Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 19 iulie 2018
  • :
  • :

Acțiune de control a Poliției Locale Piatra-Neamț în stațiile de taxi

În perioada 10-11.08.2017 efectivul Biroului Siguranță Rutiera din cadrul Poliției Locale Piatra-Neamț a organizat,  în mod inopinat, o acțiune de control în stațiile taxi de pe raza municipiului .

Scopul a fost verificarea modului în care sunt respectate normele legale în vigoare care  reglementează  activitatea de transport public de persoane în  regim de taxi, ocazie cu care s-a urmărit, în principal, următoarele aspecte:

  • respectarea locaților stațiilor taxi și a numărului de locuri aferente acestora;
  • valabilitatea autorizațiilor taxi ;
  • prezența la bordul autovehiculelor taxi a documentelor obligatorii, inclusiv a certificatului de atestare profesională a conducătorului auto, în cazul transportului de persoane;
  • prezența ecusoanelor pe autoturismele taxi, etc.

Au fost verificați un număr de 29 de taximetriști și au fost aplicate un număr de 9 sanctiuni contravenționale, în valoare de 1.600 lei, la Legea 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și la HCL 58/2008, pentru aprobarea Regulamentului privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

 

Poliția Locala Piatra-Neamț continuă măsurile de verificare pentru realizarea unui transport civilizat în regim de taxi, în condiții de siguranță, cu respectarea și garantarea drepturilor și intereselor cetătenilor utilizatori ai acestui serviciu .
Un comentariu la “Acțiune de control a Poliției Locale Piatra-Neamț în stațiile de taxi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *