Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 17 februarie 2019
  • :
  • :

APM Neamț afirmă că societatea ECO Riviere Total SRL nu și-a respectat în totalitate obligațiile și solicită măsuri urgente

Deșeurile acumulate în zona barajului Izvorul Muntelui au atras atenția autorităților, iar în urma unor verificări, APM Neamț a emis un comunicat de presă pentru clarificări.

Având în vedere fenomenele hidrometeorologice din ultima perioadă, apele mari ale râului Bistriţa continuă să aducă importante cantităţi de deşeuri – în special plastic, care se acumulează în zona barajului Izvorul Muntelui sau rămân în suspensie pe lac. În ceea ce privește activitatea efectuată de către socitatea ECO Riviere Total SRL, vă comunicăm că urmare a răspunsului primit de la Agenția pentru Protecția Mediului Neamț, se poate concluziona că societatea beneficiază de autorizațe de mediu valabilă, dar nu a respectat în totalitate obligațiile din aceasta. A.P.M. Neamț își exprimă rezerva privind capacitatea acestei societățați de ecologizare a Lacului de Acumulare Izvorul Muntelui. Având în vedere autoritate de lucru judecat cu privire la Hotărârea C.J.S.U. cu nr. 1 din 03.02.2016, în prezent, Instituția Prefectului – Județul Neamț a transmis autoritatilor locale din zona afectată, cât și institutiilor cu competențe în domeniu, respectiv Garda Națională de Mediu – Comisariatul Judetean Neamt, Agentia pentru Protectia Mediului Neamt si Sistemul de Gospodarire al Apelor Neamt, o solicitare de luare de măsuri urgente pentru combaterea acestui fenomen.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *