Bătaie de joc la adresa copiilor! Din nou examen de admitere la liceu!

27

Într-o țară condusă de incompetenți este normal ca din când în când să vorbim de câte o nouă lege a învățământului. Iată că și în 2015 se vorbește de o nouă lege a învățământului care va corecta erorile produse de schimbările modificărilor înlocuite greșit…copiisiparinti
Desigur că pe lângă politicienii care își bat joc de învățământ și de copii schimbându-le regulile la fiecare câțiva ani, se trezesc și sindicatele din învățământ să ceară și ele schimbări. De data aceasta principala schimbare cerută de sindicaliști este reintroducerea admiterii la liceu.
Dacă cu politicienii ne-am obișnuit să ne tot ia de proști, cu sindicatele este o noutate. Surse din conducerea unui important sindicat din învățământ ne-au declarat că sindicatele nu au un interes real în reintroducerea admiterii la liceu, ci doar se folosesc de emoția creată de această modificare pentru a forța mâna guvernanților în acordarea unor beneficii.
Deci, prin cererea de reintroducere a examenului de admitere la liceu sindicatele transmit guvernului mesajul ”dacă nu vreți să supărăm toți părinți înainte de alegerile din 2016, acceptați celelalte propuneri”.
Putem concluziona liniștiți că învățământul românesc este condus de o gașcă de politicieni, nu foarte competenți, care negociază cu o altă gașcă de sindicaliști la fel de coruptă și aservită.
Tot ce ne spun guvernanții și sindicatele sunt povești ipocrite. Primul semnal real de reabilitare a învățământului românesc va fi în momentul în care sindicatele sau guvernanții vor opri numirea conducerilor unităților de învățământ pe criterii politice. Până ce examenele prin care se pun directori la școli și licee nu vor fi pe bune, nimeni nu poate și nu are voie să vorbească de o evoluție reală a sistemului de învățământ, indiferent de ce legi s-ar da și de ce beneficii salariale ar avea profesorii.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
27 Comentarii
  1. Livia spune

    Asa este. E nevoie intai de o schimbare la ivelul cel mai inalt. Si sa nu mai zapaceasca atat copiii !

  2. LINA spune

    Trebuie motivati copii sa invete, profesorii sa aiba rezultate la scoala nu numai in particular si sa ridicam procentul de liceeni cu studii incheiate cu diploma de bac. Altfel pacat de fondurile cheltuite in scolarizari fara finalitate . Acum in acest moment tabloul este cam asa: Elevii merg la scoala si se integreaza cum pot cerintelor (profesori, colegi, linia modei, ….) patru ani de liceu aproape nu isi dau seama cum trec iar la final stres financiar cu meditatii la greu sa rezulte un 6 la bac. Nimeni nu pune o intrebare simpla” unde se regaseste diferenta intre notele din cei patru ani de liceu si media de la bac?” „unde am mimat activitatea si pe banii cui?” ” in detrimentul cui?”.Rezulta o masa de absolventi fara aptitudini castigate spre folosul lor si al societatii, si povestea continua…parintii scot fonduri ii dau la studii mai departe si tabloul se repeta in mediu universitar. Si rezulta alti absolventi de studii fara vreo finalitate si folos , avem absolventi fara meserii, aici marea tragedie!!! Ne asteptam la progres, la schimbare, avem doar emigrarea fortei de munca si stagnare. In orice forma de examinare va functiona pila si pozitia pilei dar depinde in ce masura se practica. Am impresia ca acum o mare masa de elevi ar fi mai castigati dara ar face o meserie dar si daca ar avea unde sa o practice si asta sa le fie de folos tuturor. Deci este un cerc care se inchide si noi ne invartim ….cu schimbarea schimbarii si ametim tinerii care trebuie sa ne sustina la randul lor pe noi cei ce acum ii sustinem pe ei . Trebuie schimbata nu numai forma de selectie pentru liceu ci si evaluarea muncii inainte de liceu, trebuie pus ceva si in locul gol de dupa liceu. Da Doamne sa ne ridicam si de aici!

    1. Nuti Zamfirescu spune

      da, numai asa se motiveaza copii pentru a fi mai disciplinati, mai constiinciosi cu invatatura, nu pe intrarea la liceu pe diferite criterii(media claselor V_VIII) si sa se reinfiinteze scolile profesionale, sa se creeze locuri de munca pt cei care termina un liceu sau o meserie, nu va mai speriati de examene.

  3. xx spune

    Chiar credeti ca in Romania actuala se poate organiza vreun examen corect? Va fi o noua posibilitate prin care unii sa-si umple buzunarele. Chiar admitind ca se organizeaza undeva vreun examen corect ce te faci in cazul nostru cu copii picati la liceele de top ,copii bine pregatiti cu note mari pentru ca la liceele mai slabe locurile le-au ocupat loazele.Cred ca doar examenul de capacitate sa faca o clasificare dupa care sa se faca repartitia in licee

  4. Mihaela spune

    Sunt pentru examenul de intrare la liceu. Sunt de acord cu cei care spun ca sunt elevi de liceu care nu stiu sa citeasca. Si eu am prins examen si aveam pt ce invata, eram motivata. Ei ce motivatie au? Trebuie determinati cumva sa invete, sa nu mai ia in ras totul. Ii plangem in continuu pe saracii elevi, le luam partea, dat nu vedem ca tara e plina de inculti.

  5. feraru marcel spune

    D-lor si d-nelor si pe vreme cand dadeam eu examen de admitere la liceu se practicau tot felul de subterfugii, pentru ca baiatul sau fetita lui tovarasul (tovarasa) cutare, om important, ca sa ma-ntelegeti, sa reuseasca ! Acum, cand maria sa, banul, e stapanul atator suflete dascalesti, nu ma astept ca un eventual examen, necesar, sa afecteze semnificativ admiterea. Deci…, da, sunt pentru examen ! Corect sa fie !

  6. legio spune

    Vrem ca toate posturile sa fie ocupate prin concurs,de ce nu s-ar intra la liceu si la facultate prin concurs?

  7. maria spune

    Sunt de acord ca este o incompetenta crasa, de la A la Z, iar coruptia este la nivelul tarilor subdezvoltate, in sensul ca „scapa cine poate”, insa nu sunt de acord ca un examen de calibrul admiterii la liceu care, vorba aceea, poate determina soarta unui copil, in viitor, sa se faca exclusiv in baza notei de la examen; daca in acea fatidica zi si ora, copilul ori sa nu pice exact pe subiecte ori sa-l doara burta, pur si simplu?!! Sunt de acord in situatia in care, in proportie de 50%, sa aiba importanta si munca sustinuta a copilului de-a lungul gimnaziului; deci munca si meritul, ca sa ne intelegem!…

    1. ANA spune

      Bun, de acord. Si daca elevul „pica” pe subiect si nici burta nu-l doare, dar notele lui din gimnaziu nu sunt la fel de bune ca ale fiului de post de la Cracanatii din Deal, sau cele ale fetei padurarului de la Cucuietii din Vale, iar copilul cu pricina nu a ales cum trebuie scoala, pentru repartizarea computerizata si se trezeste la cine stie ce scoala, e mai bine? Locul lui e ocupat de „copilul minune” care a fost bine proptit in generala cu note pe masura pozitiei sociale a parintilor. Si?
      Ok, copiii foarte buni pot fi „ajutati” la examene cu puncte suplimentare daca au obtinut rezultate bune la olimpiade scolare, spre exemplu. Si-apoi, de ce trebuie sa faca toata lumea liceu si facultate? Avem o tara plina de oameni cu diplome si ne crapa maseaua cand e vorba de meseriasi. Oare de ce? Pentru ca notele si imaginea sunt mai importante decat competentele.

    2. popa gheorghe adrian spune

      @Maria GANDIRE COMUNISTA! si mediocra….ia citeste tu aici „http://semneletimpului.ro/social/educatie/adio-matematica-scoala-finlandeza-renunta-la-materiile-standard.html”…examenul de liceu tre sa reprezinte 100% nota de admitere. Media notelor din generala e o mare porcarie si nu evidentiaza valoarea copilului. Pe langa linkul de mai sus…cum e invatamantul in Finlanda, cel mai bun din lume…sa revenim la al nostru. Mie, in generala, nu-mi placea desenul…un obiect de 2 bani (pentru mine)…la care am avut si nota 3…desigur pentru o distinsa colega a mea Irina Irimescu- descendenta din Fam. pictorilor Irimescu, era poate un obiect de valoare, drept dovada acum este la Paris, facand cariera in acest domeniu. Unii oameni nu sunt facuti pentru pictura, muzica, matematica, literatura, istorie, georgrafie….etc toate acestea formand nota de admitere 50% asa cum vrea MaRIA TA! Uite ca eu nu vreau ca desenul, matematica, muzica…sa-mi afecteze cariera mea de mai tarziu…drept dovada ca nu am nici o tangenta cu acestea din urma.

      1. mickey999 spune

        Inteleg ca desenul nu ti-a placut, ar’timetica nici atit, muzica …nu le ai cu chinuitul nici unui fel de shindrilutza ….e jenant sa intreb ce anume ti-a placut 🙂

        Lasind gluma , examene trebuie sa fie peste tot.
        Nu poti evalua pe nimeni numai pe vorbe. Si nici un angajator peste timp nu e dement ca sa angajeze pe cineva doar pe vorbe.

        Examenul de admitere la liceu trebuie sa existe.
        E primul pas serios in viata unui copil. Apoi ….nimic nu-l retine sa exceleze in ceva ce-i place . De aceea si trebuie sustinut.

  8. maria spune

    :))))))))))

  9. ANA spune

    Renuntarea la examenele de tot felul, admiterea la facultate pe baza mediilor din anii de liceu, manualele alternative, etc., etc., ne-au adus unde suntem. Ne miram ca avem cadre didactice slab pregatite, medici dependenti de aparate si tehnica (anamneza nu se mai face, ca n-are cine), incompetenti in toate domeniile? Nu trebuie sa ne miram! Sa-mi fie cu iertare, dar reintroducerea examenelor pare una dintre cele mai bune decizii din ultimii 25 de ani!

  10. Iuliu spune

    Cui ii e frica de examen?

    1. ANA spune

      Celor obisnuiti sa mearga la „piata”
      si sa cumpere. Orice cu oricat.

  11. Daniela Serban spune

    Ne tot miram de ce calitatea invatamantului scade din an in an. Fiecare mimistru vine cu cate „ceva nou”. N-am vazut pe nici unul sa continue, ci doar sa schimbe. De aceea avem in fiecare an „ceva nou”, care de fapt nu e nou. S-a aplicat candva. Demonstrand astfel ca fac lucruri marete. Stiti ca atunci cand dnii si dnele inspectori (acum o luna) trebuia sa ocupe locurile prin concurs foarte multi s-au imbolnavit subit si-au luat concedii medicale, doar, doar sa scape de examene. Pacat ca se duce totul de rapa. Pacat!

    1. Maria spune

      Ar fi mai bine fără examene,nu am mai avea copiii stresati. NiNimeni nu spune nimic de manuale, de volumul de informație nefolositoare cu care sunt bombardati copiii. Dacă s ar prefa doar necesarulccopiii ar putea face fata lecțiilor. Așa este mult și prost. ..

      1. Maria spune

        Scuzați-mă pentru greșelile de dactilografiere.

  12. Diana spune

    Eu cred ca examenul ar fi cea mai buna masura. Sunt multi copii la gimnaziu care primesc note in functie de meditatiile care le faci cu profesorul de la clasa, daca faci meditatie cu alt profesor primesti nota mai mica. In clasa baiatului meu (VIIID) la simulare copiii care au luat 2 la mate , au note de 8 si 9 pentru ca se mediteaza cu d-na diriginta care e profesoara de mate. Fmiu care a luat 7.10 la simulare, are un sapte si un opt …meditatie face cu alt profesor…

    1. Razvan spune

      Baiatu’ lu matale a luat 2 pentru ca si deoarece are parinti cu aceleasi competenturi.
      Sa inteleg ca al tau se mediteaza la mate si Ftu a luat 7.10.
      Uite de asta am ajuns aici: pentru ca aveti drept de vot.

      1. feraru marcel spune

        Rade harb de oala sparta….. Se scrie fi-meu si respectiv fii-tu !! Probabil ca si dreptul d-vs de vot e la fel de valabil….. Deh…. Un sfat : dati-ne exemplu de civism si nu mai votati ! Aveti copii si-i bine sa fie mandri de un tata atat de scolit !

        1. Razvan spune

          Domnule Marcel: ma asteptam ca era evidenta ironia din raspunsul meu catre respectiva persoana. La o recitirea ambelor texte, rog a observa raspunsul in acelasi ton: „pentru ca se mediteaza cu d-na diriginta” – „Sa inteleg ca al tau se mediteaza la mate” si „Fmiu care a luat 7.10” – „Ftu a luat 7.10”.
          Scoteam in evidenta aceleasi aspecte; adica NU se scrie Fmiu si nu exista exprimarea „el se mediteaza”.
          Data viitoare, doar pentru dumneavoastra, o sa specific caracterul de pamflet al raspunsurilor mele.

          1. feraru marcel spune

            Scuze, dar n-am prins tonul pamfletar al comentariului d-vs, poate si pentru faptul ca „se mediteaza” mi s-a parut normal, fiind sinonim cu….se pregateste cu un profesor. Sau, asa cum li se spune, meditator. Sa nu confundam meditatia sau „statul pe ganduri” cu pregatirea unui obiect scolar. Deci, nu va mai obositi sa ma preveniti, ca recunosc ironia, oriunde o intalnesc ! Pe cuvant !! Din nou scuze si sper sa ma-ntelegeti corect. Multumesc. Respectul meu d-le.

          2. popa gheorghe adrian spune

            HAHAHAHA….dom’ Marcel, e „grele” pentru altii cu limba asta romanesca. Meditatia si „statul pe ganduri” e comparativa cu alta CRETINITATE inventata de astia fara examen de liceu….”locatia” care de fapt cuvantul reprezinta „chirie” si nu „locul unde e situat cineva”… da romanu’ e inventiv, de ce sa invete vreo 4 limbi straine cand stie romana asezonata cu ceva cuvinte din franceza, engleza, italiana si BRICI MERGE!!!

      2. legio spune

        NU-l condamna ,a intrat la scoala si la liceu ,fara examen.

  13. Sergiu spune

    Lasand la o parte cine si ce a cerut, masura ar fi una foarte buna. Ar elimina notele umflate cu pompa din gimnaziu. Oricum un prim pas s-a facut, parca notele din gimnaziu nu mai au decat 25% pondere din nota finala. Asa ca masura ar fi una foarte potrivita.

    1. dalo spune

      SUSTIN ADMITEREA PE BAZA DE EXAMEN FARA A SE LUA IN CALCUL MEDIILE DIN GIMNAZIU,CINE VREA SA AIBA LICEUL SA INVETE.POATE NU STITI CA SUNT ELEVI DE LICEU CE NU POT SCRIE DUPA DICTARE….SI MULTE ALTELE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate