”Omagiu pictorului Constantin Filimon”, ediția a II-a

0

Joi, 3 martie, la Galeriile de Artă ”Lascăr Vorel” a avut loc vernisajul expoziției ”Omagiu pictorului Constantin Filimon“, aflat deja la cea de a II-a ediție.
Astfel, prin grija atentă a cunoscutului colecționar de artă Vasile Pleșca, în colaborare cu filiala de Neamț a Uniunii Artiștilor Plastici din România, publicul s-a putut bucura de o expoziție deosebită, ce a avut ca temă nudul.
A fost aleasă această temă, deoarece, de-a lungul timpului, nudul a fost unul dintre subiectele dragi și des întâlnite în pictura artistului Constantin Filimon.
În cadrul evenimentului, un juriu format din pictorii Mihai Agape, Dumitru Bezem și Mircea Ciacîru a premiat cele mai interesante lucrărie expuse pe simezele Galeriilor de Artă ”Lascăr Vorel”.
Premiul al III-lea a fost obținut de pictorii Petru Diaconu și Lucian Gogu Craiu, cel de-al doilea a fost acordat pictorilor Ioan Popei și Ștefan Potop, iar premiul I a fost adjudecat de Mircea Zaharescu (pictor, sculptor și grafician) născut în municipiul Roman.
După premierea artiștilor plastici, colecționarul Vasile Pleșca a ținut să ofere diplome și plachete celor care, prin ceea ce fac, prin demersul lor, își arată iubirea și respectul pentru artă.

Manifestarea artistică a fost o reuniune sinceră și caldă, unde cei care l-au cunoscut pe îndrăgitul pictor, dar și simpli iubitori de artă, au ținut să-i aducă un pios omagiu.

„Această manifestare este o demonstrație că spiritul lui Constantin Filimon trăiește. …Era un tip dăruit totalmente artei” , a declarat Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Județene.

omagiu

 

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate