Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 18 iunie 2018
  • :
  • :

Campanie electorală la Roman: Cine va câștiga primăria?

A început un fel de campanie electorală la Roman, de fapt un fel de competiție a fariseilor. Fiecare dintre candidați vine în fața alegătorilor cu niște rachete, dar ei, de fapt, după alegeri, nu vor lansa niciun Sputnik.

Cei mai haioși sunt liberalii. Leoreanu are un comportament de tată viril care își duce pentru prima oară fiul, pe Micu, la striptease și îl învață să nu pună mâna, să nu se mai uite ca disperatul și să țină gura închisă ca să nu-i curgă saliva, dar totodată se mândrește prin sat că și-a dus fiul politic la gagici și de acum a pășit în lumea oamenilor mari.

Candidatul PNL, Micu, face și el un bâlci ieftin prin Roman, prefăcându-se ca este interesat de problemele oamenilor. Probabil e sfătuit de aceeași armată de fauritori de cult al personalitații pe care a folosit-o și Leoreanu, dar sărmanul candidat nu are nici pe departe stofa de dictator democratic pe care o avea Leoreanu și iese un fel de parodie, ca atunci când o echipă tehnică de Formula Unu ajută un căruțaș să plece cu atelajul.

Pe partea cealaltă, social democrații romașcani ar sări și nu prea la gâtul lui Leoreanu, cu care au multe amintiri frumoase și profitabile din trecut și parcă nu ar vrea să îl supere prea tare. Totuși, senatorul PSD Manoliu iese cu niște postări care spun că Micu a fost declarat incompatibil de ANI, deși instanța de judecată nu s-a pronunțat definitiv, adică fix ca în cazul candidatului social democraților de la primăria Piatra-Neamț, ca să nu mai spunem că prezumția de nevinovăție de care actualul senator PSD se bucură nu pare a fi valabilă și pentru candidatul actual al PNL la primăria Roman.

Candidatul PSD, Marius Neculai, pozează în călugărul budist al politicii romașcane, convins parcă de faptul că Micu e reîncarnarea politică a lui Leoreanu și nu vrea să aleagă calea Bushido (calea războinicilor japonezi), ci pe cea a păcii, înfrațirii, diplomației, bunătății etc…

Înfruntarea finală din ziua alegerilor de la Roman va fi de fapt o înfruntare între simpatia electorala a PSD-ului și mașina de vot a lui Leoreanu. Leoreanu a înțeles asta și atacă încontinuu PSD-ul și reprezentantul lui din Neamț, echipa lui Neculai încă e în perioada aceea cuprinsă între trezire și prima cafea.

Dacă va fi vot politic, va câștiga candidatul PSD. Dacă va fi vrăjeală și mașinărie de vot, va câștiga PNL. Dacă romașcanii s-au saturat de bla-bla-ul electoral, sunt șanse mari să vedem surprize greu de anticipat din partea candidatului USR.

Iosub Robert

Sursa: ZiarRoman.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *