Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 19 decembrie 2018
  • :
  • :

Clubul Sportiv Ecvestru Piatra-Neamţ și-a schimbat numele în Asociaţia Club Sportiv Ecvestru „Costache Lupu”.

Începând din acest an, în urma Adunării Generale a Clubului, care a avut loc la finele săptămânii trecute, Clubul Sportiv Ecvestru Piatra-Neamţ şi-a schimbat numele.

Astfel spus, noua structură sportivă va purta numele de Asociaţia Club Sportiv Ecvestru „Costache Lupu”. Propunerea a venit încă din anul 2015, din partea mai multor membri afiliaţi ai clubului, iar ea a fost dezbătută şi votată la Adunarea Generală de vineri, 9 martie, în prezenţa celor peste 70 de membri legitimaţi.

Noua denumire, Asociaţia Club Sportiv Ecvestru „Costache Lupu”, se doreşte a fi şi o recunoaştere a meritelor celui care nu a lăsat, în ultimii 20 de ani, ca  activitatea hipică să moară şi să dispară din Piatra-Neamţ.
Aceasta initiaţivă e o recunoaştere a meritelor pe care le are Costache Lupu în conducerea, organizarea şi desfăşurarea întregii activităţi ecvestre de la Piatra-Neamț, începînd cu 1991, precum şi a abnegaţiei, consecvenţei şi curajului cu care a acţionat, chiar şi în instanţă, pentru ca acest complex sportiv să se menţină în funcţiune, în circuitul naţional şi internaţional şi să slujească interesele sportive ale comunităţii locale, ale întregului judeţ şi ale României“, se precizează într-un comunicat al asociaţiei.

În cadrul întrunirii a fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli, tarifele pentru activităţile ecvestre şi calendarul competiţional pentru 2018 și au fost alese noile structuri de conducere.

Costache Lupu a fost reconfirmat preşedinte, iar în Consiliul Director au fost aleşi patru prim-vicepreşedinti (Ababei Vasile, Balcan Vasile, Pop Silaghi Vasile, Tărâţă Mihai) şi şase vicepreşedinţi (Arsenoaia Neculai, Asmarandei Gheorghe, Căpitanu Dorin, Frăţilă Valerică, Necula Costică şi Stâncel Simion). De asemenea, au fost aleşi membrii celor 13 comisii de specialitate. Totodată, Gheorghe Munteanu, fost primar al municipiului Piatra-Neamț, a fost ales noul preşedinte de onoare al Asociaţiei Clubului Sportiv Ecvestru „Costache Lupu”, mandat care se va întinde până în anul 2022.

Au fost conturate și câteva direcţii prioritare pe care noua conducere a Clubului trebuie să le aibă în vedere şi să le realizeze:
1. Solicitarea sprijinului autorităţilor locale şi judeţene pentru soluţionarea urgentă a regimului juridic al terenului, în suprafaţă de 3,5 ha, pe care se află amplasată Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu”;
2. Atragerea fondurilor din sponsorizări şi alte surse în scopul executării unor lucrări de reparaţii capitale şi modernizări la toate construcţiile şi terenurile sportive din incinta Bazei Hipice;
3. Achiziţionarea unui număr de 3-4 cai de performanţă pentru sportivii nemţeni;
4. Intensificarea activităţii de promovare şi popularizare a sportului ecvestru în rândul copiilor, tinerilor şi adulţilor pentru a se crea o bază largă de selecţie;
5. Asigurarea fondurilor necesare pentru desfăşurarea primelor concursuri înscrise în Calendarul Competiţional al anului 2018, pentru perioada 21-24.06.2018:
a. Cupa Municipiului Piatra Neamţ, ediţia XXI = 45450 lei;
b. Cupa Fermierului, ediţia a II-a = 73179 lei;
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *