Cătălin Drăgușanu prezintă o serie de probleme de interes public

0

Marți, 31 mai, la sediul ALDE  din Piatra-Neamț, a avut loc o conferință de presă susținută de copreședintele ALDE Neamț, deputatul Cătălin Drăgușanu și coordonatorul campaniei electorale ALDE, Constantin Iacoban.

Deputatul Cătălin Drăgușanu a abordat o serie de probleme de interes public și a început prin a prezenta situația legată de rezilierea contractului dintre municipalitate, SC FC Ceahlăul SA și Asociația Club Sportiv Ceahlăul 05.

Consiliul Local a procedat bine, reziliind acest contract, dar ar fi trebuit să asigure o minimă funcționalitate a bazei sportive. Duminică a avut loc la Piatra-Neamț, pe stadion, ultima etapa din Campionatul de fotbal pentru copii “Interliga Naţională de Fotbal U7-U10”, ediția 2015 – 2016, campionat desfășurat în perioada octombrie 2015 – mai 2016. Au fost pe stadion în jur de 100 copii până în 10 ani și vreo 200 părinți și susținători. Am fost și eu acolo și am văzut condițiile în care s-a desfășurat această competiție: fără apă, fără acces în vestiare, fără acces la toaletele stadionului. Au fost doar două toalete mobile. Pe bună dreptate oamenii au fost revoltați, știind câți bani publici s-au băgat în acest stadion, iar acum nu poate fi folosit când este nevoie.
După data de 5 iunie, dacă voi fi ales primar, mă voi ocupa de readucerea bazei sportive Ceahlăul la adevărata ei valoare. Voi discuta cu toți cei interesați de desfășurarea de activități sportive pe stadion și voi repartiza cluburilor și asociatiilor sportive care se ocupa cu sportul pentru copii și tineret, în baza unor criterii clare de performanță. Vom asigura plata utilităților și întreținerea bazei sportive din bugetul local.”, a declarat Cătălin Drăgușanu.

Al doilea subiect atins în conferință a fost situaţia care este la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară URBTRANS.

Aceasta întruneste toate condițiile pentru a se cere dizolvarea ei, conform ART. 56, lit b din ORDONANŢĂ nr. 26 din 30 ianuarie 2000 (*actualizată*) cu privire la asociaţii şi fundaţii. Cineva cu calitate procesuala poate cere Judecătoriei Piatra-Neamţ dizolvarea asociaţiei.

În fapt: ASOCIAȚIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ „URBTRANS”, înfiinţată în scopul organizării în comun a furnizării serviciului de transport public de persoane pe raza administrativ-teritorială a localităților Piatra-Neamț, Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Gârcina, Roznov, Săvinești, a ajuns să-şi realizeze scopul prin mijloace ilicite şi contrare ordinii publice.” (Mai multe detalii aflați în materialul video.)

Al treilea subiect expus în conferința de presă a fost legat de Centralele termice tip container – Scoaterea nelegală din funcție a unor mijloace fixe 3.229.810,42 lei.

dragusanuControlul Curții de Conturi pentru anul 2009 a constatat că pentru 21 centrale termice tip container – active corporale care fac parte din domeniul public al Municipiului Piatra Neamţ – pentru care conducerea entităţii publice auditate declară că punerea/menţinerea lor în funcţiune nu se mai justifica, nu au fost luate măsuri de conservare şi nici măsurile legale de scoatere din funcţiune şi valorificare a activelor corporale care alcătuiesc domeniul public – prevăzute de O.G. nr.112/2000 – ci au fost supuse unor dezmembrări haotice, fără aprobarea autorităţii deliberative, cu încuviinţarea scrisă a autorităţii executive, dată de unul dintre viceprimari. Actul de audit întocmit consemnează că dezmembrarea dezorganizată a centralelor termice noi, în valoare de 10.732.470 lei, a cauzat: prejudiciul în sumă de 3.229.810,42 lei, estimat în baza valorii elementelor de construcţii montaj, de automatizare, a utilajelor, a instalaţiilor de gaz metan, panourilor electrice, centralelor echipate, arzătoarelor ş.a., constatate, după caz, lipsă la 12 centrale termice; ca celelalte 9 centrale termice cărora le lipsesc elemente componente, neidentificate şi neevaluate de entitate, să fie nefuncţionabile; partea rămasă la amplasament – container, branşamente electrice şi de gaze ş.a. – să fie parţial degradată şi/sau inutilizabilă. Valoarea însumată a celor nouă centrale termice şi a părţii rămase a celorlalte 12 este de 7.502.659,58 lei. Se estimează că modalităţile de valorificare a centralelor termice nu se mai pot efectua în condiţiile stricte ale legii. Aceste bunuri, care nu au fost utilizate în scopul în care au fost achiziţionate, nu mai întrunesc condiţiile pentru a fi utilizate prin transmitere fără plată altor instituţii publice – metodă prioritară de valorificare prevăzută de anexa nr.1 la HG nr.841/1995 – în starea lor nouă şi integrală, cu garanţia fabricanţilor, şi nici prin vânzarea la licitaţie, în stare de funcţionare, aşa cum impun prevederile din Regulamentul privind valorificarea bunurilor scoase din funcţiune aparţinând instituţiilor publice, anexa nr.2 la hotărârea invocată. Bineînțeles că Primăria a contestat în instanță acest prejudiciu și se pare că s-a pierdut procesul, iar cei responsabili sunt buni de plată. O să vedem cum vor fi recuperați acești bani la bugetul municipiului.”, a punctat Cătălin Drăgușanu.

De asemenea, atât Constantin Iacoban, cât și Cătălin Drăgușanu au prezentat detalii din campania electorală, condamnând atacurile la persoană.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate