Comuna Bara

0
Harta Comuna Bara - Neamt
Comuna Bara

Comuna Bara este situata in partea de NE la intersectia paralelei de 47 3` latitudine nordica cu meridianul 77 4` longitudine estica, pe drumul judetean 207 pe o distanta de 12 km. – drum care face legatura intre municipiul Roman (la distanta de 17 km.) si Piatra Neamt (la distanta de 70 km.).
Comuna se invecineaza la nord cu comuna Boghicea si Oteleni judetul Iasi, la est cu comuna Boghicea si Stanita, la sud cu comuna Sagna iar la vest cu comuna Doljesti.
Teritoriul comunei Bara se afla situat in Podisul Central Moldovenesc (Podisul Barladului Superior) si are o forma alungita pe directia NE-SV cuprizand o distanta de circa 20 km, iar pe directia NV-SE o latime de 6-7 km de podis deluros cu coline si coaste despartite intre ele prin vai largi cu altitudine ce variaza in medie la 250-300m.
Comuna Bara este traversata de paraul Albuia, care parcurge o distanta de 25 km. traversand comuna pe directia NE, prin mijloc, unde si-a construit la Bazinul de apa (inspre Negresti) o imensa vale (rapa) si pe directia NV unde, deasemeni, isi construieste rapa Mitoc, apoi trece prin Rediu si se varsa in Siret in apropierea localitatii Doljesti.
Primele asezari omenesti s-au organizat pe aceste meleaguri in sec. XV dovada fiind existenta vizibila a urmelor unei cetati (loc intarit) din timpul lui Stefan cel Mare, in partea de NV a localitatii.
Comuna Bara are in compozitia ei satele: Bara, Rediu si Negresti.
Suprafata totala a comunei este de 2312 ha , din care: teren arabil – 1498 ha, pasuni – 447 ha, fanete – 110 ha, paduri – 78 ha, vii – 12 ha si livezi – 3 ha.
Suprafata locuita – teren intravilan – este de 395 ha.
Populatia comunei este de 1900 locuitori.
Printre cele mai importante obiective turistice din aceasta comuna se numara: monumentul eroilor din primul razboi mondial (in centrul satului Bara), un monument al eroilor din cel de-al II-lea razboi mondial, in fata scolii din Rediu, monumentul ostasului Nemescu Lica, cazut in Revolutia din 1989 (Negresti – in curtea Bisericii), biblioteca din comuna Bara (infiintata in 1901 in cadrul Scolii Rurale Mixte) si situl arheologic „LA CETATE”, la 3 kmE de Rediu, in partea stanga a raului Siret.

Harta Comuna Bara

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate