Anda Grigoriță, elevă a școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, pe scena Sălii Palatului din București

0

Faptul că Școala Populară de Artă Piatra-Neamț, parte integrantă a Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, are elevi talentați e fără dubiu. E un aspect demonstrat de ieșirile lor pe scenele ori simezele orașului, ținutului, chiar ale țării. Nu mai facem referire la premiile și distincție primite. 18157140_839030092922525_2787697405261888265_n Ca o dovadă în plus, dacă mai era nevoie, vine, iată, vestea pe care cu bucurie o primim de la Royal Studio Production: în cadrul evenimentului organizat de firma amintită, pe 19 mai, ANDA GRIGORIȚĂ, elevă a clasei de canto (coordonată de Georgiana Șerban-Axinte) este invitată să urce pe celebra scenă a Sălii Palatului din Capitală și să cânte așa cum știe ea să o facă, se precizează pe pagina Centrului  pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.
Alături îi vor fi nume consacrate ale folclorului românesc – Mioara Velicu, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitanescu, Petrică Mîțu Stoian, Constantin Enceanu, Gheorghe Turda, Ion Ghițulescu, Georgel Nuca, Ion Drăgan, Grupul vocal bărbătesc „Burnasul” din Alexandria-Teleorman.
Firesc, oricine se întreabă cum de a ajuns să fie Anda, eleva Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, să cânte la Sala Palatului? Răspunsul, pe cât de simplu, ascunde în substratul său sute de ore de muncă. Profesoara ei de la Școala Populară de Artă, Georgiana Șerban-Axinte ne dezvăluie misterul. ”Anda a participat la mai multe concursuri de gen prin multe orașe ale țării. A cântat frumos, curat, ajutată, firește, și de talent. Și, se pare, a impresionat. Doamna Gheorghița Nicolae, realizatoarea emisiunii Tezaur folcloric, a făcut această primă invitație majoră din cariera Andei”.
La rândul ei, emoționată, eleva Școlii gimnaziale nr. 2 din Piatra-Neamț, a spus doar atât: „visul meu de a cânta alâturi de unii dintre cei mai mari artiști ai scenei românești s-a împlinit.”

Spectacolul în care va cânta și Anda Grigoriță, este prilejuit de relansarea Orchestrei Naționale Electrecord, cea care, în trecut, era recunoscută ca o instituție muzicală de primă mână a țării.

Creată în anul 1960, Orchestra Electrecord a susținut și a înregistrat sute de spectacole de succes, atât pe plan național, cât și internațional. A a funcționat sub diferite structuri și a acompaniat ani la rând interpreți de renume ai muzicii populare românești.
Actuala Orchestră Națională Electrecord va concerta, sub bagheta dirijorului Marin Alexandru, într-un spectacol aniversar, organizat cu ocazia împlinirii a 57 de ani de existență, spectacolul numindu-se sugestiv „Orchestra Națională Electrecord și Invitații săi”.

18157287_839030142922520_6053972954218486556_n

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate