Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 18 iunie 2018
  • :
  • :

Ansamblul Folcloric „Floricică de la Munte” a reprezentat cu succes județul Neamț la Târgul de Turism al României

Dacă nemțenii cunosc foarte bine frumusețea dansurilor populare specifice zonei noastre, a venit rândul oamenilor de pretutindeni să intre în hora moldovenească și să bată pasul după membrii Ansamblului Folcloric „Floricică de la Munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

Prezenți în cadrul standului Consiliului Județean Neamț de la Târgul de Turism al României (organizat în perioada 16-19 februarie, la Romexpo, București), tinerii dansatori și interpreți nemțeni au captat atenția vizitatorilor, care li s-au alăturat, rând pe rând, în suitele de dansuri populare specific județului nostru.

Dansatorii s-au remarcat prin originalitatea şi autenticitatea repertoriului, iar cromatica și frumuseșea costumelor populare purtate, virtuozitatea, ritmul şi acurateţea interpretării, au reușit să impresoneze publicul din toate colțurile lumii. Pe lângă spectacolul ad-hoc făcut alături de orchestră în apropierea standului CJ Neamț, Ansamblul Folcloric „Floricică de la Munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ a susținut un inedit program artistic și pe scena principală din complexul expozițional, fiind apreciați atât de vizitatori, cât și de ansamblurile folclorice din Maramureș sau din străinătate.

Aprecierile primite nu pot însemna decât că au reușit să pună în valoare frumuseţea folclorului din Neamț- un element pe care, indiferent de timpuri, nemțenii se străduiesc să-l păstreze înrădăcinat în actualitate.

Andreea Trăsnea
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *