Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 iunie 2018
  • :
  • :

13 septembrie – Ziua Pompierilor din România

În fiecare an, la 13 septembrie este marcată Ziua Pompierilor, în amintirea actului eroic al pompierilor militari, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluției de la 1848.

Data de 13 Septembrie are o semnificație aparte pentru toți românii, este ziua în care sărbătorim pompierii, eroi anonimi ai zilelor noastre. Ei sunt cei care, zi de zi, poartă lupta cu secundele pentru a da șansă la viață, sunt cei care, fără să stea pe gânduri, intră în foc, ape sau sub dărâmături pentru a-și salva semenii. Astăzi este ziua în care ne amintim onorați faptele glorioase ale înaintașilor noștri, pentru care suntem datori să le continuăm tradiția!

La mulți ani, bravi pompieri!
La mulți ani, IGSU!

La Piatra-Neamț, manifestarea oficială a debutat cu trecerea în revista a detașamentelor ce aparțin Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț de către Iulian Jugan, subprefectul județului Neamț.  Urmează slujba religioasă, avansările în grad, acordarea unor diplome de onoare, dar și discursurile susținute de oficialități.

Atmosfera a fost însuflețită de exerciţiile demonstrative susținute de copiii de la Brusturi, campionii naționali ai concursului „Prietenii pompierilor” și de lotul de pompieri sportivi din Neamț.  De asemenea, apreciată de public, dar mai ales de cei mici, a fost demonstraţia oferită de câinele de căutare-salvare Kara, alături de conductorul ei.

Festivitatea s-a încheiat cu mult aşteptata paradă militară a cadrelor de la ISU Neamț și a autospecialelor de serviciu.

 

 

 
4 comentarii la “13 septembrie – Ziua Pompierilor din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *