Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 17 februarie 2019
  • :
  • :

Cadouri mici pentru companii mari

“Eticheta” unei companii nu are legătura numai cu modul în care se face cunoscută o firmă la exterior, cu activitățile ei, cu relația cu clienții, ci și cu ce se întâmplă în interiorul companiei și aici ne referim la relațiile dintre angajați sau relațiile șefilor cu angajații. Aceste relații sunt esențiale într-o companie, pentru că, practic, ele stau la baza funcționării ei. Dar oare cum le putem menține într-o formă cât mai benefică firmei? Este de ajuns comunicarea? Vă prezentăm în cele ce urmează câteva aspecte care depășesc într-o oarecare măsură bariera comunicării, dar care au legătură cu ea.

Ce beneficii aduc cadourile corporate

De cele mai multe ori, cadourile corporate sunt văzute de către angajați doar ca un cadou și atât, care probabil a fost dăruit pentru că era aniversarea firmei, Crăciunul sau orice altă ocazie pentru a oferi un dar. Ei bine, niciun cadou de genul acesta nu ar trebui tratat superficial.

În primul rând, un cadou venit din partea șefului nostru sau din partea firmei ar trebui să ne pună pe gânduri. Nu în sensul negativ, evident. Ar fi bine dacă ne-am întreba ce scop are cadoul respectiv. La această întrebare am putea găsi mai multe răspunsuri.

Un prim răspuns ar putea fi relația dintre angajați sau relația angajaților cu șefii lor. Cadourile corporate sunt o modalitate excelentă de a strânge legătura dintre aceștia. De exemplu, să ne gândim că la compania unde lucrăm a fost angajată o persoană nouă pe un post care are legătură cu al nostru sau chiar și într-un departament diferit. Pentru ca acea persoană să se simtă integrată în colectiv, un cadou corporate este potrivit. Însă, șeful sau directorul de marketing trebuie să se ocupe atent de alegerea acestui cadou, adică să aibă grijă ca el să fie în legătură directă cu firma și să se asemene cu celelalte cadouri oferit înainte celorlalți angajați.

Un al doilea răspuns ar putea fi răsplătirea efortului depus de noi, ca angajați sau recunoașterea performanțelor realizate care au contribuit la creșterea rezultatelor firmei. Și în acest caz, cadoul trebui ales cu grijă. Mai întâi, trebuie să vă gândiți la utilitatea lui. La ce ar folosi angajatul acest cadou? Sau l-ar folosi? Trebuie să vă asigurați că nu este un obiect care va fi uitat în colțul unei încăperi sau într-un sertar de birou. Apoi, după ce a fost stabilit acest aspect, puteți trece la personalitate. Cu alte cuvinte, cadoul trebuie să se plieze pe personalitatea angajatului căruia îl oferim, să fie pe gustul și pe placul lui.

Cum să alegem un cadou corporate

Deși am discutat în cele de mai înainte despre utilitatea cadoului și personalitatea angajatului, considerăm că nu este de ajuns doar atât. Vă prezentăm câteva sfaturi mult mai practice.

Cutiile de bomboane, sticlele de șampanie personalizate sau cănile inscripționate cu logo-ul companiei sunt cadouri demodate, aproape că am putea spune clișeice. De ce clișeice? Pentru că au fost oferite de-a lungul timpului până la plictiseală. Cadoul corporate ideal trebuie să fie “wow”. Pe lângă faptul că trebuie să exprime calitate, el trebuie să aibă legătură cu firma voastră. Să luăm drept exemplu cadourile corporate din piele.

Etuiul de pix din piele este o idee de cadou despre care credem noi că nu ar da greș. Dacă vă întrebați de ce, noi avem răspunsul. Este util și calitativ și puteți alege culoare în funcție de preferințele voastre.  Mai mult decât atât, îl puteți personaliza.

Etuiul pentru ochelari din piele este de asemenea o variantă de cadou dintre cele mai “wow”. Cu siguranță nu veți eșua cu acest cadou!

Ideile pentru cadourile corporate sunt nenumărate, dar în general, cele din piele sunt mai apreciate deoarece sunt considerate mai calitative: portofele, suport pentru căști, etui pentru cărți de vizită, brelocuri, seturi de mape de birou. Toate cele enumerate pot fi găsite pe site-ul Atelierelor Unika.

Așadar, nu ne putem dori decât să aveți spor la cumpărături!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *