Instituția Prefectului a demarat activitatea de organizare a alegerilor locale

0

La nivelul Instituţiei Prefectului- judeţul Neamţ a fost demarată activitatea de organizare a alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale care se vor desfăşura în data de 5 iunie a.c..

Astfel, prin Ordinul prefectului nr. 110 din 21 martie 2016 s-a constituit Comisia tehnică judeţeană care are sarcina de a coordona şi de a urmări îndeplinirea sarcinilor ce revin autorităţilor publice locale şi serviciilor publice deconcentrate, în domeniul alegerilor locale.

Prin Ordinul prefectului nr. 113 din 22 martie 2016 s-a realizat numerotarea circumscripţiilor electorale municipale, orăşeneşti şi comunale cu respectarea principiilor prevăzute de lege: începând cu municipiul reşedinţă de judeţ şi continuând cu municipiul Roman, oraşele şi comunele din judeţ, în stricta ordine alfabetică a acestora, fiecare unitate administrativ-teritorială constituind o circumscripţie electorală.

„La nivelul judeţului Neamţ vom avea o circumscripţie judeţeană, numerotată cu numărul 29 prin Hotărâre a Guvernului şi 83 de circumscripţii electorale municipale, orăşeneşti şi comunale. Precizez că la alegerile locale vom avea birouri electorale la nivelul fiecărei circumscripţii electorale, deci atât la nivelul judeţului, cât şi la nivelul fiecărei localităţi în parte” a afirmat prefectul Niculina Dobrilă.

Totodată, prin Ordinului prefectului nr 114 din 22 martie 2016 s-a stabilit dimensiunea ştampilelor care vor fi folosite la alegerile locale din data de 5 iunie a.c..

Într-o etapă anterioară, s-a stabilit numărul de consilieri judeţeni şi locali, prin Ordinul nr. 47 şi Ordinul 48 din 2 februarie a.c., în funcţie de populaţia judeţului de 578.295 locuitori, respectiv în funcţie de populaţia fiecărei localităţi, aşa cum a fost determinată de Institutul Naţional de Statistică, prin intermediul Direcţiei Regionale de Statistică Neamţ, la data de 1 iulie 2015.

În judeţul Neamţ vom avea 35 de consilieri judeţeni şi 1115 consilieri municipali, orăşeneşti şi comunali. Preşedintele Consiliului judeţean va fi ales din rândul consilierilor judeţeni prin vot secret al majorităţii consilierilor în funcţie” a mai precizat prefectul judeţului.

prf12

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate