Codul administrativ al României, adoptat în Parlament

Camera Deputaților a adoptat cu 175 de voturi pentru 33 împotrivă și 15 abțineri proiectul de lege care schimbă Codul administrativ. 

Printre prevederile proiectului legislativ se numără eliminarea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în administraţia locală, reintroducerea cuvântului „etnic” în definiţia judeţului sau interzicerea utilizării funcţiei de funcţionar public în acţiuni publicitare pentru promovarea unei activităţi comerciale, precum şi în scopuri electorale. De asemenea, o altă prevedere adoptată este cea referitoare la pensiile speciale ale aleşilor locali care, la încetarea mandatului acestora, vor fi suportate din bugetul de stat.

Codul administrativ al României, un document atât de mult așteptat de fiecare primărie și Consiliu Județean din țară a fost adoptat. Avem acum o lege care va permite o administrație mai modernă și mai eficientă, ceea ce se va reflecta în calitatea vieții românilor și în relația cetățenilor cu funcționarii. Codul Administrativ adoptat permite descentralizare reală, pentru că instituțiile deconcentrate vor fi conduse acum de manageri care vor avea ca principală atribuție implementarea Programului de Guvernare iar deciziile autorităților publice locale vor fi mai ușor de luat și de implementat. Nu în ultimul rând, Codul administrativ face posibil să avem funcționari publici mai bine pregătiți și mai corect evaluați, întrucât clarifică evaluarea și testarea funcționarilor publici.”a menționat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Proiectul de lege urmează să meargă la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate