Ziua Mondială a Poeziei a fost sărbătorită la Piatra-Neamț

0

În fiecare an, la 21 martie, este sărbătorită Ziua Mondială a Poeziei. Această decizie a fost luată în anul 1999, când UNESCO a recunoscut capacitatea a poeziei de a surprinde spiritul creativ al minții umane, dar și valorile pe care le imprimă aceasta diverselor culturi.
Acest eveniment, sărbătorit în instituțiile culturale din București și din țară, a rezonat și în municipiul Piatra-Neamț.
Momentul a fost marcat la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu”, în fața bustului lui Mihai Eminescu. Aici, intr-o atmosferă vegheată de poetul nepereche, elevii de clasa a IV-a și a VII-a ai școlii Gimnaziale nr 3 din Piatra-Neamț au recitat din poeziile celor mai consacrați scriitori români scrise pe răvașe de organizatorii evenimentului.
În debutul manifestării culturale, Adrian Alui Gheorghe, directorul bibliotecii județene, a ținut un scurt discurs legat de semnificația acestei zile.
Totodată, scriitorul Adrian Alui Gheorghe a făcut o parală și cu faptul că astăzi, în întreaga lume, este celebrată și Ziua Eliminării Discriminării Rasiale: ”S-a considerat oportună celebrarea comună, deoarece poezia, primul cântec al umanităţii, este considerată o armă puternică în lupta împotriva nedreptăţii de orice natură, a violenței interumane și războiului”.  
Poezia a primit un aer proaspăt prin vocea copiilor, care au reușit să promoveze și să aducă în atenția publicului această artă deschisă către oameni.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate