Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 17 iulie 2018
 • :
 • :

Atenție la ”bizonii” care traversează prin Piatra-Neamț

În principiu șoferii nu au ceva cu pietonii care traversează neregulamentar, ci doar cu cei care o fac fără să se asigure și total haotic și imprevizibil.

De regulă, dacă un pieton traversează prin loc nemarcat, dar o face perpendicular pe axul drumului și se deplasează cu o viteză constantă, el poate fi ușor văzut de participanții la trafic și mai ales ușor de anticipat.  Aceștia sunt de regulă pietonii grăbiți. Dar avem și o altă specie, pietonul ”bizon”. Acesta stă cuminte pe marginea drumului și rumegă ceva și deodată îl vezi cum se năpustește cu capul înainte, de regulă în diagonala drumului, nu perpendicular pe axul acestuia. La un moment dat ”bizonul” ori se oprește că nu a anticipat corect viteza mașinilor de pe celălalt sens, ori accelerează că zice ca are timp să treacă.  Aceste schimbări bruște de ritm specifice oricărui erbivor fără turmă sunt de natură să dezorienteze orice șofer și să pună în pericol viața ”bizonului”.

Propunem municipalității să facă niște treceri pentru ”bizoni” în zonele unde aceștia frecvent o iau la galop sau măcar să pună semne de circulație care să avertizeze șoferii că intră într-o zonă frecventată de pietoni ”bizoni”.

Lăsând gluma la o parte, rugăm insistent pietonii care vor să fie ”bizoni” să încerce un traseu cât mai scurt de la punctul A la punctul B, acesta fiind de regulă perpendicular pe axul drumului și, foarte important, să încerce să mențină o viteză constantă a deplasării pentru ca cei care sunt la volan să le poată anticipa traiectoria și posibilul punct de impact.

Iosub Robert

 
8 comentarii la “Atenție la ”bizonii” care traversează prin Piatra-Neamț

 1. mickey999

  Curind, amatorii de sporturi extreme vor traversa strada in fuga si legati la ochi .

  Of…oare ce vor mai inventa romanii care se plictisesc groaznic din lipsa de …adrenalina ???

  🙂 🙂

  Raspunde
 2. Buntu Avram

  Readuceti statia de microbuze de la Shopping Mall, Carrefour, asa cum a fost prevăzut in proiectul initial. Nu puneti interesele de partid înaintea intereselor cetățenilor fără mașină personala sau de serviciu din Piatra Neamt.
  Mulțumesc anticipat.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *