Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 20 septembrie 2018
 • :
 • :

Asta nu e democrație, asta e sălbăticie

Am văzut recent un clip pe internet cu niște indivizi care, aflați în incinta unui tribunal, îi băgau unui politician în nas niște lozinci, se filmau cum îl umileau și îl calomniau și erau tare mândri de cum înțelegeau ei democrația. Protestul era clar făcut pentru a-l intimida și a-l enerva pe respectivul politician cu scopul ca acesta să răbufnească și să zică sau să facă ceva necugetat. Din modul în care se poziționează și se manifestă așa-zișii protestatari, e clar că totul este făcut pentru a ieși bine în filmare în scopul umilirii și denigrării ulterioare a politicianului vizat. Este diferență de la cer la pământ între un protest făcut de niște oameni supărați pe orice motiv și un astfel de protest făcut doar ca să fie filmat și distribuit. Orice om vede asta cu ochiul liber.

Nu contează cine este politicianul. Dacă a greșit cu ceva el trebuie judecat și condamnat, nu umilit și torturat psihic. Asemenea comportamente nu fac parte din democrație, ci țin mai mult de prostie.

Detașați-vă de simpatiile și antipatiile politice și vizionați clipul de mai jos.
Fiți sinceri: Voi ați putea face față unei asemenea presiuni psihologice într-un moment atât de tensionat cum este cel în care aștepți să intri într-o sală de judecată unde se stabilește ce urmează să se întâmple cu viața ta?

Dacă în România nu se întâmplă ceva care să oprească astfel de lucruri, vom ajunge ziua în care orice șmecher poate să vină cu o pancartă în fața ta și să te provoace atunci când mergi cu copilul prin parc, când stai cu prietenii la o terasă, când aștepți la spital o rudă, când te duci la tribunal sau în orice altă situație.
Legislația românească trebuie corectată astfel încât să existe o delimitare clara între protest și hărțuire.

Suntem absolut de acord cu protestele, apreciem oamenii care protestează pentru orice și chiar încurajăm protestele pe orice temă, dar de la protest la asemenea mizerii distanța este foarte mare.

Nu știu câți ipocriți vor citi acest articol, dar eu, dacă eram într-o stare de tensiune cum este cea dinaintea unui proces penal și venea un astfel de protestatar să se filmeze cum mă hărțuiește, cu siguranță nu aș fi reacționat creștinește.

Iosub Robert
8 comentarii la “Asta nu e democrație, asta e sălbăticie

 1. Fara infractori

  Mai , nene de la Piatra Neamt. Cand intri in politica, te astepti la proteste de toate felurile. Este dreptul cetatenilor sa protesteze sub orice for,a daca esti porc si sari peste cal. Daca esti un infractor dovedit de justitie si insisti sa faci de ras o tara intreaga. Ce ai vrea nene sa faca poporul? Sa-l bata pe umar parinteste? A incalcat toate limitele bunului simt, a mintit, a furat, ne-a insultat, ne-a umilit in fata intregii lumi. Ai sa spui c-a fost ales. Pai cate mii de persoane l#au ales? Partidul psd a fost ales cu 18%din populatia votanta. De ce trebuie restul de 80%sa suporte mizeriile individului asta? Inteleg ca esti fan psd -Dragnea. Noi ceilalti nu suntem. Si nu mai vrem infractorul la butoane. Pricepi?

  Raspunde
  1. Stefan

   Condamnat penal ca urmare a unei inscenari, Nelutule, asta e problema!In tara lui „Portocala” e posibil orice!Dragnea nu e un ingeras, dar sa fie condamnat pentru fapte penale reale, nu inventate!

   Raspunde
   1. Lolita

    Multe portocale penale sint acolo unde trebuie. Daca PSD elibereaza portocalele alea asta inseamna ca si trandafirii „este penali” fiind in numar de drag ne a-ducem aminte de ei…

    Daca arunci cu piatra uite-te si cine esti, frate psd.

    Raspunde
   2. Dana

    Stefan, tare neinformat mai esti. Constat ca iti iei stirile de la Latrina 3. Da, de insula Belina pe care si-a insusit Dragnea, ce zici? Si aia e inscenare, asa-i? De ce nu iti iei si tu un brat a Dunarii, ia vezi poti? Locul tau de agrement personal… Incearca sa procesezi informatia, nu numai sa o primesti si sa o regurgitezi

    Raspunde
 2. Addams Nancy

  Eu chiar cred ca merita torturati psihic si tot tacamul…e un minim pentru cat fura si cat rau fac…poate cu metoda asta le-ar fi mai greu sa faca anumite prostii tocmai ca sa nu mai fie umiliti…in Ucraina au aruncat politicienii la tomberon in plina strada si iau fortat sa semneze demisia…daca esti corupt si nu iti respecti si ajuti tara asta meriti !!!

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *