3000 de pacienţi vor beneficia de îngrijire socio-medicală în cadrul celor 10 centre SanoHelp înfiinţate de Asociaţia React

0
  • Asociaţia React a înfiinţat 10 centre de îngrijire ce vor oferi servicii socio-medicale pentru pacienţii cu afecţiuni cronice din 6 judeţe
  • Peste 3000 de pacienţi din comunităţi izolate vor beneficia de serviciile centrelor până la finalul anului 2015
  • 40 de persoane vor avea acces la formare profesională gratuită în vederea angajării în cadrul centrelor SanoHelp

Bucureşti, 29 iunie 2015 – 10 centre de îngrijire socio-medicală, înfiinţate de Asociaţia React, prin proiectul SanoHelp, în judeţele Arad, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Neamţ, Sibiu şi în Bucureşti, îşi vor demara în această vară activitatea. Dintre acestea, 5 sunt localizate în mediul rural, în localităţi în care accesul la serviciile de sănătate este dificil, iar alte 5 centre sunt localizate în mediul urban, în oraşele Arad, Piatra Neamţ, Sibiu, Târgovişte şi în Bucureşti.

Centrele înfiinţate vor fi dotate cu apartură medicală modernă de diagnostic şi monitorizare, care include dispozitive de monitorizare a activităţii inimii şi a presiunii arteriale, dispozitive de investigare primară a corpului uman, sistem de monitorizare a diabetului şi a bolilor cronice. Aparatura va fi conectată la un sistem informatic de transmitere a datelor medicale.

Prin înfiinţarea acestor centre socio-medicale, proiectul SanoHelp faciliteză accesul la servicii medicale de bază, în comunităţi izolate pentru mai mult de 3000 de pacienţi cronici din regiunile Bucureşti Ilfov, Centru, Nord Est, Sud Muntenia, Sud Vest şi Vest. Proiectul contribuie, totodată, la dezvoltarea economică a regiunilor, prin crearea unor noi locuri de muncă. Astfel, 40 de persoane vor urma un program complex de formare profesională şi de calificare în meseria de mediatori sanitari în vederea angajării în cadrul centrelor. Programul de pregătire include şi consiliere profesională şi psihologică, informare privind piaţa muncii şi evoluţia ocupaţiilor şi cursuri de dezvoltare a competenţelor TIC.

Comunitatea locală va fi informată cu privire la serviciile oferite în cadrul centrelor socio-medicale prin intermediul unei ample campanii de comunicare şi promovare locală susţinută de Asociaţia React în fiecare regiune de implementare a proiectului.

Dezvoltarea economiei sociale prin crearea de puncte de asistare medico-sociale”, implementat şi comunicat sub denumirea „SanoHelp”, este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în Oameni!

****

Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunităţi prospere: sănătate, educaţie, economie socială şi dezvoltare comunitară.

Suntem printre cele mai premiate organizaţii neguvernamentale din România, cu 14 premii de excelenţă naţionale şi internaţionale. Implementăm proiecte integrate, care produc schimbări majore în viaţa oamenilor prin sprijin competent şi implicare activă. În cei nouă ani de la înfiinţare, am contribuit la schimbarea vieţii unui număr de aproximativ 200.000 de români şi am salvat peste 100.000 de vieţi omeneşti. React are filiale în 5 oraşe din ţară şi o echipă de 50 de angajaţi şi peste 200 de voluntari. www.asociatiareact.ro

Pentru informaţii suplimentare, Andreea Rotaru, Manager de comunicare în cadrul Asociaţiei React, telefon 0723212249, e-mail [email protected].

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate