Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 17 decembrie 2018
  • :
  • :

Caravana TIFF revine la Piatra-Neamț cu 3 seri de filme în aer liber

Caravana TIFF, ajunsă la cea de-a 9-a ediție, revine la Piatra-Neamț, între 20 – 22 iulie, cu 3 filme multi-premiate. Acestea vor putea fi văzute de publicul cinefil în aer liber pe Platoul Curții Domnești, începând cu ora 21:45. Caravana filmelor TIFF este un proiect susținut financiar de către Primăria Piatra-Neamț, iar este intrarea este liberă.

„Ne-am propus și, zic eu, am și reușit să completăm calendarul anual de evenimente organizate de către municipalitate cu manifestari de calitate susținute în cadrul sesiunilor de finanțări nerambursabile de la bugetul local. Am reușit astfel ca în sezonul estival să avem în Piatra-Neamț săptămânal evenimente diverse, culturale sau sportive, care au adus în orașul nostru participanți și public din întreaga țară. Și săptămâna aceasta se încheie cu un eveniment foarte apreciat, pe care l-am susținut an de an și care sunt convins că se va bucura de un public numeros” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Finalul de săptămână începe la Piatra Neamț cu proiecția electrizantului film Jafuri, mașini și fidelitate fără limite / Le Fidèle (r. Michael Roskam). Lansat în toamna anului trecut, în cadrul Festivalului Internațional de la Veneția, cel de-al treilea lungmetraj din cariera regizorului belgian promite o poveste de iubire plină de obstacole și provocări, adusă la viață de Matthias Schoenaerts și Adèle Exarchopoulos, care îi va ține pe spectatori în suspans preț de mai bine de două ore.
Caravana TIFF aduce pe ecran, în cea de-a doua seară de proiecții, România Neîmblânzită (r. Tom Barton Humphreys), documentarul care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicaţi în filmarea documentarului au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăţilor pentru supravieţuire.
Weekend-ul cinefil de la Piatra Neamț se va închide cu proiecția lungmetrajului românesc, Scurtcircuit, în regia lui Cătălin Saizescu. Acesta a fost prezentat în premieră mondială în competiția festivalului de film de la Shanghai și recunoscut la festivalul din China pentru realizare artistică deosebită, aducând pe ecran o poveste inspirată de drama petrecută în 2010 la maternitatea Giulești.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *