pensiuni agroturistice, 2 cabane turistice), monumente istorice, Palatul cnezilor – sec. XVII, Muzeul Satesc, Manastirea Durau, biserica “Sfanta Ana”, Pastravaria, precum si posibilitatea de a face excursii la manastirile din nordul Moldovei sau in ceahlau/" target="_blank">masivul Ceahlau.

Harta Comuna Ceahlau


Reclama sponsorizata
Dictionar Site

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. *

Stiri de ultima ora

  • Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt

    PROGRAM VIZITARE MUZEE: PERIOADA 24 DECEMBRIE 2014 – 4 IANUARIE 2015

    Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ, Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni, Muzeul de Etnografie Piatra Neamţ, Muzeul de Artă Piatra Neamţ, Muzeul Memorial „Calistrat Hogaş”, Muzeul de Ştiinţe Naturale Piatra Neamţ, Muzeul de Istorie Roman, Muzeul de Artă Roman, Muzeul de Ştiinţe Naturale Roman, Muzeul de Istorie Bicaz, Muzeul de Istorie şi Etnografie Târgu…

Sondaj

Sunteți de acord ca Facebook-ul să fie considerat spațiu public în România și să puteți fi trași la răspundere, penal sau civil, pentru orice postați în contul personal de Facebook ?

Vezi rezultatul sondajului

Crepes D’art

Ultimele emisiuni Neamt TV

Spatiu publicitar

Euro Travel

saltele piatra neamt

Rifil

Parking

oldtowncafe

lista firme

Din grila de programe Neamt.tv

de vorba cu robert iosub

stiri neamt tv

autoritatile la raport

retrocedarea luminii

romania incotro

Oameni de succes

portia de cunoastere

vocea strazii

vocea strazii

tagma